×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-12-14  

Luciafirande i Varbergaparken.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Lucirafirandet i Varbergaparken inleddes av Linda Nordin-Johansson som hälsade publiken välkommen och var konferencier under kvällen.
Först ut på scen var Jonatan Lindner som var årets lokalartist på O Helga Natt konserten i år. Jonatan Lindner ackompanjerad av Per-Emil Jakobsson framförde tre låtar och vi fick än en gång höra Maybe this christmas som han passar hans röst bra.

Naturligtvis var det även Lucia tåg, hela tre stycken under kvällen. Det första kom från Hagaskolan och de framförde bland annat den traditionella sankta Lucia och en lite mer omgjord version likadant med Staffan var en stalledräng.
Deras musiklärare passade på att berätta att Luciatåget som kom med häst och vagn till Varbergaparken enbart var halva tåget mot det de haft i skolan och med tanke på hur duktiga de var att sjunga så måste det ha varit en trevlig morgon på Hagaskolan.
Luciatåg nummer två var från Brukets skola och det sista tåget var från Varbergaskolan och de från Varberga var de som sjöng högst av alla, lite tråkigt att publiken hade minskat lite när det var deras tur.

Det var även ett framträdande av Magnus Sjögren där an sjöng flera olika julsånger bland annat en som han skrivit helt nyligen, Magnus Sjögren är riktigt duktig att handskas med en publik som fryser och är lite trött, de flesta såg ut att ha riktigt roligt när han fick barnen att sjunga med och röra på sig.
Magnus Sjögren var ackompanjerad av Thomas Lassar på keyboard.

Det var en kall kväll och de flesta musiker såg att att bli riktigt kalla om händerna, så de ska ha en stor ros som kom och spelade på Varbergaparkens scen.

Ett av de lite mer allvarliga inslagen under kvällen var när Bechet Barsom delade ut ett pris till två vardagshjältar boende i Varberga.
De fick ett symboliskt pris för att ha hjälpt den kvinna som blev knivskuren i somras när hon arbetade ute i Varberga.

Bechet Barsom inledde prisutdelningen med att hålla ett tal om hur vårt samhälle har verkat bli kallare och han sa bland annat att vi alla har ett moraliskt ansvar för andra och inte enbart ansvar för oss själva. Att det händer saker i vår omgivning som inte är trevliga och varför det kan vara så svårt för omgivningen att hjälpa till när det händer något så som misshandel eller liknande.

Publiken blev även underhållen av Örebro Cirkusskola och deras elever från Varbergaskolan, vi bjöds på jonglering och olika konster till musik som de har övat på under terminen.

Georg Barsom som är en av de som ingår i V.OX gruppen var nöjd med kvällen och tyckte att allt hade gått bra, det var bra uppslutning av publik och att sedan publiken tunnas ut lite efterhand är sådant man får räkna med, alla verkade ha roligt och det är det som är det viktigaste.
Enligt Georg Barsom så är tanken att firandet i Varbergaparken ska vara en trevlig start för alla familjers egna Luciafiranden och att det ska ge alla barn i området en möjlighet att visa upp sig för släkt och vänner som kanske inte har möjlighet att komma till Luciafirandet i skolorna.

Snögarantin funkade i år utan lika mycket arbete som förra året då de hade fått importera snö till scenen, Varbergaparken gav ett trevligt intryck där den låg inbäddad i snö.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar