×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-10-29  

80´s Live på turné.

80´s Live på turné.

Under gårdagskvällen dundrade Conventum loss i ett konsert med ett 80-talsstuk som var förvånansvärt fri från nostalgiskt mellansnack när Tone Norum, Magnum Bonum och Attack inledde sin turné här i Örebro med den första av fem spelningar.
Under premiärspelningen fick Dan Hylander ersättas av Mats Ronander, här märktes att denna forne Örebroare hade gott om fans kvar i stan.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
47 Klickbara bilder.

Under gårdagskvällen dundrade Conventum loss i ett konsert med ett 80-talsstuk som var förvånansvärt fri från nostalgiskt mellansnack när Tone Norum, Magnum Bonum och Attack inledde sin turné här i Örebro med den första av fem spelningar.
Under premiärspelningen fick Dan Hylander ersättas av Mats Ronander, här märktes att denna forne Örebroare hade gott om fans kvar i stan.

Alla fick sin tid på scenen.

Det var sex olika artister från 80-talet som var med i showen och inledningen fick alla sin egen tid på scenen.
Det kändes lite grand att det var premiärspelningen, det kändes som om det var lite nerver med i spelet och det tillsammans med en vanligtvis svårflörtad Örebro-publik gjorde att showen inte riktigt lyfte före pausen.

Magnum Bonum var först ut och de fick köra flera låtar men det jag gillade mest var deras medley och att få höra Skateboard live.
Det är lätt att glömma att de faktiskt hade flera hits, den jag först tänker på är Skateboard men de gjorde mycket mer och det var kul att få höra några av de andra låtarna också. Roligt att höra sångaren berätta att enda gången de stått på en skateboard var när de fotograferade omslaget till låten skateboard.
Förutom den återblicken var det dåligt med återblickar utan fokus var på musiken.

Millas Mirakel.

Artistuppbådet till den här showen är varierande och sådana man kommer ihåg, Millas Mirakel hade en stor hit med Rytmen av ett regn och den är fortfarande bra.
Milla har rösten kvar och det verkade som att hon gillade att stå på scenen igen. Kommentaren om att publiken hade blivit gammal mottogs med skratt och det är lite svårt att tänka sig att det är så länge sedan som det var 80-tal.

Attack.

Vem kan glömma Ooa Hela Natten, den fastnade och den håller än, den har stor möjlighet att bli en radioplåga igen eftersom den ha så lätt för att fastna i minnet.
Attack var riktigt bra kanske för att sångerskan Rosa Körberg far fram som ett yrväder på scenen och att trummisen Åke Eriksson har ett roligt trumsolo där publiken får vara med och hjälpa till.

Mats Ronander.

Den snabbt inkallade Mats Ronander var också han riktigt bra, speciellt med tanke på att han inte hunnit med att öva in allt material ordentligt.
När Mats Ronander kommer in och första tonerna på Kött och Blod börjar då reser sig publiken från stolarna inne på Conventums Kongresshall.
Mats Ronander kallas Örebroare även om det var längesen han bodde här och att han är omtyckt här det märks. Mats Ronander hade inte så stor del i showen men han klarade av det han skulle göra och rutin är aldrig fel när en artist kastas in på djupt vatten.

Tone Norum.

Tone Norum var en av mina stora favoriter under 80-talet och jag hade gärna hört fler spår från hennes skiva än bara Stranded.
Naturligtvis framförde hon också duetten Allt Som Jag Känner, tillsammans med Mikael Rickfors, Tone Norums röst var precis lika bra som den alltid har varit i den låten, det kan jag dessvärre inte säga om Mikael Rickfors, inte så att han sjöng dåligt vad jag vet, han hördes nämligen inte alls lite synd måste jag säga för deras röster borde passa riktigt bra ihop.

Mikael Rickfors.

Den som hade mest tid på scenen var Mikael Rickfors och vi fick höra alla hans stora hits som Jag Ska Köpa Vingar För Pengarna och When A Man Loves A Woman.
Mikael Rickfors spelade också en del covers och hans version av Eric Claptons, Cocaine var riktigt bra. Det märks tydligt att Mikael Ricksfors har hållit på med musik hela tiden precis som Mats Ronander, de var säkrare på scen och gav en helt klart bättre känsla.

Andra delen var bäst.

Kvällen var bra men att det här var premiärspelningen märktes, det kändes lite ostadigt och nervöst speciellt i början. I andra delen när de kör covers på andra låtar som var stora på 80-talet fungerar det bättre och artisterna verkar mer avslappnade.
De fick ett bra mottagande av publiken och det var allsång så det stod härligt till ibland. När artisterna blir varma i kläderna så kommer säkert responsen från publiken bli ännu bättre och jag önskar vi kunde se dem igen till sista spelningen eller så eftersom det bara är fem shower planerade. Jag gillar iden med 80-tals musik framförd av originalartisterna men kanske lite mer blandad av deras eget material och covers och inte så uppdelat som det var nu.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar