×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-09-14  

Elvis Gospel på Hjalmar Bergman teatern.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Lördagskvällen gick i gospelns tecken i Örebro då Hjalmar Bergman teatern fick besök av Karlskogasonen Kent Lundberg och EP Band & Quartet.
I god tid innan dörrarna in till teatern öppnades började publiken anlända och det var trevlig stämning redan ute i foajen på Hjalmar Bergman teatern.

Konserten på Hjalmar Bergman teatern var en releasekonsert.
Kent Lundbergs nya skiva började säljas på fredagen och den stora konserten var igår i Karlskoga som sig bör.
Kent Lundberg berättade från scen att det att vill sjunga gospel beror på att han när han var 10 år hörde en gospel med Elvis och den gjorde starkt intryck på honom.
Skivan Seeing is believing var den andra gospel skivan baserad på Elvis musik som Kent Lundberg släpper och vi hoppas att den säljer bra för det är hög kvalite både på sång och musik och det märks att Kent Lundberg har hållit på med musik länge.

När musiker Kent Lundberg och hans musiker kom in på scen möttes de av en stor applåd och fick känna sig varmt välkomna till Örebro.
Kent Lundberg inledde kvällen med Seeing is beliving och I believe in the man in the sky vilket följedes av en lång radda av Elvis gospellåtar.

Publiken bjöds på en resa inom gospelmusik som kan vara varierande, vi fick bland annat höra Joshua fit the battle in Jerico, Walk a mile in my shoes och If I can dream som skrevs till The Singer Special , mer känd som the Elvis comeback special 1968, då Elvis ville tillbaka till musiken efter att ha ägnat några år åt filmen. En lite utvikning om specialen, för dig som kanske inte är riktigt så hemma på Elvis så var det under specialen han hade de svarta skinnkläderna, och varifrån några av de mest spridda bilderna på Elvis kommer ifrån.
Alla tre gospelsångerna är bra men väldigt olika och det visar styrkan i gospel, att den går att variera i det oändliga.

Med på nya skivan är även en duett med Taryn Brainard som är en countrysångerska från South Dakota men nu mera hemmahörande i Nashville, Tennessee och med tanke på röst och scenpersonlighet så har hon alla möjligheter att ta sig långt upp på country listan.
Duetten spelades in utan att Taryn och Kent träffades personligen vid det tillfället, något han sa att han tyckte var tråkigt, men han fick nöjet att göra duetten på scen nu när han släpper skivan eftersom Taryn och hennes make Dave var på besök i Sverige.
Taryn fick även göra två egna nummer What time is left och Beautiful Life från sin nya skiva. Duetten de gör på Kent Lundbergs skiva är If I can dream och om de låter lika bra på skivan som de gjorde på scen är bara den låten värd hela plattan.
Personligen tyckte jag faktiskt att deras version av If I can dream är snäppet bättre än Elvis version och då har jag ändå varit ett Elvis fan under ganska många år av mitt liv.
En annan riktig höjdare under kvällen var Kent Lundbergs version av How great thou art som han gör riktigt, riktigt bra.

Kent Lundberg hade med sig EP Quartet och EP Band på scenen.
EP Band består av: Leif Martinsson - trummor, Per-Arne Pettersson - bas, Bengt Davidsson - gitarr och Lasse Magnell - klaviatur.

EP Quartet består av: Fredrik Sjöstedt - 1:a Tenor Carl Utbult - 2:a Tenor, Håkan Mörtsell - Bas och Petter Josteus - Baryton.
EP Quartet fungerar väldigt bra som kör till gospel och de lyfter sångerna genom det duktiga arbetet.
EP Quartet framförde också Sweet sweet spirit och jag tror inte att jag var den enda i publiken som gärna hört mer av dem, det är inte så ofta som det finns chans att höra en samspelt kvartett som verkar ha en stor bredd i sin repertoar.

Kvällen i sin helhet kan vi inta annat än att ge ett högt betyg, en ovanligt bra publik för att vara Örebro och alla på scenen såg ut att trivas och ha roligt och två extranummer blev det, How great thou art och en repetition av Let me be there, den här andra gången förstärkt av Taryn Brainard.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar