×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-05-01  

Hoffmaestro på Conventum.

Hoffmaestro på Conventum.

Valborgsmässoafton kunde firas med att gå på konsert med Hoffmaestro på Conventum och det var många som gjort det valet för kvällen. När konsertstart närmade sig så blev det trångt inne i Kongress hallen på Conventum. Hoffmaestro har en stor spridning på sin publik men det de flesta verkade se fram emot var att få dansa och sen möjligheten att höra ett band som har en stor bredd på musiken.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
13 Klickbara bilder.

Ulrika, Niklas, Marina och Anna var ett kompisgäng som gick på Hoffmaestros spelning.
Att de gillade Hoffmaestro var lätt att förstå när de säger att de är det bästa bandet och att de blir glada av deras musik.

Valborgsmässoafton kunde firas med att gå på konsert med Hoffmaestro på Conventum och det var många som gjort det valet för kvällen. När konsertstart närmade sig så blev det trångt inne i Kongress hallen på Conventum. Hoffmaestro har en stor spridning på sin publik men det de flesta verkade se fram emot var att få dansa och sen möjligheten att höra ett band som har en stor bredd på musiken.

Ren energi när Hoffmaestro står på scen.

När det är Hoffmaestro som står på scen så behövs ingen förband, publiken får upp stämningen redan innan bandet kommer ut på scen.
Innan konserten startade var det en förväntansfull stämning på Conventum, den byttes snart till ren energi och jag har full förståelse för att bandet vill ut och möta sin publik om det är den här kärleken och energin de möter överallt där de spelar.

Ett riktigt bra liveband.

Hoffmaestro startades under mitten av 1990-talet och genom att turnera flitigt har de byggt upp sitt rykte som ett riktigt bra liveband och det ryktet förtjänar de helt.
Det stora genombrottet kom 2005 med filmen Stockholm Boogie som bandet gjorde själva både manus och filmmusik. Sedan filmen har de släppt två skivor och den senaste släpptes förra året. Den här turnen avslutades i Örebro och Hoffmaestro fick visa att de fortfarande är ett riktigt bra liveband.

Vi nöjer oss med att dela in dem i facket bra musik.

Hoffmaestro är ett stort band med elva medlemmar och alla har olika musikbakgrund som de nu smälter ihop, det gör att de har många olika influenser och musiken går inte att sätta i ett fack.
Själva kallar de sin musikstil för Skank-a-tronisk Punkadelica, vi nöjer oss med att dela in dem i facket bra musik.
Roligt med en grupp som kan låta så olika men ändå behålla energin i det de gör. Hoffmaestro har blivit kända för att vara ett bra liveband är inte ett dugg konstigt eftersom de verkligen ser till att få med sig publiken och det är inte många gånger som publiken har varit så samarbetsvillig som den var under kvällen, riktigt roligt att se.

Young Dad möttes av jubel.

Kvällen på Conventum innehöll låtar från första och andra skivan och vilka som var publikfavoriter gick inte att missa, Young Dad möttes av jubel likaså Higway Man. Hoffmaestro vet hur de ska göra på scen och sångaren Jens Malmlöf har sin egen stil i mellansnacket. Jens brukar normalt lära ut en ny dans till publiken men eftersom han har drabbats av diskbråck blev dansen på Conventum inte så bra och han kallade dansen för stelopererad.
Hoffmaestro är kända för sina musikaliska blandningar och på något sätt så får de allt att fungera, musiken passar ihop även om det är en stor mix av stilar. En stor fördel med Hoffmaestro är att de flesta kan hitta något de gillar i deras musik och det märktes på publiken, det var stor blandning på åldrar inne på Kongresshallen.

Förväntningen på kvällen var att de skulle få dansa mycket.

Marie Hoff och Frida Zetterman var två konsertbesökare och det var första gången de såg Hoffmaestro live, den senaste skivan hade lyssnat mycket på och förväntningen på kvällen var att de skulle få dansa mycket.
Dans blev det mycket av och publiken följde Jens Malmlöfs direktiv, att få en hela publik att röra sig från sida till sida är en bedrift och Malmlöf lyckades med det hur enkelt som helst det beskriver hans förhållande till publiken på ett bra sätt.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar