×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-08-28  

Storpublik på årets sista Blues och BBQ.

Storpublik på årets sista Blues och BBQ.

Säsongens sista Blues och BBQ i Wadköping blev en publiksuccé, redan en stund innan det började var det mycket publik på plats och Spelgården i Wadköping var i stort sett fullsatt efter ett tag.
Den här kvällen var det över 300 på plats och en härlig stämning inne på spelgården, vilket ska sägas är något fler än vanligt.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
38Klickbara bilder.

Säsongens sista Blues och BBQ i Wadköping blev en publiksucce, redan en stund innan det började var det mycket publik på plats och Spelgården i Wadköping var i stort sett fullsatt efter ett tag.
Den här kvällen var det över 300 på plats och en härlig stämning inne på spelgården, vilket ska sägas är något fler än vanligt.

Mat och musik en bra blandning.

När Örebro Rock och Blues arrangerar Blues och BBQ på Spelgården så vet den musikintresserade att det vankas högklassig musik.
Blues och BBQ ger amatörerna en chans att spela för publik och många som är med och spelar har hållit på länge även om det är som hobbymusiker, men hobbymusiker kan vara precis lika bra eftersom de spelar för att de tycker att det är kul.
Blues och BBQ arrangeras tre gånger under sommaren och när kylan kommer så flyttar de in till Clarion med rock och blues kvällar i stället. Blues och BBQ är precis vad det låter, musikstilen är ofta i bluesens tecken och den som vill kan handla mat och dryck inne på spelgården och under den här kvällen ringlade kön lång nästan hela tiden.

Örebro Rock & Bluesförening växer.

Örebro Rock & Bluesförening har vuxit på senaste tiden och det märks på publiken, det är en bredare spridning på åldrarna i publiken, det är många som är lite yngre nu och det märks också på de som är med och spelar.
Alla bluesmusiker är inte gamla och de yngre kan tillföra lite annat till Örebro Rock och Blues vilket är bra. Rockmusiken är inte så utbredd på de spelningar de arrangerar men den verkar komma mer nu, bluesen dominerar men med nya förmågor så kommer säkert musikstilarna att bli fler.

Sjöholm/Store Bluesprojekt.

Som vanligt när Rock och Blues föreningen arrangerar sina kvällar i Wadköping var det lite blandad musik på scenen först ut den här kvällen var Sjöholm/Store bluesprojekt och trots fel högtalare så fungerade ljudet hyfsat, tyvärr han nästan hela deras speltid gå innan det blev rätt högtalare på plats, men bandet verkade inte bry sig så mycket och det gjorde att publiken inte brydde sig.
Sjöholm/Store bluesprojekt spelar covers på flera av de stora låtskrivarna inom bluesen och Pierre Sjöholm är en duktig sångare och även om han inte har lärt sig vem som skrev låtarna han sjunger så är ju inte det så viktigt, det viktiga är att han kan sjunga dem. Alla är de duktiga på scen och de ser ut att ha riktigt kul ihop.

Peter Gyoni blandar covers och egna låtar.

Peter Gyonis Blues co. Spelade också och han är som vanligt stabil och bra på scenen, nu när vi har varit med på flera Blues och BBQ så vet vi vad som väntar då de flesta spelar och Peter Gyoni och hans band är bra.
Peter Gyoni spelar inte bara covers utan han har eget material också, sen att han spelar lite udda musik är ett stort plus, jag räknar inte med att höra en ZZ Top låt under en Blues och BBQ kväll men Peter Gyoni klarar av att få till den och att få den att passa in med den andra musiken.

Rockig avslutning på sommaren med Late Blooming.

Late Blooming spelar inte riktigt blues utan är mer rockiga i sin musikstil, men det är skönt att höra något annorlunda ibland och det har vi fått på de två Blues och BBQ vi har varit på under sommaren. Bandet består av Johanna Widehammar sång, Magnus Widehammar gitarr, Peter Widehammar trummor, och Michael Hagberg bas.
Bandet blandar covers och eget material och Johannas röst är det som imponerar mest.
Johanna själv säger att hon alltid har sjungit, ända sedan hon var riktigt liten. Hon har sjungit inför publik också men inte riktigt i sådana här sammanhang tidigare det här är första bandet hon är med i.
Late Blooming har funnits sedan 2008 och det är ett rent hobby band, men framtiden får visa hur det blir i fortsättningen. Namnet Late Blooming kommer av att Johanna har funnit en säkerhet i rösten och att hon har växt och hittat sin egen identitet som sångerska.
Nu hoppas vi att det inte tar två år till nästa gång vi hör Late Blooming utan att det inte tar riktigt så lång tid.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar