Kvällen efter Lucia var det dags för Luciarock på Varbergagården.
Vi fick en liten pratstund med Jonny från gården som berättade att de gör en del arrangemang ihop med Rockskolan och just Luciarocken är ett sådant, annars så har Varbergagården ofta mycket olika saker på gång. Vissa av sakerna är enbart till för de på gården medan andra är öppna för alla.
När vi kom in till scenen så verkade det vara organiserat kaos och det var många vuxna som satt på bänkarna och väntade, kanske inte så konstigt att många passade på eftersom de första banden var nybörjare och spelade för publik för första gången.
Lördagen den 15 december var det festival på Kulturhuset i Örebro.
Festivalen skulle ha börjat klockan 18.00 men tyvärr hade det första bandet Moscow varit tvungna att ställa in på grund av sjukdom, men som tur var så var trubaduren som skulle spela i cafeterian på plats 18.30.
Den första trubaduren hette Johan Bylin som underhöll publiken med egenhändiga kompositioner på svenska. Första låten heter Vanilj och den skrev Johan Bylind ungefär 2000 vi fick även höra en nyare låt som han skrev under 2003 när han studerade på Låtmakarna uppe i Örnsköldsvik.
Sista sången var kung av Sand som han spelade bara för att det var så kul att spela, Johan Bylin är duktig på scen och han har lätt för mellan pratet som är obligatoriskt mellan låtar, kan behöva öva lite mer på vad han ska säga men han klarade sig väldigt bra och musiken han skriver är av den typen som gärna fastnar i huvudet ett tag.
Söndagen den 9 december var det dags för den sjunde upplagan av O, Helga natt på Stortorget i Örebro.
Kvällen inleddes med rådhusets klockspel och öppnandet av den 9:de kalenderluckan, Rådhuset i Örebro har i år för första gången fått vara en adventskalender, 24 av rådhusets fönster mot Stortorget är luckor och det är olika konstnärer som har fått i uppdrag att skapa det som finns bakom luckorna.
Strax efter 17 så började O, Helga natt från den stora scenen framför Nikolaikyrkan på Stortorget, Nikolaikyrkan som för kvällen hade fasaden mot Stortorget upplyst med blått, vitt och lila ljus.
Den 28:de november var det dags för Tommy Körberg, Pianisten Stefan Nilsson och Mariakören att inta Kongresshallen på Conventum i Örebro.
Kvällen inleddes av Mariakören från Västerås som framförde en ingångsmarsch skriven av pianisten Stefan Nilsson.
När Tommy Körberg kommer in på scenen så blir det en stor applåd som välkomnade honom in. Tommy Körberg inledde med att presentera Stefan Nilsson och Agneta Sköld dirigent tillsammans med Mariakören, även om det blev lite oordning med Agnetas förnamn, Tommy Körberg presenterade henne som Margareta Sköld först men rättade snabbt till felet galant sätt.
Anledningen till att han sa fel namn sa Tommy Körberg var att de gör denna julshow med flera olika körer, så det var tur att det enbart var dirigentens förnamn som blev fel.
Lördagen 24:de november var det full fart på Club700 i Örebro eftersom Magnus Uggla var på besök med sin turne i Örebro.
Stämningen var på topp redan innan Magnus Uggla gick ut på scen.
Redan en halvtimme innan det var dags att börja så ropade publiken på Magnus Uggla så det märks
tydligt att han är en av Sveriges mest omtyckta artist.
När Magnus Uggla äntligen kom ut på scen så steg jublet mot taket och han bjöd på en väldigt bra show, delen mitt i där han förklarade att han tyvärr inte kunde framföra alla sina hits på en konsert var ett väldigt bra drag eftersom han bad publiken önska låtar från hans långa musikaliska karriär.
Fredagen den 9 november så var Smokie åter i Örebro, den här gången på konserthuset.
Smokie började med att köra lite nyare låtar från deras album The Wire som släpptes 2004.
Smokie har kvar samma välbekanta sound även i de nya låtarna så de är lätta att ta till sig och
passar alldeles utmärkt tillsammans med det gamla materialet de kör.
Under kvällen bjöds bland annat på Tomorrow och Lay Back In The Arms Of Someone, sedan blev det dags för sången som var Smokies första stora hit och som sångaren Mike Craft berättade att när den började klättra på Englands hitlista var de i studion och spelade in skiva nummer två. Men tack vare If You Think You Know How To Love Me fick de åka på turne och kan fortfarande göra det.
På kvällen den 8 november var Daniel Lemma på besök på Najz Prajz i Örebro för att signera sin nya skiva.
Skivan släpptes den 7 november och heter Somebody on your side.
Daniel Lemma var på bra humör och vi fick höra fyra låtar från hans nya album Somebody on your side, han startade med titelspåret på skivan och sedan följde Keeps getting better och Fool`s apology för att avsluta med Baby doll.
På torsdagskvällen var det dags för Sky High att spela på Klaras i Örebro som en del av Örebro Guitar days. Sky high är en trio bestående av Clas Yngström gitarr, James Bradley Jr trummor och Ulf "Rockis" Ivarsson på bas.
Clas Yngström frontmannen i Sky high är en veteran på gitarr och gruppen Sky high firar trettio år nästa år så han har varit med ett tag nu. Torsdagen började redan klockan 15 för musikerna då de hade en spelning på Rönnagården, sedan hade Clas Yngström hunnit med att ha en workshop så han var redan uppvärmd när de äntrade scenen på Klaras.
En gråmulen kväll den 26 oktober var det dags för Mersey Beatles att spela på Club 700 i Örebro. Det var många Örebroare som hade köpt biljetter och de fick verkligen valuta för pengarna.
Mersey Beatles kommer från Liverpool och är Liverpools officiella hyllningsband till Beatles vilket betyder att gruppen representerar Liverpool ute i Europa och övriga värden när det gäller att marknadsföra Liverpool.
Mersey Beatles är även en fast attraktion på den berömda Cavern club i Loverpool, klubben där de riktiga Beatles slog igenom på 1960-talet. Varje torsdag så står Mersey Beatles på the Caverns scen för att underhålla publiken med sin show.
På fredagskvällen den 19 oktober var det en högtidsstund för alla älskare av 60-tals musik.
Hans Edler tog showen The golden 60`s till Parkteatern i Örebro.
Publiken började dyka upp ungefär en timme före föreställningen skulle börja och alla var på sitt
bästa humör och såg fram emot att få höra tre band från 60-talet.
Under tisdagen var det konsert i Nikolaikyrkan för att stödja RIA Dorkas arbete för de hemlösa, alla inkomster för biljettförsäljningen gick oavkortat till RIA Dorkas arbete.
Konferencier var Gunnar Thuringer och Katrin Sundberg.
Husbandet bestod av Kapellmästare Fredrik Landh med Clas Olofsson, Mikael Dahlen och Peter Nygren
Först ut på kvällen var ett smakprov från den nya orgeln i Nikolaikyrkan, orgeln invigdes så sent som i lördags. Ljudet är väldigt mäktigt och passade alldeles utmärkt som inledning på en kväll i musikens tecken. Kyrkoherde Ingemar Söderström fick inleda med ett litet tal där han bland annat talade om att många har fått hårda törnar i livet men trots det har de lyckats resa sig upp igen och för deras skull kommer musiken att flöda i kyrkan under kvällen.
V.OX-festival i Varbergaparken betyder ett varierat musikutbud och underhållning.
I år så var Dogge Doggelito konferencier och det bjöds på både dansuppvisning samt en hel del musik.
Varberga rockskola var på plats med grupper som Pincushion Bub n` Gwaye, Noxious och en hel del fler.
En av dem som var roligast var Smil & Sim med sin speciella version utav Rödluvan och vargen.
En tjejfavorit var Millionstyle som ägnade en lång stund åt att skriva autografer efter sin spelning. Alla artister var generösa mot publiken och skrev autografer på löpande band.
Vissa fick ägna lång tid åt att stå och bli fotograferade och skriva autografer men ingen verkade missnöjd med det.
Den 18 augusti hade Örebro besök av Dag Vag när de spelade på Backstage.
Det var en varierad publik som besökte Backstage på lördagskvällen för att höra Dag Vag, vi hade räknat med en publik i medelåldern men såg till vår glädje att det även var en hel del yngre som kommit för att höra Dag Vag spela.
Alla hade humöret på topp och det var många som tog tillfället i akt och gick upp på dansgolvet.
Det var enkelt att höra på publiken vilka låtar som var extra omtyckta, även om allt som spelades togs emot med entusiasm så fanns det vissa som fick temperaturen inne på Backstage att ökas snabbare.
Den 8.de augusti hade SSU en Solidaritetskonsert i Stadsparken. Tyvärr kom det inte någon jättepublik, sannolikt på grund av det blöta vädret.
Dagen för besökarna började klockan 13:00 med en dansuppvisning, för att följas av One Track Mind som är ett Örebro band i rockklassen.
Dagen fylldes med en blandad kompott uppe på scenen det var musik och dans och poesi.
Musiken var det som fick mest utrymme men trevligt att det var ett så blandat utbud från scenen,
poeten Benjamin fick en del uppmärksamhet av de modiga som vågat sig till Stadsparken trots att
regnet hängde i luften.
Redan mitt på dagen var det kö utanför Satin av några tjejer från Ludvika.
När klockan närmade sig 18:00 hade kön växt en hel del.
Många i publiken hade redan sett Sugarplum Fairy tidigare men tyckte att det var roligt att de var i Örebro.
Den 28 juli 2007 var det musik i Tegnerparken.
Spelningen anordnades av gruppen The Group Delusion som har sin replokal i skyddsrummet som är i parken.
Årets upplaga av festivalen innehöll endast två band nämligen One Step och The Group Delusion.
När vi frågade medlemmarna i The Group Delusion om varför de anordnade musikfesten så var svaret att det är en kul grej, taket till replokalen passar utmärkt som scen.
De hade inte räknat med att få tillstånd till festivalen och i år så kom tyvärr tillståndet så sent att de inte han ut med arrangemanget ordentligt
Den 25:e juli var det dags för Rix-FM festivalen på Stortorget i Örebro.
Vädret som hade verkat lite instabilt tidigare under dagen beslöt sig som tur var att skärpa till sig så när festivalen började lös solen och det var verkligen sommarvärme på Stortorget.
Rockbandet Pincushion vann rockklassen i årets första deltävling i Talangen.
Solistklassen vanns av Lollo.
Den 16 juni var det dags för den första Blues & Barbeque i Wadköping.
Blues & Barbeque anordnas av Örebro rock och blues förening och bjuder på tre timmar med bluesmusik.
Först ut i år var Reality blues band som bjöd publiken på gammal amerikansk blues.
Det var kul att få lite historia till låtarna de spelade.
I år var det dags för något nytt när det gäller Magnus Sjögrens allsång i Stadsparken.
Första allsångskvällen var i Stadsparken och den andra var på Varbergas utomhusscen som står i Varbergaparken på grönområdet mellan Oxhagen och Varberga.
Kvällen började redan klockan 16:00 med barnaktiviteter, som bland annat bestod av hoppborgar och olika tivolistånd, hoppborgarna var flitigt besökta av alla barn som var med även under allsången så var det full fart vid hoppborgarna och de olika vinststånden.
Idag första juni var det invigning av RUM festivalen som anordnas av Riksförbundet Unga Musikanter.
Dagen började klockan 16 på Stortorget med Finspångs skolmusikkår de följdes av
Blåsträngar & Singsongs också från Finspångs musikskola.
Finspångs skolmusikkår består av 30 medlemmar som har en blandad repertoar av både marsch- och
underhållningsmusik.
De gjorde ett bra framträdande och det var trevligt att höra marschmusik på Stortorget under
eftermiddagen.
Onsdagen den 30 maj var det dags för den årliga allsången i Stadsparken, som vanligt var Magnus Sjögren allsångsledare. Naturligtvis kan vi inte missa ett så trevligt tillfälle att gå och titta, lyssna och skriva om arrangemanget.
YEAH! Festival i Stadsparken Under lördagen och söndagen 19 - 20 maj pågick Yeah 07-festivalen i Stadsparken.
Kul, första festivalen på många år där vi känt att fasen, det var som när vi var unga...
och då är det ändå som vi minns festivalerna genom tidens förhärligande glasögon.
Ett superjobb av arrangörer och band helt enkelt.
Visa alla artiklar i Musik skrivna under:
2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024