×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-05-22  

Fredagskväll med The Sadies på Prisma.

Fredagskväll med The Sadies på Prisma.

Under fredagskvällen spelade kanadensiska The Sadies på gamla anrika Prisma i Örebro.
Anders Damberg hade denna kväll fått det Kanadensiska bandet att besöka Örebro.
Två lokala band, Hexan och Anyone For Tennis, spelade som förband under kvällen.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
31 Klickbara bilder.

Under fredagskvällen spelade kanadensiska The Sadies på gamla anrika Prisma i Örebro.
Anders Damberg hade denna kväll fått det Kanadensiska bandet att besöka Örebro.
Två lokala band, Hexan och Anyone For Tennis, spelade som förband under kvällen.

Instrumentalt med Hexan.

Hexan består av medlemmar från Astroids och Dead Man, de har inte spelat ihop så länge men några låtar hade dom. Musiken är instrumental och jag tänkte tillbaka på den instrumentala rocken på 1970-talet när jag hörde dom. Robin Hirse, Johannes Nilsson och Jonas Askerlunds musikstil kallar dom psykedelisk rock och låtarna vi fick höra var bra.

Skiva på väg för Anyone For Tennis.

Anyone For Tennis håller just nu på och spelar in sin första skiva och den här kvällen hade de tagit ledigt från inspelningen för att de skulle vara förband åt The Sadies.
Musikstilen är lite mer poppig med mäktiga ballader och lite rockigare låtar. Det som utmärker bandet är Martin Norströms röst, han är till sin rätt när de kör sina mäktiga ballader.
Sen att bandet inte har ett typiskt Örebrosound är ett annat plus, de här musikerna gör sin egen grej och därför har de skaffat sig en egen publik.

The Sadies, kvällens huvudakt.

Huvudnumret för kvällen var Kanadensiska The Sadies och när det blev dags för dom att gå upp på scenen så ökade publiken markant och det var första gången under kvällen som det var full fart framför scenen. Inledningen med instrumentalt fick igång publiken och deras version av country gör att det är svårt att stå still. Det märktes tydligt eftersom Prisma denna kväll hade ett dansgolv framför scenen.
En snygg gest av The Sadies var att Anders Damberg, Hexan och Anyone for tennis fick varsin låt tillägnade som tack för kvällen.

Varierande musik.

The Sadies varvar sånger med instrumentala bitar och allt de framförde blev väl mottaget. Publiken inne på Prisma var inte jättestor men om The Sadies kommer tillbaka kan säkert publiken växa till sig rejält. De som gillar att dansa ska inte missa det här bandet och jag hoppas att vi får möjlighet att höra dom igen.

The Sadies är i Europa för att spela i Sverige, Norge och Tyskland.

The Sadies består av Travis Good, Dallas Good, Sean Dean och Mike Belitsky.
Vi fick en intervju med Travis Good och Sean Dean innan The Sadies skulle spela på Prisma.
The Sadies är i Europa för att spela i Sverige, Norge och Tyskland.
Här i Sverige kommer de att spela i Göteborg och Malmö och så klart, Örebro under fredagskvällen.
Den här turnen är på tre veckor annars brukar de normalt ligga ute på vägarna i två- två och en halv veckor i taget och sedan vara hemma ett tag innan de ger sig ut igen.
När de inte arbetar med The Sadies så har de för vana att spela med andra artister och i Kanada har de blivit kända för att arbeta med andra artister, nu har de några projekt på gång när de kommer hem.

Countrybaserad musik.

På frågan hur de beskriver sin musik säger Travis Good att det är den svåraste frågan att svara på och samtidigt så är det en fråga som jämt är med, så han borde egentligen ha ett bra svar på den nu. Efter lite funderande så blir svaret att dom gillar att spela fort och att det är countrybaserad musik.
Alla i bandet lyssnar på olika musik det enda de egentligen har gemensamt är att det är lite äldre musik, från 60-talet.

Med rötter i punken.

När bandet bildades så var alla med i olika punkband konstigt nog sa Travis och alla har olika musiksmak idag det är därför de har så stor bredd på sin musik. Travis föräldrar är också musiker och var med i en Countrygrupp, nu när Travis har blivit äldre så har han lyssnat på deras skivor och säger att de var rätt bra men han var tvungen att rebellera innan han kunde erkänna att deras musik var bra.

Första besöket i Örebro.

Bandet har spelat i Sverige förut och deras första spelning här var på Hultsfredsfestivalen för 11 år sedan, men det är första gången de är i Örebro och Sean Dean berättade att han hade passat på att titta sig runt lite i staden och det som imponerade mest var vårt slott.
Travis sa att Sverige påminner honom om Kanada, det är likartad natur och så är hockey en stor sport här med.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar