×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-05-28  

Yeah! - Tre dagars fest i Stadsparken.

Yeah! - Tre dagars fest i Stadsparken.

Nu har Yeah 2011 intagit stadsparken med fyra scener och dom hinner med 100 band under dagarna.
Yeah! är en av de få större musikfestivalerna som är helt gratis och de lockar stor publik med sin blandning av små lokala band och större mer kända band.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
45 Klickbara bilder.

Nu har Yeah! 2011 intagit stadsparken med fyra scener och dom hinner med 100 band under dagarna.
Yeah! är en av de få större musikfestivalerna som är helt gratis och de lockar stor publik med sin blandning av små lokala band och större mer kända band.

Under gårdagens kväll under gråa regntunga skyar drog Yeah!-festivalen igång i Stadsparken.
Osten af Mozzarella gick upp på scen och skingrade snabbt de samlade molnen och det dröjde inte länge innan solen tittade ner på stora scenen, festivalen till ära namngiven Savann, och publiken drog sig närmare från de skyddande träden.

Linnea Ek och Anna Ericsson var två av alla som stod framför stora scenen i Stadsparken under fredagskvällen. Linnea var mest där för musiken men hon tänkte hålla sig vid stora scenen eftersom det är kul att höra blandade band och inte veta riktigt vad som kommer. Man kan hitta något nytt man gillar då. Anna väntade på Smash Into Pieces som spelar på lördagen och den låt hon helst vill höra var Fading så det är bara att hoppas att den är med i låtlistan.
Anna Ek var på Yeah förra året också och det är en kul grej sen att det är gratis gör saken ännu bättre.

Osten af Mozzarella, ingen typisk hiphop-artist.

Osten af Mozzarella är ju tyvärr inte Örebroare längre, han har flyttat till Västerås. Sin stora publik har han dock lyckats behålla här i Örebro.
Det är inte så ofta vi får höra honom här längre och det märktes. Det jag uppskattar med Osten är att hans låtar handlar om vardagliga saker som att man inte vill växa upp och bli lik sin pappa.
Det ämnet behandlar han i låten Inte som Gunnar.

Osten af Mozzarella är inte en typisk hiphop-artist, han skriver texter på svenska och han försöker inte vara tuff utan är en helt vanlig kille.
Det är hans styrka de flesta kan känna igen sig i hans texter och låtarna Farväl Örebro och Commodore 64 är omtyckt det hördes på publiken.

Ape Rape Escape med ny EP på gång.

Ape Rape Escape har kommit en bra bit på vägen med sin musik och de har tagit ett kliv framåt i utvecklingen sedan vi hörde dem sist för ett tag sen.
På Yeah! fick vi höra en ny låt som kommer vara med på deras EP.
Ape Rape Escape ville inte släppa sin nya EP under Yeah! för om de väntar måste de ha en releasefest här i Örebro vilket betyder att de får en spelning till.

De var i högform under spelningen på Yeah! och apan tog upp lika mycket plats som vanligt.
Scenen har de gjort lite mindre nu och det märktes att musikerna i bandet inte kunde fara runt riktigt lika mycket som de brukar, när Ape Rape Escape står på scen så är det full fart hela tiden och både deras Mosh-Monkey och sångaren har svårt att hålla sig kvar uppe på scenen.

Truckfighters på väg till USA.

Truckfighter är ett Örebroband som inte lockade så stor publik till Yeah! men deras mer instrumentala hårdrock har ändå sina anhängare.
De gjorde sitt bästa att få med sig publiken men den var svårflörtat. Jag tyckte att de var bra, de har energi och det är inte så vanligt att gitarristen i bandet ger sig ut på en publikvandring, men det gjorde Dango eller Niklas Källgren som han egentligen heter. Musikaliskt så är de riktigt bra och de långa instrumentala bitarna i låtarna låter dom visa upp att de är duktiga musiker.
Om du missade Truckfighters får du antagligen vänta ett bra tag tills de spelar på hemmaplan igen, under sommaren ska de till USA på turne så det var roligt att få höra dom.

Twopointeight, en blandning av punk och rock.

Huvudband under fredagen var Twopointeight och de lockade stor publik.
Det började samlas framför scen en bra stund innan de skulle börja spela och fler kom det även efter att de börjat. Punk Rockmusik uppskattas i Örebro och det här bandet lockade en stor spridning av publik, allt från de lite yngre upp till medelålders och det är bra gjort.
Musiken är medryckande och deras blandning av punk och rock är tilltalande. De är duktiga på att få med sig publiken och att de blandade gamla och nya låtar vilket uppskattas.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar