×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-07-08  

Sommarscen på Stortorget

Sommarscen på Stortorget.

Torsdagen bjöd på Sommarscen på Stortorget och City Örebro hade ordnat med ett fyra timmar långt underhållningsprogram.
Konferencier under kvällen var Kalle Selander och han lotsade publiken igenom alla de artister som uppträdde på scenen.

Sommarscen innehåller musik, dans och teater, först ut den här gången var Drömsommarjobbarnas dansgrupp.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
28 Klickbara bilder.

Torsdagen bjöd på Sommarscen på Stortorget och City Örebro hade ordnat med ett fyra timmar långt underhållningsprogram. Konferencier under kvällen var Kalle Selander och han lotsade publiken igenom alla de artister som uppträdde på scenen. Sommarscen innehåller musik, dans och teater, först ut den här gången var Drömsommarjobbarnas dansgrupp.

Temat för Drömsommarjobbarna i år är Ta Plats och dansarna tog sin plats i anspråk. Det var en så stor grupp dansare att de inte fick plats framför scenen utan uppträdde en liten bit högre upp på torget i stället. Med tanke på att Drömsommarjobbet bara är tre veckor så hade de övat in ett riktigt ordentligt program och det ska bli spännande att se deras stora final som är i Stadsparken nu på lördag 9 juli.

Lådleken kom som nyhet för året.

En nyhet i år på Sommarscen var lådleken.
Fyra lådor innehållande ovisst innehåll blev utlottade i publiken och normalt i lådleken får man svara på en fråga för att vinna lådan men det behövde inte deltagarna på Sommarscens lådlek göra men de fick en liten pratstund med Kalle Selander och det är ett underhållningsmoment under omriggning av scenen. Vinsterna i lådorna kom från olika butiker i centrala Örebro.

Ulrika Johansson först ut på scen.

Ulrika Johansson, normalt ena halvan av Spader Dam, var först ut på scenen i år.
Vi fick höra en blandning av poplåtar och Ulrika har en fantastisk röst som jag gärna hör mer av. Låtvalet var blandat men en gemensam nämnare var kärlek. Ulrika är duktig på att göra låtarna till sina egna och även fast man har hört flera av dem tidigare så gör hon dom bra.

Två gånger Helena Salo.

Helena Salo uppträdde två gånger under kvällen och det va synd att det inte var fler medan de riggade om på scenen.
Helena Salo har en fantastisk röst och höra henne sjunga Bon Jovis stora hit Livin on a prayer visar att hon klarar av att sjunga det mesta. Helena hade den här gången en lite mer blandat låtval och det är roligt att hon visar att hon kan sjunga mycket mer är Gabriellas sång, ja den kom som sista låt från Helena.

Mordet på hospitalet av Teatervalvet.

Teatervalvet stod för teaterbiten den här gången. Teatervalvet spelar Morden på Hospitalet i Wadköping i sommar och den spelar i Teaterladan eftersom föreställningen innehåller film också så behöver de kontroll på ljus och omgivning.
Teatern är en rysare där publiken får följa Vincents väg på hospitalet och biten de visade på scenen fick i alla fall mig att fundera på hur det kommer att sluta.

lite mr rock med Pelander.

Magnus Pelander underhöll publiken med rockigare musik och sångaren från Witchcraft visar tydligt att han står på egna ben.
Det är inte så ofta han är ute och spelar själv vilket är synd och nu ska Witchcraft in i studion igen för att spela in en ny skiva, än så länge så är det bara planeringsstadiet men Magnus berättade att han tror att de kan komma in i studion till hösten.
Senaste skivan med Witchcraft kom 2007 så det är hög tid att de kommer med en ny, bandet har inte varit ute och spelat på länge och planerar inte att göra det innan de har nya låtar, Magnus sa att det inte är så kul att spela bara gammalt material.

Inte bara Örebroare på scenen.

Stone Antica från Mjölby var på besök och de passade på att tjuvstarta försäljningen av sin skiva som officiellt inte släpps förrän i september.
Musikmässigt var det rock och det tog ett par låtar innan de såg ut att vara helt bekväma på scenen men när spänningen väl släppte så var de riktigt bra, vissa låtar glänste till ordentligt och jag hoppas att det här inte var sista spelningen i Örebro.

Björn Wallgren och Generalerna.

Björn Wallgren och Generalerna har skaffat sig en trogen publik och många av de yngre på Stortorget var där för deras skull.
Det här är helt klart ett band som måste både ses och höras, ren och rå rockenergi på scenen även om de inte rent musikaliskt spelar traditionell Örebrorock utan Björn Wallgren är mer personlig och skriver texter om lita vad som helst. En låt handlar om hur han tjuvrökte som fjortonåring eller om hans hemstad Sala.

Något försenade och direkt från flyget.

Avslutningen på kvällen blev en timme försenad tack vara ett försenat flygplan och Whitney Morgan and the 78,s kom direkt från Arlanda till Stortorget i Örebro. Bandet var inte på topp och det är förståeligt eftersom de flugit från USA.
Honkey Tonk är inget vi får höra så ofta här i stan och publiken som var kvar vid scenen fick en upplevelse i alla fall, de är riktigt bra trots deras långa resa och med tanke på omständigheterna vid den här spelningen så undrar jag hur bra de är när de är på topp.

Anders Damberg var den som tagit hit Whitney Morgan and the 78´s och han berättade att de är ett av de mesta anlitade banden i Staterna med 280 spelningar ungefär per år. Efter att de kommer hem från Sverigebesöket får de vila i två dagar sen ska de ut på en två veckors turne och efter det ska trummisen gifta sig så de har ett fullt schema.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar