×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-08-04  

Barnens Allsång från Skansen i Brunnsparken.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Trots en åsk- och regnfylld eftermiddag så var det många som tog sig till Brunnsparken för att titta på Barnens Allsång från Skansen.
Redan en timme innan föreställningen började var det rikligt med besökare på plats inne på Brunnsparkens område, innan föreställningen kunde börja så fanns det aktiviteter från sponsorer och andra att ägna sig åt och naturligt vis kunde man handla i kiosken.

IF Metall som är huvudsponsor hade en tipspromenad där högsta vinsten var en cykel och det var många ur publiken som passade på att gå tipspromenaden, även Trygg Hansa hade en utlottning och där var högsta vinsten en tv, något som också lockade många att vara med och tävla.

För att locka publiken till scenen så passade poliserna Kling och Klang på att gå runt framför scen och prata och skoja med publiken naturligtvis fanns även Pippi Långstrump och Fröken Prysselius med.

Programledare var Henrik Ståhl och här i Örebro hade han inte sällskap av Ayla Kabaca som han har haft i de tidigare städerna eftersom Ayla Kabaca har blivit mamma till en pojke, men Henrik Ståhl behövde ingen hjälp för att vara programledare, det är ett arbete han klarar alldeles utmärkt själv. Inledningen bestod av sången Nu alla vänner är det sommarlov.

På besök från Astrid Lindgrens värld i Vimmerby var även Kling och Klang, Pippi och Fröken Prysselius som också var med och sjöng bland annat Pippis sommarvisa och Sjörövare Fabbe vilka de flesta i publiken kunde texterna till.
Det var även en liten tävling mellan barn och vuxna och det gällde att svara på frågor, vann gjorde barnen precis som det ska vara. Vi fick även se hur Kling, Klang och Fröken Prysselius försökte få in Pippi på barnhemmet och som vanligt lyckades de inte, men publiken uppskattade scenen de spelade upp.

Pippi Långstrump spelas av Emmelie Rosenberg som har spelat mycket barnteater både i Astrid Lindgrens värld i Vimmerby och på Junibacken i Stockholm.
Fröken Prysselius spelas av Louise Juliusson och om någon tyckte att hon lät bekant så kan det bero på att hon även arbetar som uppläsare av talböcker.
Barnens favoriter Kling och Klang spelas av Johan Hwatz och Daniel Nilsson. Johan Hwatz har stor variation på det han gör, han har tidigare spelat både Kling och Klang på Astrid Lindgrens värld. Daniel Nilsson är en del av produktionsteamet på Astrid Lindgrens värld och är därför välbekant med rollen som Klang.

Den yngre, och för den delen också den äldre publiken uppskattade att både Kling och Klang tillbringade tid ute ibland dem och det var många som gick hem med en autograf i pannan och på kinden efter att ha träffat på Kling eller Klang efter föreställningen.

Det stora dragplåstret för allsången var Marie Picasso som verkligen såg ut att trivas med den lite yngre publiken.
Vi fick höra både This moment och Miracle och de i publiken som var lite äldre än målgruppen sjöng med även där, är det allsång så är det.
Ett uppskattat inslag var att Marie Picasso sjöng Hajarna som är en av allsångerna under föreställningen, hon fick hjälp av Henrik med att göra rörelserna till vilka det behövs två händer.

Marie Picasso var i högform och hon var duktig på scen trots att hon fick dela scenen med lite väl nyfikna getingar.
Getingarna var egentligen det enda negativa under föreställningen, och det kan man ju knappast klandra föreställningen för så, det struntar vi i.
Regnet som kom var ett mindre problem för de flesta, de flesta hade kommit till Brunnsparken beredda på det och dessutom fanns regnponchos att köpa till ett billigt pris för den som råkat glömma kläder hemma.
Henrik gav publiken ett par minuter på sig under föreställningen för att sätta på sig regnkläder och ta fram paraplyer och det var välbehövligt, det som verkade vara en liten lätt skur gick över till att bli en riktig åskskur så det blev en aning blött.

Alla artister blev ackompanjerade av Krumelurorkestern som består av Jonas Alatalo, Klas Backman, Björn Börjesson och Jonas Karlhager.
Krumelurorkestern är skapad just för Barnens allsång men alla musiker är riktigt bra och de arbetar med musik i olika former till vardags.

Trots den blöta avslutningen så blev det ett extranummer och autografskrivning.
Kön till Marie Picasso och Henrik Ståhl var lång men alla som ville fick en autograf och en bild.

Henrik Ståhl sa att han tyckte att det var många i publiken men han var lite besviken över att regnet kom, men annars så kändes Örebro som en positiv föreställning, med mycket publik och trevlig stämning.
På frågan vilket som var värst getingar eller regnet så blev det regnet, eftersom Henrik lider med publiken när det dåliga vädret kom, men vad vi märkte så var det ingen som klagade och de i publiken som var yngst tyckte enbart att det var roligt med allt vatten som kom.

Barnens allsång är en trevlig föreställning och allsång blir det mycket av, då det är lika mycket allsång som andra sångnummer.
Publiken får sjunga med i de vanligaste barnsångerna så som Den siste mohikanen, En kulen natt och Moster Ingeborg och det var många som även var med och gjorde de rörelser som hör till sångerna.

Vi hoppas att Barnens Allsång från Skansen kommer tillbaka nästa år igen och då till ett förhoppningsvis torrare Örebro och än större publik.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar