×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-04-16  

The Real Group.

The Real Group.

Vokalgruppen The Real Group besökte Örebro Konserthus under fredagskvällen och en vokalgrupp kan låta lite tråkigt, men det stämmer inte in på The Real Group.
Det är inte så ofta de spelar i Sverige utan de är ofta på resande fot och till hösten reser de iväg till Korea. Så ni som har möjlighet att se dem live passa på för det är en upplevelse.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
16 Klickbara bilder.

Vokalgruppen The Real Group besökte Örebro Konserthus under fredagskvällen och en vokalgrupp kan låta lite tråkigt, men det stämmer inte in på The Real Group.
Det är inte så ofta de spelar i Sverige utan de är ofta på resande fot och till hösten reser de iväg till Korea. Så ni som har möjlighet att se dem live passa på för det är en upplevelse.

En tom scen.

Det kändes lite annorlunda att komma in på Konserthuset och se en helt tom scen, inga instrument inga mickstativ bara lampor, men när The Real Group väl kom ut på scenen så inser man att de behöver ingen rekvisita de klarar sig alldeles utmärkt ändå.

Två nya röster.

The Real Group har funnits i 24 år men gruppen utvecklas hela tiden och till konserten i Örebro var det två nya röster Morten Vinther och Katarina Henryson. Morten Vinther är från Danmark och han fick äran av att gruppen framförde Sanne Salomonsens stora hit Den Jeg Elsker som de framförde på danska precis som det ska vara.
Gruppen framför många pophits under kvällen men Den Jeg Elsker var en klar publikfavorit.

Från pop till visa till klassisk musik.

The Real Group har en stor bredd på det de gör och det blir inte tråkigt att lyssna på dom.
Gruppen går från pop till visa till klassisk musik helt naturligt. Potpurrierna där de blandad låtar på ett udda sätt var en av höjdpunkterna för min del men de är bra när de sjunger de lite mer högtidliga sångerna också. Det första potpurriet med låtar som är skrivna av svenskar men som är inspelade med amerikanska artister som Britney Spears med fler var väldigt bra och lekfullt.

BAD men inte dåligt.

Jag gillar The Real Group när de leker med musiken och visar att det inte jämt behöver låta som det vi är vana vid, att de gör om kända poplåtar som Michael Jacksons BAD så att det passar en vokalgrupp känns helt rätt eller när de blandar låtar som har samma basgång.

Fick snabbt med sig publiken.

Publiken var med på noterna direkt fast det var fredagskväll och jublet till vissa nummer var öronbedövande trots att konserthuset var långtifrån fullsatt. De som har hittat The Real Group gillar dom riktigt mycket 0ch egentligen är det konstigt att vokalmusiken har svårt att locka publik i Sverige. I pausen blev det full fart vid bordet där det såldes skivor och det var kö nästan hela pausen, det visar att gruppen är omtyckt. Två extranummer blev det också och hade publiken fått bestämma så hade de säkert velat ha ännu fler, men jag kan ha förståelse för om rösterna behöver vila.

En positiv överraskning.

Under pausen pratade jag lite med Marie-Louise Pettersson och Anita Nilsson som var där med sina väninnor, de är en grupp som brukar hitta på saker tillsammans och den här gången var det Anita som hade föreslagit att de skulle lyssna på The Real Group.
Marie-Louise hade inte hört dem tidigare men var positivt överraskad och även om hon kände igen namnet och har sett dem på tv så var de bättre än hon trodde när hon nu såg dem live. Båda uppskattade konserten mycket och de var nöjda med valet av aktivitet för kvällen.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar