×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

En liberal visionsbudget.


Moderaternas budget inför 2020.


Konsert i Betelkyrkan för världens barn.


Örebros första pumptrackbana invigd.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-11-13  

Super Rock weekend.

Super rock weekend i Kulturhuset.

Under fredagen och lördagen var det Super Rock Weekend på Kulturhuset och det var en liten minifestival från arrangörerna av Metallsvenskan.
Super Rock Weekend tog större delen av Kulturhuset i besittning.
Det fanns barer på två våningar och publiken var både framför scenen och på balkongen.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
97 Klickbara bilder.

Under fredagen och lördagen var det Super Rock Weekend på Kulturhuset och det var en liten minifestival från arrangörerna av Metallsvenskan.
Super Rock Weekend tog större delen av Kulturhuset i besittning.
Det fanns barer på två våningar och publiken var både framför scenen och på balkongen.

Brittisk rock.

Fredagen hade tre band och först ut var det Brittiska Black Spider.
Musikmässigt en melodiös hårdrock och det var en hel del publik som kom tidigt för att höra det här bandet spela och de har stor möjlighet att skaffa sig en egen publik här.
I början av 2011 släppte de sin debutplatta och de har fått mycket uppmärksamhet i England. På Kulturhuset så var publiken inte riktigt vaken i början men det blev bättre och det märktes att det var deras första besök här i Örebro.

The Peepshows lockade stor publik.

Några som lockade stor publik var Örebrobandet The Peepshows.
Vi hörde dem för första gången under Metallsvenskan tidigare i år och då kändes de lite rostiga nu när de har spelat en hel del så var de mycket bättre och fortsätter de i den här farten kommer de att vara helt suveräna till nästa år.
Det här bandet har gjort en stark comeback efter att ha varit borta från Örebros musikscener rätt länge och med tanke på hur stor publik de lockade så har de varit saknade.

Huvudnumret var från USA.

Huvudnumret för fredagen var Monster Magnet från USA. Det här var lite annorlunda rock med psykedeliska inslag.
Monster Magnet har mer fokus på musiken på något sätt och med både ljud och ljus så ger de en helt annan framtoning än de tidigare banden under kvällen. När hjärnan väl ställt om sig så visst är de bra men jag fick en känsla av att de var lite trötta den här kvällen och med tanke på att de har varit ute på vägarna ett tag nu så är det inte så konstigt.

Kulturhuset ett bra val.

Metallsvenskan som var arrangör för minifestivalen gjorde ett bra val att lägga den på Kulturhuset.
Janne Larsson, en av arrangörerna, berättade att han gillar Kulturhuset och att ha en lokal där det finns balkong ger en extra känsla.
Tidigare har inte ljudet i A-Salen varit så bra men nu när det mesta är fixat så kan de mycket väl tänka sig att arrangera fler saker där och de håller redan på att planera för nästa.

Raubtier, den här kvällen kunde det inte bli bättre!

Redan innan bandet kom upp på scen hördes ropen från en ovanligt talrik publik på Kulturhuset.
Raubtier lyckades med något så ovanligt som att få med sig publiken direkt de gick upp på sen, redan innan första låten började spelas ökade publikens tryck rejält, mer känsla på en spelning är svår att nå och i ärlighetens namn, Raubtier gjorde sig väl förtjänta av stämningen.
Raubtier är något så ovanligt som ett hårdrockband från Norrland.
Det här var första gången vi hörde dem och att höra en sångare som verkligen låter som en norrlänning är inte så vanligt och deras stil av hårdrock har mer än ett stänk av Svensk folkmusik över sig.
Det kan låta konstigt men det fungerar riktigt bra och jag precis som övriga publiken ville ha mer när de sa att det var slut och för en gångs skull blev det extranummer från bandet som var först.
Publiken var som sagt med redan före de första tonerna och de flesta verkade kunna alla texter vilket höjde den här spelningen ett steg till och att Pain kom ut och hjälpte till på en av de första låtarna var en rolig bonus.

Inget lätt jobb för Pain.

Att komma ut efter Raubtier och den stämning Raubtier skapade kan inte ha varit lätt.
Publiken han nog lugna sig lite för mycket under tiden som gick och det var först under tredje låten det började tända till igen.
Det var inte alls lika stort tryck från publiken under Pain som det var under Raubtier men ändå var det en bra spelning.

Pain låter mer som traditionell industrirock.
Pain släppte sitt andra album tidigare i år och nu är de ute på turne med Raubtier, kan låta som en konstig mix av musik men det fungerar bra ihop.
Pain har en lite annan publik men också dom lockade många till Kulturhuset. Deras scenbygge var mer påkostat med bildskärmar och mer tid lagt på ljuseffekter och liknande men det är trots det musiken som är i fokus.
Jag hoppas med att vi kommer att se och hör dem här i Örebro igen även om den här kvällen inte riktigt kom att bli deras, den här kvällen så ville inte riktigt sångarens röst vara med men han sa själv att han kör så länge det går och publiken hjälpte till att sjunga ibland så det gick bra ändå.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar