×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-09-04  

Band Clash på Prisma/Virus.

Band Clash på Prisma/Virus.

Band Clash är en chans för alla band att spela på lite större ställen i Örebro och att hitta ny publik. Den här första kvällen var det lite special med åtta band på två scener men är det höstpremiär så är det.
Platsen den här gången var Prisma och Virus och att använda båda scenerna var en kul idé.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
88 Klickbara bilder.

Band Clash är en chans för alla band att spela på lite större ställen i Örebro och att hitta ny publik. Den här första kvällen var det lite special med åtta band på två scener men är det höstpremiär så är det.
Platsen den här gången var Prisma och Virus och att använda båda scenerna var en kul idé.

Blues med Vi och Hon.

Det startade ett band varje halvtimme och först ut var Vi och Hon. Musikaliskt är det här bandet åt blues och Jazzhållet och sångerskan Rebecka Granrot har en bra röst.
Vi och Hon blandar covers och egna sånger. Det här bandet har vi hört tidigare och de har hunnit med att vara med i två olika musiktävlingar under året, först Musik Direkt och där vann de en plats på Svensktoppen nästa.
Om deras utveckling fortsätter i samma takt som den har gjort i år så har de stora chanser att ta sig vidare om de ställer upp nästa år också.

Slow Explosion är rock av det tyngre slaget.

Slow Exposion är ett tyngre rockband från Örebro, de lockade inte så stor publik ner till scenen på Virus men om de fortsätter spela så kommer säkert publiken att upptäcka dem. Det är inte så vanligt med en kvinnlig sångerska till den här typen av musik men Sophie Liljemark Höiseth klarar av det utmärk.
Sophie berättade att anledningen till att hon är sångerska är att pojkvännen som är med i bandet frågade om hon ville sjunga.
Bandet har funnits i runt fyra år med den här uppställningen och även om bandet egentligen är äldre så var de inte förrän de bytte namn till Slow Explosion som de började spela ute på Örebros scener.

Alternativ folkrock med Lime & Limpid Blue.

Lime & Limpid Blue är ett lugnare band, stilen är deras egen och jag vet inte riktigt vad jag ska kalla stilen, independent låter bra och lagom vagt.
Lime & Limpid Blues musik är mjukt och tilltalande, de lockade publik och deras sätt att turas om att sjunga är bra. Rösterna är helt olika och det blir en bra kontrast. Musikaliskt är de lite spretiga men det funkar ändå på något sätt.

Jack the Lad släpper skiva till sommaren 2012.

Jack the Lad är något så ovanligt som ett ungt blues rockband. De varvar covers från bland annat Bob Dylan och Neil Young och de gör dom riktigt bra.
Normalt förväntar man sig att höra den här typen av musik från lite äldre band men så de lyssnar på Pink Floyd bland annat så kanske det inte är så konstigt att de spelar den typen av musik. Gitarrspelet på scenen är lysande och jag räknar med att vi kommer att se och höra de här många gånger till. Bandet har funnits i fyra år och just nu så håller de på och spelar in en skiva så deras koncentration verkade inte riktigt ligga på spelningen den här kvällen.

Rock n´ roll för hela slanten.

Bon Succes är tillbaka med besked och deras rock n´ roll musik lockade ner rätt många till Virus scen.
Det här bandet som precis har tagit sig tillbaka till Örebros scener gillar att stå på scen och att de gillar gammal rock det märks, influenserna från Thin Lizzy och liknande band märks tydligt i deras musik även om jag gillar deras egna låtar, hoppas att de har nya snart.

Band Clash en möjlighet för lokala band att hitta ny publik.

Band Clash startade i februari förra året och under tiden har det flyttat runt på olika scener i staden, premiären var på Björnstugan men när de lade ner verksamheten fick Band Clash flytta och sedan har de haft lite otur med att deras scenen försvunnit efter ett kort tag. Johannes Nilsson som ligger bakom Band Clash sa att det har blivit lite av grejen att flytta runt mellan olika scener nu och det är något han kommer att fortsätta med framöver också.
När Johannes drog igång Band Clash så var det få scener för livemusik i Örebro men det har blivit mycket bättre nu och enklare att hitta ställen att spela på.
En av de lite ovanliga sakerna med Band Clash är att banden själva säljer biljetter till kvällen och det gör också att det är svårt att veta hur stor publik det blir, den här gången var det inte så mycket publik men det blev mer allteftersom kvällen gick.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar