×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-05-30  

Rock & Bluesfestival på Clarion.

Rock & Bluesfestival på Clarion.

Den gångna helgen har varit en av de mest musikintensiva i Örebro på länge.
I Stadsparken höll Yeah! till och på Clarion Hotel var det Örebro Rock & Bluesförening som stod för arrangemanget.

Det är tredje gången föreningen arrangerar en festival och musikutbudet var starkt med de flesta lite större rock och bluesbanden i vårt närområde.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
24 Klickbara bilder.

Den gångna helgen har varit en av de mest musikintensiva i Örebro på länge.
I Stadsparken höll Yeah! till och på Clarion Hotel var det Örebro Rock & Bluesförening som stod för arrangemanget.

Det är tredje gången föreningen arrangerar en festival och musikutbudet var starkt med de flesta lite större rock och bluesbanden i vårt närområde.

När Örebro Rock & Bluesförening står som arrangör så vet man att det är hög klass på de band som spelar och det var det på Clarion. Vi som gillar blues av alla de olika former som finns hade en riktigt bra dag i Örebro.
Redan när vi kom dit var det många besökare på plats, allt eftersom eftermiddagen och kvällen kom ökade antalet besökare än mer och när vi var tvungna att dra oss ner mot Stadsparken var det både trångt, riktigt trångt till och med, hög stämning och fyllt med fart både musikaliskt och publikmässigt.

Musiken spelades både på inomhusscenen och uppe på takterrassen och även om det inte var riktigt lika fullt på övervåningen fanns där ändå en hel del besökare.

Fat Daddys.

Fat Daddys Bluesband från Lindesberg spelar lite rockigare blues och sångaren Roffe Karlsson har en så där härlig lite raspig bluesröst. De spelar lite rockigare blues och det var en del av publiken som hade svårt att sitta still när de spelade. Ibland är det lätt att glömma att blues rockar ordentligt och rockade det gjorde Fat Daddys, Det här var första gången jag hörde dom och jag vill gärna höra dem igen.

Bernt Reinhold Band.

Lite långsammare blues spelar Bernt Reinhold band och de passade också på att hylla Bob Dylan som blir 70 år i år genom att spela hans River Flow. Musiken är bra och de visar att blues är väldigt mycket olika, det är känslan i musiken som räknas. Den lite långsammare bluesen har sina fördelar den också och precis som Bernt Reinhold sa så är bluesen en läkande musik.

Bluestompers.

Janne Persson sångare i bandet är en av de bästa sångarna när det kommer till blues. Bluestompers håller sig i 1940 - 1950-talets blues och de rockar duktigt när de kör igång. Timo Tilli på munspel är en höjdare och de är lätta att komma ihåg när man har hört dom en gång. Bandet har funnits ett tag nu och vi har hört dom några gånger tidigare, det är skönt att höra att de har glöden kvar och de kan få fart på de flesta.

Delta Blues Hit Parade.

Det här bandet är precis som det låter några som spelar den traditionella delta bluesen. Delta blues uppstod i Mississippideltat i USA och är en av de tidigaste bluesversionerna. Delta Blues Hit Parade spelar med hjärtat och även om vi bara hörde den långsamma versionen av blues så är de riktigt bra. Instrumenten var lite ovanliga, det är inte så ofta man ser någon spela på en kökspall men det funkade.

Statesboro Bluesband.

Den här spelningen bestod bandet bara av två personer, men det räckte för att se att de har tagit sig en bra bit på väg. Förra gången vi hörde dom hade de precis plockat upp instrumenten igen och de var lite rostiga, nu sitter allt där det ska och de är riktigt bra. Musikaliskt så spelar de covers av bland annat The Allman Brothers och Stevie Ray Vaughan.

Frankie King and the Blue Spots.

Det här bandet gör sin egen grej, Frankie King på sång är också den som skriver musiken och att få höra bra blues på svenska är kul. Frankie Kings texter handlar mycket om relationer och han har humor när han skriver eller vad sägs om en titel som Näbbgädda. Sedan de släppt sin skiva Järnhimmel är det mest låtar från den dom spelar men på Clarion fick vi höra lite annat också, vilket var bra.

Boogie Woogies.

Det här bandet är självskrivet om det är rock och bluesfestival.
Örebros partyband är en upplevelse och utrymmet framför scenen blev snart förvandlat till ett dansgolv när Boogie Woogies drog igång. De kör en blandad repertoar, Henke Hagel och Leffe Palmroth turas om att sjunga precis som de brukar och smågnabbet mellan medlemmarna visar att det här är ett band som gillar att spela musik och de har hängt ihop länge nu.

Grammofon.

Några vi inte hört tidigare var tjejerna i Grammofon, de läser alla på musikhögskolan i Örebro och de spelar saxofon.
Under festivalen på Clarion var de lite pausunderhållning efter att de hade inlett hela festivalen med en spelning nere i restaurangen. Grammofon består av Helena Lindström, Agnes Sandström, Kornelia Engquist och Hanna Andersson och de här tjejerna kommer vi säkert att höra mer av speciellt i jazzsammanhang.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar