×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Återbruk lockade många.


S, KD och C i fortsatt samarbete i Örebro kommun.


Seniorfestivalen 2018 invigd.


Liberalparty vid Demokratitorget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2007-12-16  

Festival på Kulturhuset.

© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.se
Lördagen den 15 december var det festival på Kulturhuset i Örebro.

Festivalen skulle ha börjat klockan 18.00 men tyvärr hade det första bandet Moscow varit tvungna att ställa in på grund av sjukdom, men som tur var så var trubaduren som skulle spela i cafeterian på plats 18.30.

Den första trubaduren hette Johan Bylin som underhöll publiken med egenhändiga kompositioner på svenska. Första låten heter Vanilj och den skrev Johan Bylind ungefär 2000 vi fick även höra en nyare låt som han skrev under 2003 när han studerade på Låtmakarna uppe i Örnsköldsvik.
Sista sången var kung av Sand som han spelade bara för att det var så kul att spela, Johan Bylin är duktig på scen och han har lätt för mellan pratet som är obligatoriskt mellan låtar, kan behöva öva lite mer på vad han ska säga men han klarade sig väldigt bra och musiken han skriver är av den typen som gärna fastnar i huvudet ett tag.

Klockan 19 började det nere i B-salen där Tangerin spelade. Tangerin spelar glad rock och har för ovanlighetens skull texter på svenska, det känns ovanligt att höra den musiken med svenska texter vilket gör att i alla fall jag lyssnar lite mer ordentligt.
Grabbarna ser ut att trivas på scen och det enda de saknar egentligen är mellansnacket får de ordning på det så kan de säkert växa sig större än de är nu. .
Vi fick höra låtar som Fred Astair och Kärlek med eftersmak, grabbarna lovade också att de ska lägga upp en ny video på YouTube innan julafton så de som gillar Tangerin får hålla koll där.

Efter Tangerin var det dags för The Durango Riot att inta scenen i B salen. .
The Durango Riot har släppt sin första skiva TELEMISSION som har fått bra kritik inom rock kretsar och grabbarna tar verkligen plats på scen, de utstrålar självförtroende och energi, lätt att förstå att de är omtyckta, tyvärr var det inte så stor publik på Kulturhuset det skulle var intressant att se och höra grabbarna när de har en större publik och lite mer att arbeta med. Publiken som var på Kulturhuset fick i alla fall valuta för sina pengar.

Uppe i cafeterian var det även en trubadur till nämligen Alissa Isakovic.
Alissa Isakovic har spelat som trubadur i ungefär ett år och har tidigare varit med i olika band, att vara trubadur är enklare än att vara del i ett band, Alissa verkar uppskatta att få bestämma själv och hon framför eget material, texterna vi hörde var på engelska och hon är duktig på att framföra sina sånger.

Förband till Maia Hirasawa som var det stora dragplåstret för kvällen var Lollo Rönnberg.
Lollo som egentligen heter Louise inledde med samma sång som hon sjöng på talangen 07 nämligen RJ som handlar om Romeo och Julia.
Mellan sångerna pratade Lollo om lite allt möjligt bland annat visade hon upp sitt kiwi prydda block som innehåller alla hennes sångtexter sedan hon var 12 år gammal, hon berättade att blocket följer med henne överallt för om hon råkar glömma det så skulle hon säkert glömma texterna också, men är blocket med så behöver hon oftast inte använda det. Publiken fick vara med om en sångerska som har stämningsfull musik och kan framföra sina sånger bra, det enda hon egentligen behöver öva på är mellan pratet, när hon har fått in det så kan hon säkert gå långt.

Sedan var det dags för kvällens stora stjärna nämligen Maia Hirasawa.
Maia Hirasawa är en sångerska som är omtyckt en del kommer säkert ihåg henne från Allsång på Skansen i somras, på Kulturhuset visade hon varför hon har lyckats, hon har stor scennärvaro och fast det var en nedbantad version av hennes band som var med henne på Kulturhuset gjorde de väldigt bra ifrån sig, det visar att Maia inte behöver så stor uppbackning utan klarar sig ändå.
Samspelet mellan Maia och Josefine Lindstrand sitter perfekt och Thomas Backman är en mångsidig musiker. Maia har självförtoendet av att veta att hon kan hennes sånger fastnar och det är svårt att inte beröras på något sätt av hennes musik, det märktes på den ovanligt stillsamma publiken. .
Vi fick bland annat höra Mattis and Maia och And I found this boy som Maia hade upptäckt att många hade missförstått och tagit den för romantisk när hon egentligen var desperat när hon skrev den.

Efter sitt framträdande kom Maia ut och signerade tröjor och skivor till dem som ville, vilket betydde att i stort sett hela publiken ställde upp sig på kö, roligt att se att så många var intresserade av hennes autograf, Maia Hirasawa betedde sig väldigt naturligt och tog sig tid att prata med de som kom fram till bordet, det ska hon ha all ära för.

Naturligtvis var det mer saker som hände på Kulturhuset men vi tycker att musiken är det som ska ha mest utrymme, men jag kan inte hoppa över Fire Brigade helt och hållet. .
Fire Brigade upptädde på bakgården och trotsade kylan för att underhålla besökarna med en eldshow, roligt att se att de utvecklas mellan gångerna vi ser dem och det har vi gjort några gånger nu. .
Att färgsätta elden på olika vis tyckte jag var trevligt, blir roligare att titta när flera av dem uppträder samtidigt om det är olika färger på det de håller i.

En summering av kvällen blir att den var trevlig men lite för mycket tid som det inte fanns något att lyssna på jag hade gärna lyssnat mer på trubadurerna eller skulle ha uppskattat en till uppe på cafeet. Det var även trevligt att se att ABF, Studiefrämjandet och Världsbutiken med fler fick möjlighet att visa upp sig för de som var intresserade under kvällen, så i det stora hela var det en trevlig kväll och det var trevlig stämning hela tiden, ordningsvakterna kunde sitta och slöa och det är ett bra betyg till alla besökare.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar