×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


Publicerat: 2008-12-14       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Luciafirande i Varbergaparken.
Lucirafirandet i Varbergaparken inleddes av Linda Nordin-Johansson som hälsade publiken välkommen och var konferencier under kvällen.
Först ut på scen var Jonatan Lindner som var årets lokalartist på O Helga Natt konserten i år. Jonatan Lindner ackompanjerad av Per-Emil Jakobsson framförde tre låtar och vi fick än en gång höra Maybe this christmas som han passar hans röst bra.

Naturligtvis var det även Lucia tåg, hela tre stycken under kvällen. Det första kom från Hagaskolan och de framförde bland annat den traditionella sankta Lucia och en lite mer omgjord version likadant med Staffan var en stalledräng.
Deras musiklärare passade på att berätta att Luciatåget som kom med häst och vagn till Varbergaparken enbart var halva tåget mot det de haft i skolan och med tanke på hur duktiga de var att sjunga så måste det ha varit en trevlig morgon på Hagaskolan.

Publicerat: 2008-12-08       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se O, Helga Natt på Stortorget.
Söndagen den andra advent var det traditionsenliga O Helga Natt på Stortorget i Örebro.
Trots det lite fuktiga vädret så var det fullt med publik på torget och bra stämning av förväntan inför den åttonde konserten med O Helga Natt.

Konferencier för kvällen var tidigare Landshövding Gerd Engman, som inledde kvällen med att hälsa den stora publiken välkommen och säga att i kväll är det ni i publiken som står i centrum.
En av de viktiga bitarna med O Helga Natt är ju just allsången som brukar höras långt och i år så fick publiken börja med att sjunga upp sig under ledning av Gerd Engman och Solvieg Ågrens ledning.

Publicerat: 2008-10-26       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Fläsket Brinner.
Under tisdagskvällen kunde den som ville få en nostalgitripp tillbaka till början av 1970-talet av Fläsket brinner när de spelade på Frimis i Örebro.
Konserten anordnades av Örebro Jazz & Blues Club och var den femte konserten på Frimis sedan de blev tvingade att flytta från Strömpis.

Cecilia Bucht-Sandberg som är vice ordförande i föreningen agerade som konferencier under kvällen och hon riktade ett stort tack till Kävesta musikhögskola som ställde upp med förband till kvällen då musiklinjen hade ställt in med kort varsel. Publiken fick lyssna på bandet Räddarna i nöden som levererade jazz av hög kvalitet.
Publiken fick lyssna till lite blandad mix av jazz och de blev uppskattade. Kul att se så unga och duktiga musiker

Publicerat: 2008-10-26       Kommentarer [ 3 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se The Mersey Beatles på Club 700
Under lördagskvällen var det full fart på Club 700 i Örebro när The Mersey Beatles var tillbaka i Örebro.
The Mersey Beatles är ett tribute band till The Beatles och de är dessutom Liverpools officiella hyllningsband till Beatles vilket betyder att de förutom att spela på The Caverns också är ute och reser för att marknadsföra Liverpool runt om i världen.

The Mersey Beatles spelar på The Caverns de flesta torsdagar och nu var det dags för Sverige att få en ordentlig dos av Beatles.
Trots att det var näst sista spelningen på deras turne i Sverige så verkade inte bandet trötta, utan spelsugna och inriktade på att ge Örebroarna en riktigt bra show precis som förra året de spelade på Club 700.
I år så var det en större publik och stämningen var bra och det hade varit konstigt annars med en publik som är ute efter att få höra bra musik så det kunde inte bli fel.

Publicerat: 2008-10-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Ingemar Olsson och världens barnkör.
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se Under lördagen var det en konsert på Stortorget i Örebro med Ingemar Olsson och världens barnkör.
Platsen var framför Nikolaikyrkan och det var många barn på plats för att sjunga.

Publiken bjöds på en del ur Ingemar Olssons stora repertoar och tonvikten under konserten låg just på musiken.
Gästartister var Sipan och Robin som hör till de yngre musikerna i Örebro och som ägnar sig åt rapmusiken.
Sipan är den av de två som är mest känd i Örebro, han kommer från Oxhagen och skriver personliga texter, men under konserten på Stortorget framförde han och Robin två sånger som skrivits av Ingemar Olsson och de passade alldeles utmärkt som rap texter, även om de inte är skrivna som det original.

Publicerat: 2008-09-28       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Vandrande konsert efter Lilla å promenaden.
Under lördagen var det en lite udda konsert i Örebro. Det första musikstycket spelades vid bron mellan Hagaby och Holmen på väster i Örebro och sedan spelades det nya musikstycken vid de broar som finns efter lilla å promenaden. De som spelade var Stockholms saxofonkvartett och alla musikstycken var specialskrivna av kompositörer som är verksamma i Örebroområdet.

Alla kompositörer är även med i föreningen Musikspektra T som har som mål att vara ett forum för ny musik och att underlätta kontakter mellan de som komponerar ny musik och många av de som hade komponerat korta musikstycken till broarna efter Lillån arbetar även som lärare inom musik på något sätt.

Publicerat: 2008-09-14       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Elvis Gospel på Hjalmar Bergman teatern.
Lördagskvällen gick i gospelns tecken i Örebro då Hjalmar Bergman teatern fick besök av Karlskogasonen Kent Lundberg och EP Band & Quartet.
I god tid innan dörrarna in till teatern öppnades började publiken anlända och det var trevlig stämning redan ute i foajen på Hjalmar Bergman teatern.

Konserten på Hjalmar Bergman teatern var en releasekonsert.
Kent Lundbergs nya skiva började säljas på fredagen och den stora konserten var igår i Karlskoga som sig bör.
Kent Lundberg berättade från scen att det att vill sjunga gospel beror på att han när han var 10 år hörde en gospel med Elvis och den gjorde starkt intryck på honom.
Skivan Seeing is believing var den andra gospel skivan baserad på Elvis musik som Kent Lundberg släpper och vi hoppas att den säljer bra för det är hög kvalite både på sång och musik och det märks att Kent Lundberg har hållit på med musik länge.

Publicerat: 2008-09-02       Kommentarer [ 3 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se V.OX-festivalen 2008
Den 30 augusti 2008 års V.OX-festival av stapeln i Varbergaparken.

I år bjöd V.OX-gruppen på en bred blandning av musik, från Millie Smals gamla dunderhit från mitten av 60-talet My boy Lollipop till coverbandet Denieds versioner av gamla The Clash, Ramones och Ebba Grön-låtar och slutligen det stora dragplåstret under årets festival, Nanne Grönvall som till stor del sjöng låtarna från sin nya CD.

Vänsterpartiet var på plats som en del i den dörrknackning de just nu genomför i Varberga.
Eftersom dörrknackningen fortfarande pågår kunde Hans Blomberg inte ge något direkt svar på hur det går, men många av dem de pratade med hade redan fyllt i blanketten när Vänsterpartiets representanter knackade på.

Resultatet av dörrknackningen kommer att presenteras på Varbergas Bibliotek den 10 september.

Sensus var inte bara där för att de hade haft hand om att skaffa musiker till scenen, de var även där och informerade om sin verksamhet. Bosse Saf sa att det var skönt att komma ut bland människor igen.

Publicerat: 2008-08-24       Kommentarer [ 1 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Länsförsäkringar Bergslagen 160 år.
Under 2008 firar Länsförsäkringar sitt 160-års jubileum och de firar det på ett storslaget sätt. I april bjöd Länsförsäkringar 5000 av sina kunder i Örebro på gratis föreställning med Cirkus Brazil Jack och nu i augusti får deras kunder i Västmanland samma erbjudande, Dessutom arrangerar de två stora gratiskonserter i Örebro och i Västerås där Thomas Ledin ingår som huvudakt.

Länsförsäkringar Bergslagen har funnits i Örebro sedan 1848 och har sedan starten utökat sin verksamhet stadigt med från att enbart vara försäkringar till att ha dessutom blivit både bank och bostadsförmedling.
Några av milstolparna i Länsförsäkringars historia är att 1969 infördes den blå,vita och röda logon för första gången och att de under hela sin utveckling fram till idag har breddat sin verksamhet.
1952 började Länsförsäkringar teckna motorfordonsförsäkringar och 1961 kom de med sjuk och olycksförsäkringar, 1987 kom de med djurförsäkringen Agria och 1992 samlades alla gemensamma verksamheter i en stor koncern Länsförsäkringsbolagens AB, 1996 utökade de verksamheten med att införa bankservice och under 2000-talet har de införlivat andra fastighetsbolag till sin verksamhet.

Publicerat: 2008-08-09       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Lars Winnerbäcks konsert i Brunnsparken.
Fredagskvällen den 8 augusti var Lars Winnerbäck med fler artister på besök i Brunnsparken med sin sommarturne, som innehåller mycket mer än enbart Winnerbäck.

Trots regnväder så ringlade kön in till Brunnsparken lång och sakta men säkert fylldes området upp med publik.
Det var många som väntade ut regnvädret och inte kom och hörde alla artisters framträdanden.

Det svagaste kortet under turnen är faktiskt det framträdande som inleder kvällen, nämligen Almost like boys som framförs av Cissi, Nour & Maud.
Almost like boys är en teaterföreställning där de driver med könsroller i samhället och försöker sig på alternativ sexualundervisning. Det blir många generade skratt från publiken och en hel del som verkar känna igen sig i det som utspelas. Det som gör pjäsen sevärd är Maud Lindström som i brytpunkter mellan scener i pjäsen underhåller publiken med sina visor som är underhållande och ärliga.
Det är svårt att göra om en pjäs som normalt är 90 minuter till en pjäs på 45 minuter och jag tror att det är den stora förkortningen som gör att pjäsen inte riktigt fungerar under turnen.

Publicerat: 2008-08-04       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Barnens Allsång från Skansen i Brunnsparken.
Trots en åsk- och regnfylld eftermiddag så var det många som tog sig till Brunnsparken för att titta på Barnens Allsång från Skansen.
Redan en timme innan föreställningen började var det rikligt med besökare på plats inne på Brunnsparkens område, innan föreställningen kunde börja så fanns det aktiviteter från sponsorer och andra att ägna sig åt och naturligt vis kunde man handla i kiosken.

IF Metall som är huvudsponsor hade en tipspromenad där högsta vinsten var en cykel och det var många ur publiken som passade på att gå tipspromenaden, även Trygg Hansa hade en utlottning och där var högsta vinsten en tv, något som också lockade många att vara med och tävla.

För att locka publiken till scenen så passade poliserna Kling och Klang på att gå runt framför scen och prata och skoja med publiken naturligtvis fanns även Pippi Långstrump och Fröken Prysselius med.

Publicerat: 2008-07-28       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Årets sista Julisöndag med Musik i Stadsparken.
Så var det dags för den sista av Musik i Stadsparken för i sommar, men enligt Johannes Nilsson så kanske det blir en återkoppling i september på Stadsparkens scen, men i nuläget är inget bestämt.

Under eftermiddagen fick vi höra en blandning av indierock, trashmetal och sist var det musik åt det melodiösa punkhållet.

Julivädret har inte visat upp sin bästa sida i år och vår förhoppning om bättre väder kom snabbt på skam, timman inan det började i Stadsparken den här sista söndagen i juli kom regnet, och fick besökarna att söka sig till torrare ställen.
Synd för alla band höll liksom tidigare söndagar var riktigt bra.

Publicerat: 2008-07-26       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Sofia Karlsson på besök i Stadsparken.
Vi försöker alltid hitta något positivt att skriva om alla artister vi lyssnar på, när det gäller Sofia Karlsson är det lättare en vanligt, mycket lättare till på köpet.

Under lördagskvällen var som många märkte en stor del av Stadsparken avspärrad, anledningen var att Sofia Karlsson var på besök i Örebro.

Många Örebroare kom till Stadsparken för att bli lyssna på och underhållas av Sofia Karlsson och hennes musiker.
Hur besökarna valde att tillbringa kvällen varierade men det var många som hade med sig egna stolar eller filtar, och tur var det eftersom bänkarna som finns framför scenen snart var fulla.

Publicerat: 2008-07-25       Kommentarer [ 3 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se RIX FM festival 2008.
Den 23 juli var det äntligen dags för RIX FM Festival på Stortorget I Örebro, festivalen startade som vanligt med invigning av upplevelsebyn där alla sponsorer hade möjlighet att locka besökare till sina bås.
Nytt för i år var den lilla scenen som fungerade alldeles utmärkt för att behålla besökare lite längre i upplevelsebyn. På lilla scenen var det Tommy som med god hjälp av DJ Dahlberg bjöd på musik samt ett antal tävlingar och det var även där som Patrik Isaksson och Ola signerade skivor och vad det nu var fansen ville ha signerat.

Sponsorerna för i år var SonyEriksson, Pågen, Tele2, Yoggi yalla, Hyundai och Scandic hotel, RIX FM festival uppmanade även publiken att stödja cancerfonden, vilket man kunde göra via ett enkelt sms som kostade 20 kronor.

Alla sponsorer hade olika tävlingar och den mest eftertraktade vinsten var ett backastagepass till konserten på kvällen.

Publicerat: 2008-07-15       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Musik i Stadsparken
Nu var det dags för den andra upplagan av musik i Stadsparken som arrangeras av SceniT.

Förra söndagen var det en blandning av punk och rock band men den här söndagen var det mer rock och pop betoning på banden även om vi tyckte att det fanns en del av punkinfluenser i det sista bandet för dagen nämligen Cube;ism.
Cube;ism är lite av veteraner på scen om man jämför med de andra banden som spelade och det märktes på hur de använde sig av scenen under deras framträdande. Cube;ism har spelat ihop sedan 2005 men energi har de helt klart fortfarande och de ser ut att trivas på scen.

Publicerat: 2008-07-08       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Juliscen i Stadsparken.
Första söndagen i juli var det dags för den första av 4 söndagar med musik på Stadsparkens scen.
Musik i Stadsparken arrangeras av SceniT i samarbete med Örebro konserthus och Örebro kommun.

Först ut på scen var punkbandet Gulzot från Lindesberg.
Bandet har funnits sedan 2006 men fanns även tidigare men tog en rast från musiken ett tag, vi uppskattade att få höra dem och att de framför eget material där influenser från andra punkband kan kännas igen ibland.
Vi pratade lite med Crille som är sångare efter spelningen och de var nöjda även om det var lite dåligt med publik.

Publicerat: 2008-06-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Allsång i Varbergaparken
Skolavslutningen i grundskolan i Örebro gick att fira genom att vara med under allsången i Varbergaparken.
Allsången leddes av Magnus Sjögren och det bjöds även på en blandad musikalisk upplevelse från Varbergaparkens scen.

Trots att vädret inte visade sitt bästa humör så var det ändå en del människor som passade på att vara med under allsången och första halvan av programmet gick bra med hyfsat med publik.
Tyvärr kom sedan regnet, och det regnade ordentligt om än inte så länge men det var ändå några kvar framför scenen till lådleken som går ut på att man får välja innehållet i en låda eller pengar.

Först ut var naturligtvis Magnus Sjögren själv med sin Örebro sång som de flesta som har varit på allsång tidigare redan känner till.

Publicerat: 2008-04-06       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Marie Picasso på Örebrocupens disco.
En del av Örebro cupen i innebandy i Örebro var det stora discot på Conventum, tanken var att discot skulle hållas i nya Conventum arena men fick flyttas till Kongresshallen eftersom matcherna pågick längre än beräknat.

Örebrocupen är en stor tävling inom landbandyn i Sverige och i år var det drygt 270 lag anmälda. Lagen får logi på flera olika platser i staden, roligt att se att så många skolor fungerar som övernattningslokaler och på så sätt även har en viktig funktion utanför skoltid och de hit resta lagen får en möjlighet att se mer av Örebro än enbart olika arenor.

Örebrocupen i innebandy är en stor händelse och det märks även på organisationen den kräver från ÖSK ungdom, de har mycket att fixa så som busstransporter till och från de olika arenorna där spelet är placerat, men även att planera för det enorma discot måste ha krävt tid och ansträngning från deras sida.

Publicerat: 2008-04-05       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Rockregn på Kulturhuset.
På fredagskvällen var det dags för Rockregn på Kulturhuset i Örebro. Rockregn är ett skolprojekt som har blivit utfört av Björn Wallberg och Simon Dahlberg, som går på rockgymnasiet i Örebro.
Tanken bakom Rockregn var att skapa en musiktävling som var bättre än de som redan finns, Björn Wallberg har själv deltagit i musiktävlingar och ville nu som ett skolprojekt skapa en musiktävling som är bättre än alla andra och de lyckades skapa en bra tävling.

Roligt att tävlingen hölls i A-salen på kulturhuset, de flesta band har spelat i B-salen men nu var det dags för en större och framför allt högre scen att spela på.

Startfältet var blandat och alla var tvungna att spela en cover av en välkänd sång, många hade valt ABBA:s Mama Mia och alla framförde sin cover på ett bra sätt. Black Mirror som var kvällens yngsta band hade i stället valt Teddybjörnen Fredriksson som är en av Lasse Berghagens klassiker och de fick alla i A-salen att sjunga med i refrängen.

Publicerat: 2008-03-27       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Mats Ronander spelade på Strömpis.
En höjdpunkt i snöovädret var att Mats Ronander spelade på Strömparterren i Örebro.
Naturligtvis var det inte enbart Mats Ronander utan han hade hjälp av Benneth Fagerlund på keyboard och Martin Tallström på gitarr Mats Ronander själv spelade munspel en hel del under kvällen men naturligtvis så fanns även hans gitarr med.

Kvällen startade med Blues Art Big Band som förband, Blues Art Big Band är från Kulturskolan i Örebro och de är ett storband som hade lite svårt att få rum på scenen på Strömpis, vi fick höra en del av deras reportoar som är ganska blandad trots allt. En av mina favoriter Can´t buy me love och Dancing in the streets var en bra start på den lite bluesiga tonen på kvällen.

Publicerat: 2008-03-15       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Björn Skifs uppträder på Conventum.
I kväll var första av tre framträdande av Björn Skifs på Conventum.
Det var en i högsta grad positiv upplevelse att återse denna sjungande legend, speciellt som han med sin senaste skiva i2i verkar ha hittat tillbaka till det där att spela mer med hjärtat och för att det är roligt än som sist jag såg honom och det mesta verkade gå på rutin.

Nu menar jag inte att han var dålig då, för trots allt, inte ens när han är mindre bra är han dålig, men redan i Turn on the light visar han en enorm klasskillnad mot då, och det blev bara bättre.

Publicerat: 2008-02-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Rasmus H Thomsen höll en release-konsert i Örebro.
Måndagen den 11 februari var det jazziga toner på Örebro universitet, anledningen var att Rasmus H Thomsen firade sitt första skivsläpp med en spelning i musikhuset på universitet.

Albumet som heter SE spelades in under tiden som Rasmus var utbytesstudent vid Örebro musikhögskola, anledningen att en dansk vill gå på Örebro universitet var flickvännen som han numera har gift sig med och tagit med sig till Köpenhamn.

Publicerat: 2008-01-03       Kommentarer [ 3 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Xmas-fest i Kulturhuset.
Den 2 januari var det Xmas-fest för alla hardcore fans i Örebro, då ordnade Deadvibrations i samarbete med Nightmare production en helkväll i b-salen.

Först ut på scenen nere i b-salen var Lost Kind som är ett Örebroband bestående av fem musiker, bandet startades i början av 2004 och har snart 4 års jubileum, grabbarna är bra men kan behöva öva in lite mellansnack, visst är det trevligt med musik rakt av också men lite mer prat mellan låtarna skulle inte vara helt fel.

Another Year var nästa på scen och där hade sångaren Marcus Ericsson mellansnacket klart. Another Year har tidigare släppt en demo och nu är ett album på väg enligt Marcus Eriksson så är allt klart utom layout, skivan beräknas släppas till mars eller däromkring, släppet är inte tidsbestämt än, men ni som gillar Another Year får hålla koll efter skivan när den nu kommer.


Visa alla artiklar i Musik skrivna under:
2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016   2017   2018   2019   2020   2021   

Pil Vänster Pil Höger  April   2021
© 2021 - Johan Gullberg - Knytpunkt Örebro
Ti On To Fr
   1234567891011 12131415161718 19202122232425 2627282930  

Knytpunkt Örebro Facebook grupp


Äldre Artiklar:
Örebros första pumptrackbana invigd.
Under torsdagen invigdes Örebros första pumptrackbana i Sveaparken precis bredvid Sveaskolan. Pumptrackbanan är den första i Örebro men finns på många andra håll i landet och tanken med banan är att skapa en mötesplats för Örebroare i alla åldrar för här får alla samsas oavsett man åker skateboard, BMX eller kickbike.

Läs hela artikeln.

Elbil skapar frihet för Sören.
Du som har rört dig ute vid Oset eller i Nya Hjärsta har kanske sett en liten bil komma åkande och den är så liten att den nästan ser ut som en leksak, bakom ratten sitter Sören Hörnestig som fram till för ett par tre veckor sedan cyklade när han skulle någonstans och det gör han fortfarande men om det är längre sträckor så kommer bilen fram.

Läs hela artikeln.

Vivallakullen invigd efter en stor upprustning.
I dag lördag var det invigning av Vivallakullen, den stora och höga kulle som kom till när Vivalla byggdes har nu fått ett nytt liv med lekplats, träningsutrusning, tennisbanor och nya upprustade promenadstigar.
Den här dagen med strålande sol hade Örebro kommun ordnat ett ordentligt program för invigningen och det var många örebroare som hade tagit sig till kullen för att vara med.

Läs hela artikeln.

Nu är sommarens allsången på Strömpis igång.
Första fredagen i juni så är det allsångspremiär på Strömpis och allsången leds som vanligt av Magnus Sjögren och nu för tiden den stora allsångsorkestern.
Den här fredagen så var det även Marknadsafton och en ovädersdag så Strömpis uteservering var inte lika fullpackad som den brukar vara men det var ändå bra med publik inför premiären.

Läs hela artikeln.

Nationaldagsfirande vid slottet.
6:e juni är Sveriges nationaldag och för alla som är morgonpigga så kan man starta dagen med ett firande vid Örebro slott där Landshövding Maria Larsson höll ett kort tal och det spelades av Guldsmedshyttans musikkår.

Läs hela artikeln.

Jonas Sjöstedt och Malin Björk på Örebrobesök.
Även nu till EU valet arrangerade Vänsterpartiet Örebro en FestiVAL med teater, musik och politik.
Talare var även den här gången deras Partiledare Jonas Sjöstedt men de hade även lyckats få dit Malin Björk som har varit deras Europa parlamentariker de senaste fem åren.

Läs hela artikeln.

100 år med kvinnlig rösträtt.
24 maj 1919 togs beslutet om att införa kvinnlig rösträtt i den Svenska riksdagen så därför firar den 100 år i år och Örebros kommunalråd ville fira dagen lite extra så de ställde upp sig inne i Rådhusets trappa för att visa sitt stöd för den kvinnliga rösträtten och att det var ett stort beslut för Sverige.

Läs hela artikeln.

Jan Björklund besökte valstugan på Stortorget.
Under onsdagen besökte Liberalernas partiledare Jan Björklund valstugan på Stortorget där han och Johan Pehrson (L) hade ett samtal inför publik innan de passade på att träffa en del av besökarna på torget så att de fick en möjlighet att ställa sina frågor.

Läs hela artikeln.

En manifestation för klimatet imorgon på Stortorget.
Imorgon fredag håller Klimatfredag en extra stor manifestation utanför Rådhuset på Stortorget, det blir musik av elever från Kulturskolan och flera olika talare.
Klimatfredag är den manifestations grupp som startades av Greta Thunberg och sedan har spridit sig över landet och världen.

Läs hela artikeln.

Soraya Post FI:s förstanamn besökte valstugan i Örebro.
Den här sista veckan innan valet så är Feministiskt initiativ med på Stortorget och de hade besök av Soraya Post deras förstanamn till EU och som idag sitter i EU för FI:s räkning.

Läs hela artikeln.