×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-03-28  

Deltävling av Musik Direkt

Igår avgjordes den första länsdeltävlingen av Musik Direkt.

Musik Direkt är en musiktävling som blandar olika musikstilar och under gårdagskvällens första länsdeltävling på Kulturhuset dominerade rockmusiken starkt även om det också var Hiphop och singer/songwriters med.
Den 3 april går nästa deltävling i Laxå. I varje deltävling utses fyra finalister och ett wildcard som går vidare till länsfinalen i Konserthuset den 8 maj.
Den som vinner länsfinalen får åka till Västerås och representera Örebro län i den stora finalen.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
30 Klickbara bilder.

Musik Direkt är en musiktävling som blandar olika musikstilar och under gårdagskvällens första länsdeltävling på Kulturhuset dominerade rockmusiken starkt även om det också var Hiphop och singer/songwriters med.
Den 3 april går nästa deltävling i Laxå. I varje deltävling utses fyra finalister och ett wildcard som går vidare till länsfinalen i Konserthuset den 8 maj.
Den som vinner länsfinalen får åka till Västerås och representera Örebro län i den stora finalen.

Reglerna är enkla.

Reglerna för att få vara med i Musik Direkt är enkla, man får inte vara äldre än 20 och största delen av bandet måste vara mantalsskrivna i det län man är med och tävlar för.
Deltagarna har tio korta minuter på scenen och hur de lägger upp tiden är upp till dom själva, att dra över tiden ger minuspoäng.

Rock, den dominerande stilen.

Örebro är en rockstad, det märktes tydligt under kvällen även om den innehöll hiphop och singer/songwriter material.
Först upp på scen var, singer/songwritern Filip Fjäril med sin personliga framtoning och musik.
Det här var andra året som Filip Fjäril var med i Musik Direkt och då som denna tävling tog han sig vidare till finalen i Konserthuset.

Amnevbr and JK bjöd publiken på annorlunda ovanlig rap.

Trots att det kändes som att rocken dominerade lite i musikstil så var det Hiphop också och Amnevbr and JK bjöd publiken på annorlunda ovanlig rap eftersom den bland annat var på spanska.
Duon gjorde ett riktigt bra framträdande och Amnevbrs breakdance på scenen gjorde att de blir lätta att komma ihåg i fortsättningen.
Amnevbr and JK stack ut och har en personlig touch som känns fräsch.

Ett annat band som stack ut var TJK.

Ett annat band som stack ut var TJK som med sin blandning av sång och rap visar att musik kan vara väldigt mycket och att Örebro som musikstad har mycket att erbjuda.
Normalt när det är Örebromusik så är det rocken som gäller men under Musik Direkt får även andra chansen att visa vad de kan.

Ett kliv till i sin utveckling sen förra året.

Hårdrockarna som var med underkvällen sträckte sig från mer lågmäld rock ända till Hardcore så det blev blandat där med. Jack the Lad var med även förra året och i år så var deras första låt akustisk vilket känns ovanligt, men de fick möjlighet att visa att de är duktiga musiker och att de som band utvecklas, de har tagit ett kliv till i sin utveckling sen förra året när vi hörde dem.

Brothers of Another Mother.

Det band som fick med sig publiken mest var det med yngst deltagare, bandmedlemmarna är mellan 11 0ch 12 år och de spelar som om de var mycket äldre.
Musikstilen är hårdrock och det var enda tillfället som publiken stannade kvar framme vid scenen.
Brothers of Another Mother som bandet heter har vi hört tidigare och det är lite svårt att tänka sig att medlemmarna i bandet är så unga.
Bandet är bra, riktigt bra till och med och kan med all säkerhet gå riktigt långt om de får möjligheten.

State of Crisis.

Metalcore bandet State of Crisis var det sista bandet upp på scen under kvällen.
State of Crisis är ett band jag tror att vi kommer att få höra mer av.
Det känns lite svårt att säga något om hur det kommer att gå i länsfinalen med bandet borde ha en chans att gå vidare. för dig som inte vill vänta ända till den 8 maj för att höra bandet var det någon som sa att bandet kommer att uppträda hela två dagar tidigare under All day festival i B-salen på Kulturhuset.

Hiphop föll inte juryn i smaken.

Hiphop-banden som var med var de som lockade störst publik till Kulturhuset.
Både Amnevbr and JK och TJK hade med sin publik och jag trodde faktiskt att något av banden skulle klara sig vidare med tanke på publikreaktionerna.

Vidare till länsfinalen.

De som gick till final var Filip Fjäril, Brothers of Another Mother, State of Crisis och Jack the Lad vem som blir wildcard från tävlingen i Örebro får vi inte veta innan finalen.
Johannes Nilsson från Scenit håller på vilka det var tills efter tävlingen i Laxå.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar