×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-10-26  

The Mersey Beatles på Club 700

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Steven (Paul) Howard.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Sergeant Pepper´s Lonely Hearts Club Band...

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
under sista delen vaknade publiken ordentligt och
det blev fart på dansandet.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Margareta och Sven-Erik sa att de tyckte att The Mersey
Beatles var lika bra i år som förra året.
För paret är det den tidiga Beatles musiken som är
viktigast.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Försäljnig och autografskrivande lockade till sig många av
besökarna.

Under lördagskvällen var det full fart på Club 700 i Örebro när The Mersey Beatles var tillbaka i Örebro.
The Mersey Beatles är ett tribute band till The Beatles och de är dessutom Liverpools officiella hyllningsband till Beatles vilket betyder att de förutom att spela på The Caverns också är ute och reser för att marknadsföra Liverpool runt om i världen.

The Mersey Beatles spelar på The Caverns de flesta torsdagar och nu var det dags för Sverige att få en ordentlig dos av Beatles.
Trots att det var näst sista spelningen på deras turne i Sverige så verkade inte bandet trötta, utan spelsugna och inriktade på att ge Örebroarna en riktigt bra show precis som förra året de spelade på Club 700.
I år så var det en större publik och stämningen var bra och det hade varit konstigt annars med en publik som är ute efter att få höra bra musik så det kunde inte bli fel.

Mersey Beatles bjöd återigen på en strålande show där de spelade många av The Beatles största hits, men de har även lyckats få till en bra blandning, och det finns ju en del låtar att välja mellan, och vi tycker att de väljer repertoaren bra.

Showen är uppdelad i tre delar och varje del representerar en tid med Beatles.
Den första delen ägnas ut den tidiga Beatles och innehåller låtar så som I Saw Her Standing There, Tell Me Why och Ticket to Ride tillsammans med många fler av de låtar som känns igen från The Beatles första period.
Bandet uppträder i tidstypiska kläder vilket hjälper nostalgin för de som var med under Beatles hysterin.

Del två av showen är tillägnad Sergeant Pepper´s Lonely Hearts Club Band som inkluderar låtar som With a Little Help From My Friends som traditionsenligt framförs av "Ringo", Lucy in the Sky with Diamonds och She´s Leaving Home.
Roligt att se de färgsprakande kostymerna och få höra de låtar som vi tror många förknippar med Beatles.

Sista delen i showen är lite mer fartfylld och dansinriktad och då blev det full fart på dansgolvet inne på Club 700.
Låtar så som Come Together, All You Need Is Love och Back in the USSR fick en stor del av publiken att lämna stolarna och dansa, vilket är meningen med den delen av showen.
Under sista delen så märktes det att publiken var större då det blev trångt om utrymme när många ville upp och dansa, så det var tur att arrangörerna hade tänkt på att lämna plats för dans både framför scen och efter sidorna av lokalen.

Bandet verkade vara på bra humör och de fick snabbt bra kontakt med publiken. Dialogen med publiken var avslappnad och skämtsam, vilket gjorde sitt till att förhöja stämningen under kvällen, sen att de alla fyra är duktiga musiker och har stor scennärvaro gör saken ännu bättre.

The Mersey Beatles gör sitt bästa för att flytta tillbaka publiken i tiden då Beatles själva stod på scen, en nyhet för i år var den stora bildskärmen bakom bandet där det visades bilder på The Beatles när det begav sig och det hjälpte till i att skapa stämningen som var under kvällen.
Det var även en nygammal medlem i bandet, ny för Örebroarna alltså eftersom basisten hade kommit tillbaka så att det var originaluppsättning på The Mersey Beatles igen.

Förutom musiken så fanns det möjlighet att köpa The Mersey Beatles cd som är inspelad live på The Cavern i Liverpool och stundtals var det trångt vid bordet där det fanns en rad olika saker att köpa och handeln var livlig, efter spelningen så kom The Mersey Beatles och signerade sin skiva vid bordet och då blev trängseln stor.

Konferencier var även i år Gunnar Åsard, marknadsansvarig för Swedbeat, som är den arrangör som ordnar turnen med Mersey Beatles i Sverige.
Gunnar Åsard sa att Club 700 är som gjord för The Mersey Beatles och att Conventum är duktiga på att ta hand om både artister och arrangörer, ett av de trevligaste ställen de har varit på under turnen.
Det är inte säkert att turnen kommer till Örebro nästa år men än så länge så är inget bestämt.
Med tanke på att det var fler i publiken i år så kan vi som gillar The Mersey Beatles hoppas att de kommer nästa år också och då till ännu större publik, det förtjänar de.


Tillbaka

Kommentarer:

2008-10-29 21:00:01   Av: Lennart

Kanonkväll och kanonbra reportage med underbara bilder.
Fantastisk stämmning.

2008-10-26 20:54:55   Av: Camilla

Hej Claes-Göran Nu har vi fixat till stavningen, tack för att du gjorde oss uppmärksamma på den. Vi har båda kollat igenom stavning i artikeln innan vi la upp den men lyckades helt missa det ändå.

2008-10-26 18:25:05   Av: Claes-göran Lewerin

Hej! Det var en underbar kväll igår med härlig stämning.
The Mersey Beatles var \"kanon\"-bra och det var kul att publiken var så med på noterna!
Jag instämmer i vad som sägs i reportaget.
Bilderna är jättefina. Jag pratade med er igår om att kunna få låna lite text och bild inför en eventuell spelning i Skövde till våren. Jag återkommer om det.

En liten kommentar om stavningen av bandnamnet bara; ..visst...de gav oss ingen nöd..men ändå...namnet stavas \"Mersey\" Beatles.

Tack ändå för ett fint reportage! Vi hörs!

mvh
Claes-Göran

Lämna en kommentar