×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-03-27  

Mats Ronander spelade på Strömpis.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Blues Art Big Band från Kulturskolan i Örebro.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Blues Art Big Band från Kulturskolan i Örebro.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Strömpis var fullsatt under kvällen.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Mats Ronander som tillsammans med...
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Benneth Fagerlund på keyboard och
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Martin Tallström på gitarr gjorde kvällen till vad den
blev.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se

En höjdpunkt i snöovädret var att Mats Ronander spelade på Strömparterren i Örebro.
Naturligtvis var det inte enbart Mats Ronander utan han hade hjälp av Benneth Fagerlund på keyboard och Martin Tallström på gitarr Mats Ronander själv spelade munspel en hel del under kvällen men naturligtvis så fanns även hans gitarr med.

Kvällen startade med Blues Art Big Band som förband, Blues Art Big Band är från Kulturskolan i Örebro och de är ett storband som hade lite svårt att få rum på scenen på Strömpis, vi fick höra en del av deras äreportar som är ganska blandad trots allt. En av mina favoriter Can´t buy me love och Dancing in the streets var en bra start på den lite bluesiga tonen på kvällen.

När det var dags för Mats Ronander att äntra scenen så stod förväntningarna högt och jag tror inte att någon blev besviken. Mats Ronander inledde med att berätta att Sveriges Radio Örebro spelade in konserten så det var viktigt att applåderna verkligen hördes och det gjorde de under kvällen, bandet hade ingen trummis med sig till Strömpis så publiken fick hjälpa till att hålla takten i vissa av låtarna, med varierande framgång.

Första delen av spelningen ägnade Mats Ronander åt sin tid med bandet Nature. Nature fanns mellan åren 1970 - 1977 och som förutom att släppa två egna skivor även var kompband åt flera artister, bland annat till Ulf Lundell och Ted Gärdestad.
Vi fick en blandad mix av sånger både på svenska och engelska och att se ett så vältrimmat band spela är stor underhållning.

Fast Mats Ronander firar 30 år som artist så gick inte kvällens spelning på rutin utan han verkade tycka att det ar roligt, han berättade att inför den här typen av spelningar så hjälps de åt att välja ut ett antal sånger de gillar men har inte någon helt bestämd ordning på låtarna, det kan säkert hjälpa till av att ge intryck av musiker som spelar för att de verkligen gillar att spela.

Cecilia Bucht-Sandberg var konferencier under kvällen och hon gjorde ett alldeles utmärkt arbete när hon presenterade artisterna, normalt är hon vice ordförande i Örebro Jazz och Blues Club och hon tog sin roll som Konferencier på allvar.

Spelningen arrangerades av Örebro Jazz och Blus Club i samarbete med Strömparterren och enligt Per Erik Öhrman som är sekreterare i Örebro Jazz och Blus Club så var det här en av deras bästa kvällar, Strömpis var utsålt och många hade passat på att beställa bord så att de kunde äta under kvällen. Mats Ronander drog så pass mycket publik att alla som ville kunde tyvärr inte komma in, men det kan ju bero på att det är sällan han spelar i Örebro trots att det är hans tidigare hemstad.

Örebro Jazz och Blues Club hade sin bästa kväll trots att de har haft program hela hösten på Strömpis och det blev även några nya medlemmar i föreningen, så alla vi talade med från föreningen verkade vara väldigt nöjda. Normalt är det svårt att förutsäga hur stor publik det kommer att bli på deras arrangemang, allt mellan 100 till fullsatt, den här kvällen visste de däremot att det skulle bli en stor publik då biljettbutiken hade sålt mycket biljetter och det var flera som passade på att köpa de få biljetter som fanns kvar i dörren.

Örebro Jazz och Blues Club är en ideell förening som under hösten och våren har haft ett digert program på Strömpis. Tidigare hade de Nöjeskrogen som bas men har nu varit tvungna att byta lokal och de tycker att Strömpis fungerar alldeles utmärkt.

Kvar på vårens program är endast 3 spelningar på Strömpis men om ni gillar jazz och blues så passa på att gå på de resterande under april månad.

Den som vill veta mer om deras verksamhet och de spelningar som är kvar på programmet kan besöka www.orebrojazz.se för mer information.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar