×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-07-07  

Irländskt och Blues i Stadsträdgården.

Irländskt och Blues i Stadsträdgården.

På fredagskvällen var det dags för den andra utomhuskonserten i Stadsträdgården. Spelade gjorde Tullamore Brothers och Mobacka Blues Band.
De började bli fullt i trädgården redan en halvtimme innan konserten startade.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
21 Klickbara bilder.

På fredagskvällen var det dags för den andra utomhuskonserten i Stadsträdgården. Spelade gjorde Tullamore Brothers och Mobacka Blues Band.
De började bli fullt i trädgården redan en halvtimme innan konserten startade.

Irländsk inledning.

Tullamore Brothers är välkända i Örebro efter att ha spelat ihop i snart 30 år.
Den här kvällen fattades en av bröderna eftersom han var på Gotland, men de klarade sig bra utan flöjtspelet.
Tullamore har vi hört ett flertal gånger och det är alltid trevlig stämning när de spelar.
Att höra dem i den vackra omgivningen i Stadsträdgården var ett plus även om det regnade lite lätt ett par gånger under kvällen.

Blandat med instrumentalt och sång.

Tullamore blandar instrumentala låtar med visor, det som alla har gemensamt är att Irländsk musik är snabb och det krävs fingerfärdighet för att spela.
Deras repertoar har rätt stor vidd i musiken, det är allt från ballader till riktigt snabba instrumentala låtar.
En genomgående sak är att låtar börjar sakta för att sedan snabbas upp tills det gå i en rasande fart.

Bluesen tog över scenen.

Mobacka Blues Band är också ett band som har hållit på länge, alla medlemmar har inte varit med hela tiden i det här bandet men nu så var de riktigt många igen.
Efter 30 år som band så borgar det för kvalitet och Mobacka Blues Band dom är en riktig höjdare.
Det var en liten scen inne på Stadsträdgården och det var trångt redan när Tullamore spelade, men under Mobacka blev det ännu trängre.
Mobacka Blues Band är stort och de består av 9 musiker så scenen var därför var välfylld.
Det är roligt att höra en riktig blåssektion när det är blues, i jazzens värld är det vanligt men inte när det är blues och det ger helt klart en extra känsla till musiken.

Mobacka Blues Band med både covers och eget material.

Mobacka Blues Band spelar både covers av kända blueskompositörer och eget material.
Bosse Eriksson och Thomas Dahlström delar på sångmicken och båda två är riktigt bra sångare. Bosse Eriksson är välkänd i Örebro, han spelar med i många olika band i bland annat bluessamanhang.
Bosse Eriksson sjöng bland annat Farmer John som Hep Stars hade en tio i topp hit med och som vanligt är det hög klass på musiken när Mobacka står på scen.
Den här kvällen slutade alldeles för tidigt för publiken och ropen på extranummer fick resultat. Två extra låtar blev det och även om Bosse sa att de spelar till de slänger ut oss så blev det inte riktigt så länge, roligt med musiker som inte vill sluta spela.

Stillasittande publik.

Trots att Irländskmusik är snabb och inbjudande till att dansa till, så var publiken stillasittande förutom Christina Gustafsson och Mia Joelsson.
Mia Joelsson ansträngde sig hårt för att försöka få publiken att dansa framför scenen, men hon hade inte så lätt eftersom de flesta valde att sitta kvar.
Mia Joelsson berättade att hon kan inte sitta still när hon hör musik, det spelar ingen direkt roll vilken typ av musik, benen rör sig av sig själva och Irländsk musik är omöjlig att sitta still till.
När det blev dags för Mobacka Blues Band var det fler som dansade och ett tag var det full fart framför scenen.

Stadsträdgården en trevlig inramning.

Att sitta utomhus i stadsträdgården och lyssna på musik är en avslappnande och trevlig stund. Trots att vädrets makter inte var med hela tiden så är det ändå trevligt med all grönska och fåglar, även om måsarna är lite jobbiga.
Medan scenen riggas om mellan banden har den som vill möjlighet att strosa runt i trädgården eller att passa på att besöka någon av de två barerna på området.
Det här är en riktigt trevlig miljö att arrangera spelningar i och det här var säkert inte vårt sista besök i Stadsträdgården.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar