×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-04-06  

Marie Picasso på Örebrocupens disco.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Närmare 2000 ungdommar var på plats i Conventum.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Den här artisten behöver väl knappast någon närmare presentation?

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.se

En del av Örebro cupen i innebandy i Örebro var det stora discot på Conventum, tanken var att discot skulle hållas i nya Conventum arena men fick flyttas till Kongresshallen eftersom matcherna pågick längre än beräknat.

Örebrocupen är en stor tävling inom landbandyn i Sverige och i år var det drygt 270 lag anmälda. Lagen får logi på flera olika platser i staden, roligt att se att så många skolor fungerar som övernattningslokaler och på så sätt även har en viktig funktion utanför skoltid och de hit resta lagen får en möjlighet att se mer av Örebro än enbart olika arenor.

Örebrocupen i innebandy är en stor händelse och det märks även på organisationen den kräver från ÖSK ungdom, de har mycket att fixa så som busstransporter till och från de olika arenorna där spelet är placerat, men även att planera för det enorma discot måste ha krävt tid och ansträngning från deras sida.

ÖSK Ungdom har även mediebevakning genom studenter på medieprogrammet på Virginska skolan, eleverna har tagit sitt uppdrag på allvar och bevakar flera olika saker som händer i en så här stor cup.
De har en egen hemsida som de uppdaterar med material och det här är ett jättebra initiativ för att ge studenterna vana och självförtroende och det märks att de har haft roligt.

Discot är ett samarbete mellan ÖSK ungdom och Conventum och enligt Fredrik Johansson på Conventum nöje så är det viktigt att det finns något mer än enbart spelandet när det anordnas en sådan här ungdomstävling,
Conventum tyckte att det var viktigt att hjälpa till med discot och göra det till en upplevelse för de som kom dit och ska vi döma av besöksantalet så var det många deltagare inne på Conventum, Fredrik Johansson uppskattade antalet till runt 2000 och det är inte så illa när det är ett ungdomsdisco och att flera lag hade matcher dagen efter.

Ett trevligt inslag var att domare hade gratis inträde till discot och det har de säkert förtjänat efter alla matcher som spelas under helgen, men vi får hoppas att de som skulle döma de första matcherna inte var kvar för länge på discot, utan att de var pigga och alerta på morgonen dagen efter.

Vi passade på att prata ett par av ledarna och de tyckte att Örebro verkade vara en väldigt bra stad för unga att växa upp i, de hade reagerat på att det fanns många fritidsgårdar här och att det verkade finnas mycket aktiviteter för de yngre att sysselsätta sig med.
Själva cupen fick också godkänt, välorganiserat och mycket välskött, Örebrocupen är en av de största händelserna inom innebandy i landet och är därför välbesökt.

På Conventum blev det snabbt trångt och förväntan inför kvällen var stor, roligt att se att många föräldrar och ledare också passade på att bese Conventums Kongresshall.
Stämningen inne på Conventum var hög och de flesta hade passat på att klä upp sig en del för discot och det gällde både spelare och ledare.

Discot öppnade klockan åtta för de yngre spelarna för att efter Marie Picassos framträdande bli ett disco för de äldre lagen.
På grund av ljudnivån under Marie Picasso så var de närvarande under 13 år tvungna att ha hörselskydd och vad vi kunde se efterlevdes det av de närvarande.
Marie Picasso verkade vara på ett strålande humör och uppskattade den unga publiken.
Det var även en del som passade på att sitta utanför arenan och lyssna samtidigt som de satt och pratade med vänner både gamla och nya.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar