×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Återbruk lockade många.


S, KD och C i fortsatt samarbete i Örebro kommun.


Seniorfestivalen 2018 invigd.


Liberalparty vid Demokratitorget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2007-06-17  

Allsång i Varbergaparken.

Blandade bilder
Klicka för större bild.
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
I år var det dags för något nytt när det gäller Magnus Sjögrens allsång i Stadsparken.
Första allsångskvällen var i Stadsparken och den andra var på Varbergas utomhusscen som står i Varbergaparken på grönområdet mellan Oxhagen och Varberga.

Kvällen började redan klockan 16:00 med barnaktiviteter, som bland annat bestod av hoppborgar och olika tivolistånd, hoppborgarna var flitigt besökta av alla barn som var med även under allsången så var det full fart vid hoppborgarna och de olika vinststånden.

Själva allsången inleddes av Magnus Sjögrens en sommardag i sta`n, efter det så var det allsång som gällde fram till att Anders Björk framförde ett antal Ernst Rolf sånger ackompanjerad av Erik Harrström på piano.

Vi uppskattar att någon håller de gamla revynumren vid liv och Anders Björk gjorde ett alldeles utmärkt framträdande med en hel rad av sånger som många yngre aldrig har hört.
Vi som är inte fullt så unga kommer ihåg sångerna från att vi var barn och upptäcker igen att det är riktigt roliga texter som faktiskt inte känns så gamla trots allt, fast att tiden har ändrat sig väldigt mycket sedan Ernst Rolf skrev dem.

Då det bara var andra framförandet av numret så måste vi ge både Anders Björk och Erik Harrström ett stort tack för ett väl genomtänkt och skickligt utfört nummer.

Publiken fick även ett smakprov på Ronja Rövardotter som kommer att spelas på Lerbäcks teater under sommaren.
Vi fick se när Ronja och Birk träffas igen efter den långa vintern. Lerbäcks teater har verkligen arbetat hårt och är helt klart sevärda. För de som inte vet var Lerbäck ligger så ligger det mellan Åsbro och Askersund.

Efter en stund med mer allsång där Magnus Sjögren bland annat sjöng Svenska sommar var det dags att få upp en av sponsorerna på scenen och det var Hans Lander som är VD på ÖBO.

Hans Lander tyckte att det var trevligt att se att så många hade tagit sig till Varberga parken och hoppades att alla skulle få en trevlig kväll, Varberga parken som ÖBO har gjort i ordning är ju tänkt att användas till den här typen av aktiviteter och är ju tänkt att bli Örebros andra stadspark så att vi har en stadspark på varje sida av staden.

Hans Lander avslutade med att fråga Magnus Sjögren om han sjöng Svenska sommar även i Stadsparken och när han fick ett nekande svar så frågade han hur det kom sig att regnade ändå.

Vi måste ju säga att båda årets allsångs tillfällen hade otur med vädret, fast det var bättre i Varberga än vad det var i Stadsparken i alla fall, vi slapp bli genomblöta i Varberga vilket vi blev i Stadsparken.
Som tur var verkade de flesta i publiken inte bry sig så mycket om att vädret inte var så bra utan de hade med sig regnkläder och paraplyer för att slippa bli blöta.

Sedan var det dags för den artist som de flesta väntade på nämligen Jimmy Jansson.
Jimmy Jansson började med Amanda som var hans bidrag i uttagningen till melodifestivalen. Roligt att höra att de flesta kunde hela texten.
Sedan följde en låt från Jimmy Janssons nya skiva och han bjöd även på Vi kan gunga som han kom 6.a med i Melodifestivalens stora final

Vi fick en blandad repertoar serverad av Jimmy Jansson och måste säga att han är väldigt bra på scen. Publiken skötte sig väldigt bra och det var ingen som försökte ta sig upp på scenen under framträdandet.
Trivselvärdarna i Varberga/Oxhagen ska ha en ett stort tack för att de skötte sig väldigt bra framför scenen.

En av de saker vi tyckte var trevligast med allsången i Varberga var att det verkligen var allsång de flesta sjöng med och det var väldigt trevlig stämning hela tiden, även roligt att se att de lokala föreningarna var med och hade egna bord och passade på att visa upp sig.

Allsången i Varberga avslutades med lådleken som är en tradition när Magnus Sjögren leder allsång.
Priserna hade den här kvällen skänkts av de tre huvudsponsorerna Svenska kyrkan, ÖBO och Hyresgästföreningen.

Först att ha rätt nummer på lotten var Margareta som valde den blå lådan och höll fast vid lådan hela tiden utan att frestas att ta pengarna som erbjöds i stället. Margareta vann en kasse med lite allt möjligt ifrån ÖBO.

Vinnare nummer två var Johanna som fick gå upp på scenen istället för sin mamma.
Johanna valde den röda lådan istället för pengarna och vann en hel kasse med böcker av olika slag.

Sista vinnaren var Samira som också valde låda istället för pengar och hon fick gå hem med en ryggsäck.

Vi vill även passa på att tacka bandet som spelar bakom alla artister, de gör ett väldigt bra jobb och ska ha ett stort tack, roligt också att höra att det var ett väldigt bra ljud från scenen, hördes klart och tydligt på hela gräsytan, vilket är ett stort plus.

Kvällen var i alla fall välbesökt och de flesta besökare verkade vara väldigt nöjda, speciellt alla yngre som fick autograf av Jimmy Jansson.
Jimmy Jansson stod väldigt länge och skrev autografer vilket han ska ha ett stort tack för han gav väldigt många en oförglömlig stund, vi har helt förståelse för att han såg en aning sliten ut när han väl kunde gå till bilen. Roligt att han stannade kvar hela tiden och var med även under avslutningssången.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar