×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-08-04  

Årets sista Sommarscen avslutades med the Peepshows.

Årets sista Sommarscen avslutades med the Peepshows.

Nu är sommarscen på Stortorget över för i år, den här dagen inleddes som vanligt med barnallsång och fortsatte sedan med både standup och massor med musik.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
67 Klickbara bilder.

Nu är sommarscen på Stortorget över för i år, den här dagen inleddes som vanligt med barnallsång och fortsatte sedan med både standup och massor med musik.

Sommarscen ett återkommande arrangemang.

Linda-Olivia Olofsson Eventansvarig på City Örebro berättade band annat att barnallsången var hennes ide och att det var viktigt för henne att barn skulle få en egen del den här sommaren.
Sommarscen är ett evenemang som city Örebro kör varje sommar för att göra centrala Örebro mer attraktivt och för varje gång de arrangerar sommarscen så lär e sig något.
Linda-Olivia Olofsson är vikarie på Citty Örebro och därför var det här första gången hon var med och arrangerade och något hon tänkt på var att till nästa år ha lite färre tillfällen för att på så sätt ha möjlighet att få lite större artister som avslutning på varje tillfälle.
Att arrangera Sommarscen handlar mycket om ekonomi och City Örebro har inte någon stor ekonomi själva därför är det viktigt att andra kan hjälpa till så att det går att få ett ordentligt och genomtänkt program.

Standup var nytt för i år.

I år så var Standup en nyhet på Sommarscen och den som var sist ut var Adam von Friesendorff och det är var Adams andra försök med Standup.
Adam stod på scenen för andra gången som Standup artist och första gången var under tävlingen Standup för Örebro som arrangerades i våras.
Adam berättade efter sitt framträdande att standup är roligt men svårt och det svåra är att komma på skämten, sen kanske inte Sommarscen är rätt ställe för standup.
Standup innehåller ofta skämt om till exempel sex och det kanske inte passar så bra när det är barn framför scenen, men jag tyckte ändå att Adam verkar lovande inför framtiden och han är snabb på att hitta repliker när man pratar med honom så här finns det potential. Skulle vara roligt att höra honom när han kan slappna av lite mer än vad han gjorde på scenen under Sommarscen.

Första spelningen i Örebro.

En av nykomlingarna på scenen var Vincent och han fick resa lång för att komma till Örebro eftersom han bor i Sundsvall.
Musikmässigt räknas han nog in i singer/songwriter facket men han hör inte till den vanliga typen ändå, han blandar olika musikstilar i sina låtar och han är duktig på att snickra ihop texter.
Texterna handlar inte bara om kärlek och de är inte direkt sockersöta men de passar hans stil, lite uppkäftiga och går sin egen väg.
Vincent har på eget bevåg släppt en skiva och han har redan sålt ungefär hälften av skivorna, det visar på att det här är en artist som är på väg framåt.
Jag frågade Vincent efter spelningen om han kunde beskriva sin musik och svaret var att det har han jättesvårt för att göra men grunden är rock, reggae och pop.
Vincent började sin satsning på musiken för 4-5 år sedan efter en resa till Nya Zeeland men även innan så har han hållit på med musik och han började med Hiphop.

Roshambo lirar rock på sitt eget sätt.

Roshambo från Karlskoga var årets vinnare av Musik Direkts länsfinal och sedan kom de tvåa i den stora nationella finalen.
Med andraplatsen kommer de att få åka och tävla på Cypern och det här bandet har säkert chans att ta sig högt upp även i den tävlingen.

Brev till Kalle.

Brev till Kalle var med även den här Sommarscen men nu hade de inte hand om barnallsången utan nu fick de köra sin egen musik.
Det här är en stor grupp ungdomar, bandet har 8 medlemmar, om jag räknade rätt och det gör att de har stor bredd på instrumenten som är med.
Lisa som är sångerska är riktigt duktig och deras egna låtar är bra popmusik.
De har refränger som fastnar och är roliga att se på scen även om det blir lite trångt på den lilla scenen som är på Stortorget.
Rev till Kalle har inte funnits så länge men de har redan en rätt stor låtlista känns det som och den som missade bandet den här gången har fler chanser framöver, om inte annat under Live at Heart.

The Peepshows avslutade den stora finalen.

The Peepshows är ett riktigt stort Örebroband och det märktes, när klockan närmade sig 19.00 så fylldes torget på och det här blev den största publiken som de haft under Sommarscen.
The Peepshows med sin rockmusik är en av Örebros största musikexporter, efter Millencolin. Det här bandet har hållit på länge och det märks när de spelar, skönt med ett band som blandar nytt och gammalt för visst är det roligt att höra låtar du känner igen, samtidigt som det är kul att höra nytt material.
Andreas Oswald Wolfbrandt sångare, berättade efter spelningen att bandet just nu inte är ute och spelar eftersom de håller på att spela in nya singlar.
Det är ingen skiva planerad men singlar kommer och de är precis klara med två låtar som nu ska mixas.
The Peepshows har spelat på järntorget en gång och nu var det dags för Stortorget där de fick stor publik och Andres var nöjd med spelningen och det var kul att få avsluta Sommarscen för det här året.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar