×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Återbruk lockade många.


S, KD och C i fortsatt samarbete i Örebro kommun.


Seniorfestivalen 2018 invigd.


Liberalparty vid Demokratitorget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2007-11-10  

Smokie på Konserthuset.

© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Fredagen den 9 november så var Smokie åter i Örebro, den här gången på konserthuset.

Smokie började med att köra lite nyare låtar från deras album The Wire som släpptes 2004.
Smokie har kvar samma välbekanta sound även i de nya låtarna så de är lätta att ta till sig och passar alldeles utmärkt tillsammans med det gamla materialet de kör.

Under kvällen bjöds bland annat på Tomorrow och Lay Back In The Arms Of Someone, sedan blev det dags för sången som var Smokies första stora hit och som sångaren Mike Craft berättade att när den började klättra på Englands hitlista var de i studion och spelade in skiva nummer två. Men tack vare If You Think You Know How To Love Me fick de åka på turne och kan fortfarande göra det.

Smokie består i dagsläget av Mike Craft - sång och gitarr Terry Uttley - bas och sång Mick McConnell - gitarr och sång Martin Bullard - keyboard och Steve Pinnell - trummor.
Det är endast Terry Uttley som är orginalmedlem nu för tiden och som han själv sa på scen så har han spelat snart förtio år i samma band så det är inte så konstigt att han blivit gråhårig nu.

Det märks tydligt att Smokie har haft många spelningar i Sverige, vi vet att Örebro inte är det enklaste att uttala för dem som är engelskspråkiga men Mike Craft klarade av det väldigt bra.
Han sa också att det var trevligt att vara tillbaka i det varma och soliga Sverige och Smokie har redan spelat i Örebro i år då tillsammans med bland annat Status Que, fast om jag kommer ihåg rätt så var det trevligare väder på deras förra besök i vår stad.

Låten Home Is Anywhere You Are tillägnar bandet publiken, eftersom de anser att när de är ute och spelar så är scenen deras hem, under sången så var alla bandmedlemmar framme på scenen och det var trevligt att få se en trummis ordentligt, normalt kan det vara lite svårt att se just trummisen eftersom de inte kan röra på sig så mycket när de spelar.

Naturligtvis fick vi höra många av deras större låtar också, som Needles And Pins, Don´t Play Your Rock n´ Roll To Me och For A Few Dollars More.

Det som var lite tråkigt med kvällen var att publiken inte riktigt var med.
Smokie hade förtjänat att få mycket mer tillbaka från publiken än vad de fick, Mike Craft fick arbeta hårt för att få en ordentlig respons och publiken vaknade egentligen inte till riktigt innan Don`t Play Your Rock n` Roll To Me.
När de spelade de lite rockigare låtarna vaknade publiken till en stund, för att sedan återgå till att enbart sitta stilla och lyssna.

Lite synd om artisterna som dock fick något av en upprättelse efter att ha lämnas scen, och blev inropade genom både handklapp och stampningar som kändes och hördes i hela lokalen, varefter de inför en stående och med sjungande publik framförde extranumren blev det Have You Ever Seen The Rain med den avslutande, som ni läsare som känner till Smokie säkert gissa, Living Next Door To Alice.


Tillbaka

Kommentarer:

2007-11-11 08:32:11   Av: Eva-Marie

Jättebra bilder på en jättebra konsert och kväll men varför har inte Smokie fått en sån med många bilder för?

E-M

2007-11-11 15:01:55   Av: Johan

Japp en trevligt stund på konserthuset håller jag med om.

Skillnaden mellan t.ex. The Mersey Beatles och 60-talsgalan var att under dessa två fick vi ett ovanligt generöst tillstånd av arrangörerna, Lennart Sandberg på Sweadbeat och Hans Edler att fotografera fritt under hela showerna.

EMA Telstar, som har hand om Smokie, tillät bara fotografering under de tre första låtarna.
Nu för att det inte ska verka som om EMA Telstar är mindre generösa, är det viktigt att påpeka att det beror på att sådana där som jag som fotograferar ibland har lite lätt att glömma bort oss, så den regeln är till för att vi inte ska störa dem som ser på konserten och artisterna på scen, tyvärr han jag bara ta ett drygt 40-tal bilder varav som mest 20-25 skulle platsa på sidan, alltså ingen special den här gången.


2007-11-16 13:11:11   Av:

Vill bara påpeka att Smokie spelade i Örebro senast den 19 mars förra året (2006). De var alltså INTE med och spelade tillsammans med Status Quo i somras!

2007-11-17 22:12:58   Av: Camilla

Tack för rättelsen då måste jag ha blandat ihop det en aning.

Lämna en kommentar