×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2007-05-31  

Allsång i Stadsparken.

Allsång i Stadsparken.

Onsdagen den 30 maj var det dags för den årliga allsången i Stadsparken, som vanligt var Magnus Sjögren allsångsledare.
Naturligtvis kan vi inte missa ett så trevligt tillfälle att gå och titta, lyssna och skriva om arrangemanget.

© 2006 Johan Gullberg - knytpunkt.se
11 Klickbara bilder.

Under kväll den 14 juni var det allsång i Stadsparken.
Allsång där det talades om publikrekord, och en scen som stormades av de lite yngre bjöds det på under allsången.

Vid 16:00-tiden öppnade ett litet tivoli, Barnens Tivoli, på gräsplan strax bredvid scenen, för de lite yngre där de kunde hoppa i hoppborg, spela på lyckohjul, få ansiktena målade och lite mer.

Många kom tidigt.

När vi kom till Stadsparken, några minuter över fyra på eftermiddagen var det redan ganska mycket folk som börjat samlas. Till stor del berodde det naturligtvis på att Linda Bengtzing skulle uppträda, framförallt gällde det de lite yngre deltagarna, men lika stor dragningskraft hade allsången för de lite äldre.

Redan när vi kom hade allsångsdeltagarna börjat bänka sig framför scenen och de första bänkraderna bli fyllda.
Ungefär 30 minuter innan allsången skulle börja var det fullt med publik och det var svårt att hitta plats att sitta på för dom som kom senare, det pratades om publikrekord.
Magnus Sjögren som var allsångsledare började kvällen med att sjunga En sommardag i stan för att sedan gå vidare till allsång med Calle Schewens vals.

Karolina Khatib-Nia framförde två av sina låtar på ett mycket förtjänstfullt sätt.
Vi tror, och hoppas verkligen, att vi kommer få höra betydligt mer av Karolina Khatib-Nia i framtiden.

Karolina Khatib-Nia lyckades snabbt få med sig stora delar av publiken i så hög grad att de barn som huvudsakligen kommit för att se sin idol Linda Bengtzing till och med glömde bort att ropa på henne under de båda låtarnas gång.

Ulf Johansson chefredaktör på Nerikes Allehanda fick också vara på scenen en stund och prata till publiken eftersom NA var med och sponsrade kvällens allsång. Ulf Johansson tyckte att det var roligt att se så många människor på plats i stadsparken och sa bland annat att det var publikrekord den här kvällen.
Jag tror att det mest uppskattade efter Linda Bengtzing var de enorma ballongerna som skickades ut i publiken efter att Ulf Johansson hade pratat klart. Ballongerna gav i alla fall den lite yngre delen av publiken något att göra en stund.

Vi fick även ett smakprov ur Pippi Långstrump som spelas på Lerbäcks teater från den 4 juli.

Under eftermiddagen gick gruppen runt bland publiken och många av barnen fick prata med Kling och Klang, Pippi och fru Pryselius.

Vad vi kunde höra sjöng de flesta barnen sjöng med i Sjörövar Fabbe.

Mellan varje framträdande på scenen var det allsång som leddes av Magnus Sjögren.

Bland annat så var det en lite nyare låt som jag tror snart har blivit ett måste när det är allsång och det var Per Gessles Här kommer alla känslorna, den uppskattas av den lite yngre publiken, även om vi till motsats mot en lokal tidning tycker att publiken sjöng väldigt bra och det var många som sjöng vilket hördes tydligt när man som vi satt ungefär mitt i publikhavet.

Musiken framfördes av Dahlens orkester på ett med väl godkänt.

Linda blev inropad för ett extra nummer.

Vilket slutade med att scenen blev stormad av många unga fans. Som tur var visade Linda Bengtzing stor professionalism och höll huvudet kallt och fick snabbt situationen under kontroll genom att få barnen att sjunga tio indianer med henne.

Efter tumulten på scenen var det dags för tävlingen lådan eller pengarna.
Lotter till tävlingen delades ut gratis av människor för FN:s lokalförening till förmån för insamlingen Röj en mina. Alla kvällens lottvinnare valde lådan istället för pengar, första vinnaren van en väska med innehåll bland annat en handduk.

Vinnare nummer två vann en treårig prenumeration på Nerikes Allehanda och vinnare nummer tre vann en tvåårig prenumeration av Nerikes Allehanda.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar