×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2007-07-26  

RIX-FM Festival 2007.


Jeanette Predin


Erik Wedberg


Kristin
Vinnare av McFlurry-tävlingen


Besök http://www.rixfm.com/festival/


Den 25:e juli var det dags för Rix-FM festivalen på Stortorget i Örebro.

Vädret som hade verkat lite instabilt tidigare under dagen beslöt sig som tur var att skärpa till sig så när festivalen började lös solen och det var verkligen sommarvärme på Stortorget.


Först ut på scen var kvällens programledare Erik Wedberg och Jeanette Predin.
Erik Wedberg och Jeanette Predin är de som sänder RIX-FM semester från Lisseberg hela sommaren.
Normalt sänder Erik Wederberg RIX topp 6 klockan 6.

Första bandet på scen var som tradition är Ramsells.
Ramsells bjöd på underhållande rockmusik, bland annat Run to you som är skriven av Bryan Adams och Take on me som den Norska gruppen AHA fick sitt stora genombrott med.

I kväll fanns även Sofia Lindström med grabbarna på scen och tillsammans med sångaren Stefan Nykvist bjöd hon bland annat på Kylie Minogues Can`t get you out of my head.

Ramsells består av Sång Stefan Nykvist, Gitarr Jocke Ramsell, Keyboard Nicklas Tinnborg, Trummor Martin Karlsson, Bas Jocke Otterbjörk.

Emilia fick igång verklig allsång när hon började med Big, big world den tror jag att i stort sett hela publiken sjöng med i under refrängen, bra gjort Emilia. Efterföljande låtar var från Emilias nya skiva Små ord av kärlek som släpptes den 18 april 2007. Det enda som fattas att säga om Emilia är välkommen tillbaka.

Efter Emilia var det dags för Nicklas Wahlgren som är tillbaka i musiken efter ett tags uppehåll då han har sysslat med andra saker. Nicklas Wahlgren började med att sjunga innan du går som blev en hit från hans senaste skiva Utan tvekan.

Nästa artist fick jublet att eka över hela Stortorget det var nämligen Danny som äntrade scenen och rivstartade med sin nya singel Play it for the girls, nästa låt var också från nya skivan och heter Hey. Danny avslutade med att sjunga Tokyo och jublet slutade aldrig helt medan han var på scenen, det borde visa på att han har en framtid inom musiken.

Nästa band ut på scen var BWO som inledde med Chariots of fire vi fick även höra Save my pride från nya skivan Fabricator som är planerad att släppas 19.de september. BWO både såg ut och lät som att de är i högform och verkade ha kul på scen. Vi önskar BWO lycka till på deras Europa satsning och hoppas att det går bra för dem.

Sista artisten var den som många kommit för att se nämligen Ola. Även om jublet höll sig på nästan samma nivå som när Danny kom upp på scen så var det lite mer intensivt när Ola visade sig, Ola bjöd på både Natalie och nya singeln Rain. Trots försök av publiken så blev det inget extra nummer och det var många som försökte få sig en titt på artisterna bakom scenen efter att Ola hade slutat.

Artisterna höll hög klass och det var en lagom blandning på musik, programledarna skötte sig väldigt bra i pauserna mellan artisterna.

Programledarna Erik Wedberg och Jeanette Predin presenterade vinnaren av McFlurry tävlingen som gäller att spela in en egen reklamfilm, i alla städer där RIX-FM festivalen stannar har det utsetts en vinnare som får ett presentkort på McFlurry hela sommaren. När programledarna försökte få ett smakprov av dansen som skulle vara med i filmen fick de till svar att nä kolla in den på webben sedan i stället. Kristin som var den som vann i Örebro hade tydligen rockat loss ordentligt men något smakprov bjöd hon inte publiken på.

I det stora hela var det en väldigt trevlig kväll och trots värmen klarade sig de flesta i publiken bra.

Tråkigt att September var tvungen att ställa in på grund av sjukdom, men det var faktiskt det enda negativa under festivalen.

Nu drar RIX-FM festivalen vidare till Helsingborg där de stannar den 28.de juli, så det som är kvar nu är att vänta på nästa års upplaga av RIX-FM Festivalen.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar