×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-10-08  

Företagsrockens sista deltävling.

Företagsrockens sista deltävling.

På fredagskvällen var det dags för fjärde och sista kvalet till finalen i Företagsrocken.
Den här kvällen var det ett starkt startfält av blandade företag som ställde upp.
Konferencier var Kalle Selander och han hade en kort pratstund med alla band innan de spelade.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
51 Klickbara bilder.

På fredagskvällen var det dags för fjärde och sista kvalet till finalen i Företagsrocken.
Den här kvällen var det ett starkt startfält av blandade företag som ställde upp.
Konferencier var Kalle Selander och han hade en kort pratstund med alla band innan de spelade.

Alla tvåor har en chans till på finalen.

Inledningen på kvällen är att det är lottning om spelordningen och den minst eftertraktade platsen är nummer ett.
Reglerna för Företagsrocken är enkla och vinnaren är den som går vidare till finalen den 15:de oktober, men andra chansen ger en av tvåorna chansen att gå till final, ni som har ett favoritband får passa på att rösta på www.foretagsrocken.se så att ert band tar sig till andra chansen.

Badrock på scenen.

Först ut på fredagskvällen var Baed Rockers från Örebro Fritidscenter som trots mutförsök av jury och konferencier fick starta kvällen.
De hade tänkt på att ha passande scenkläder eftersom alla i bandet kommer in i badrockar och det är passande när de kommer från Gustavsvik.
Musikmässigt bjöd de på en blandad låtlista med Michael Jacksons Beat It och AC/DCs You Shook Me All Night Long.

Många Socialdemokrater i publiken.

The Red Rose som bestod av Socialdemokrater.
Socialdemokraterna var det enda politiska parti som deltog och det är kul att se att de ställer upp även när det inte gäller politik.
The Red Rose hade två personer på sång, Ulrika Sandberg och Peter Dahlgren. Låtvalet var lite udda det med jag hade inte räknat med att få höra Vem Kan Man Lita på som sjöngs av Peter Dahlgren medan Ulrikas version av Twist And Shout fick publiken att dansa.
Det var rätt många Socialdemokrater på plats inne på Club 700 och många av dem var framme vid scenen när The Red Rose spelade.

Dansbandskavalkad med Wärmländerz.

Ett band som kallar sig Wärmländerz talar rätt tydligt om vad som kommer och ja det blev dansbandsmusik i mängd. Degefors Kommun som bandet kommer från hade gjort flera olika potpurrier med dansbandsmusik och de flesta kände man igen direkt.
Vi fick också höra något inte lika vanligt och det var Bon Jovis It`s My Life.
Det här var bandet som showade till det lite extra och att komma ut någorlunda vitklädda med gloria var en kul ide, det gjorde att de stack ut bland de andra banden, tyvärr räckte det inte hela vägen fram till finalen. Wärmländerz hade också många vänner i publiken som dansade till deras musik.

Schlagermusik är inte vad man förväntar sig av Kriminalvården.

Jailrockers, Kriminalvården Kumla imponerade, speciellt sångerskan med sin mörka röst. Jailrockers hade också valt annan musik än rock fast de koncentrerade sig på schlager.
Vi fick höra Hero som sjöngs original av Charlotte Perrelli och Lena PH:s Dansa i Neon. Det här bandet var också riktigt bra och de verkade hemma på scenen.

Ett rockande skolgäng.

Red Shit And Holy Peppers bjöd på två kvinnliga sångerskor.
Musiken var rock och och en av de mest omtyckta låtarna var Rockin In The Free World som gjordes bäst enligt mitt tycke av arbetskompisarna från Magelungen AB.
Den som nu inte vet vad Magelungen AB är kan jag tala om att det är en friskola som arbetar med barn med särskilda behov.
Det här bandet var också bra men det var något som saknades.

Atlas Copco tog hem segern.

AC/SDE Atlas Copco showade också till sin tid på scenen med hjälp av körtjejer som kom in i korta tröjor och arbetarshorts.
De bar också på verktyg modell större. För andra gången på kvällen fick vi höra AC/DC.s You Shook Me All Night Long och det här bandet klarade av den bättre än vad Bad Rockers gjorde.
Här var det återigen rock som gällde och de var riktigt bra, låten Honkey Tonk Woman gjorde de riktigt bra och det var också det här bandet som tog hem segern.
Andreas, sångaren i bandet, berättade att de inte hunnit med att öva så många gånger men det var en fantastisk känsla att vinna kvalomgången.

Skönt att inte sitta i juryn.

Den här kvällen på Club 700 var det ett svårt arbete för juryn för alla banden var riktigt bra och det blir extra svårt när det är olika musikstilar som ska bedömas mot varandra.
Nu är det bara finalen kvar för Företagsrocken och vi väntar på att få höra vilket band som tog sig vidare till finalen med hjälp av flest röster.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar