×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-02-26  

Lysande Jewell på Prisma.

Under fredagskvällen besökte Eilen Jewell ett utsålt Prisma.

Under gårdagskvällen fick vi höra en lysande, lågmäld och superb konsert av Eilen Jewell på Prisma Clssic här i Örebro.
Redan när vi närmade oss Prisma stod hennes popularitet hos Örebropubliken klar genom kön till den slutsålda konserten som ringlade sig från Prismas dörrar och nästan ända bort till Oskarsparken.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
25 Klickbara bilder.

Under gårdagskvällen fick vi höra en lysande, lågmäld och superb konsert av Eilen Jewell på Prisma Clssic här i Örebro.
Redan när vi närmade oss Prisma stod hennes popularitet hos Örebropubliken klar genom kön till den slutsålda konserten som ringlade sig från Prismas dörrar och nästan ända bort till Oskarsparken.

Halden Electric från Norge

Som förband till Eilen Jewell kom Halden Electric från Norge, ett alldeles utmärkt val kan jag tillägga som jag ser fram emot att få höra under kommande Live At Heart.
Kvällens spelning var Haldens första spelning i Sverige och han fick bra respons inne på Prisma.
Tack vare att insläppet tog lite längre tid än väntat fick Halden en möjlighet att spela lite längre än vad som ursprungligen var planerat. Halden själv var nöjd med spelningen berättade han och även om en del av publiken inte ägnade scenen så stor uppmärksamhet så var det en hel del som verkligen gillade hans musik.
Själv lyssnar han på bland annat Neil Young och Lucinda Williams och hans egen musik är en spegling av det han lyssnar på även om den har hans personliga prägel också.
Ni som nu missade Halden Electric får en chans till att höra honom som vi nämnde, då tillsammans med sitt band som uppträder under Live At Heart i höst.

Kvällens arrangör.

Anders Damberg var det som arrangerat kvällen och han fick en stor applåd när han kom upp på scen för att presentera kvällens huvudakt, Eilen Jewell med band.
Eilen Jewell var i Örebro för tredje gången och Anders Damberg berättade att hennes publik fördubblats varje gång.
Den här kvällen var det också flera som inte kom in eftersom konserten var slutsåld. Eilen Jewell är omtyckt och hon har skaffat sig en egen publik i Örebro. Prisma var slutsålt redan innan kvällen och det blev snabbt trångt framför scenen när Eilen började sjunga.

Eilen Jewell, en stor personlighet på scen.

För att vara så liten har Eilen Jewell en stor personlighet och hon tar plats på scenen. Till sin hjälp på scenen har hon tre andra musiker och bandet har hängt ihop länge nu vilket märks på deras rutin. Nu var faktiskt inte alla i publiken där för att lyssna till Eilen utan hennes gitarrist Jerry Miller har sina fans och en del av publiken var på plats för att höra hans gitarrspel. Förutom Jerry Miller på gitarr så består bandet av Jason Beek på trummor och Johnny Sciascia på kontrabas.

Musikmässigt blir en kväll med Eilen Jewell blandad, hon har en förmåga att blanda olika stilar utan att det blir spretigt eftersom rötterna ligger fast förankrade i den amerikanska folkliga genren så oavsett om det är en ballad eller en lite rockigare låt hör man vart hennes rötter finns.
När hon sjunger covers av Loretta Lynn visar hon att hon inte bara är mjuk utan hon kan säga ifrån och Loretta Lynns musik passar utmärkt in i blandningen och det är de låtarna som höjer tempot lite extra. Eilen Jewells egenmusik är lite mjukare och mer finstämd på något sätt.

Eilen Jewell kommer från Boston USA och där har de liknande väder som vi har i Sverige, Eilen bjöd på flera låtar med sommartema för nu började hon bli trött på vintern, även om de tydligen har samma fenomen i Boston att man klagar på att det är kallt eller så klagar man på att det är för varmt.

Hur man än ser på konserten så är Eilen väldigt duktig, hon fick kontakt med publiken på en gång och det är inte det enklaste när det spelas på Prisma.
De få svenska ord hon kan användes vilket lockade till applåder. Jag räknar med att nästa besök kommer behöva en större lokal än Prisma för efter den här spelningen kommer det säkert finnas ännu fler som vill höra henne.

Eilen Jewell har med all säkerhet vuxit ur det lite mer intima spelställena i staden till hennes nästa besök, vilket är både bra och dåligt, ett större ställe ger en större del av publiken möjlighet att se artisten, samtidigt så blir det inte lika enkelt att få kontakt med artisten på samma sätt som på en mindre scen.
Hoppas att vi snart har möjlighet att höra Eilen Jewell i Örebro igen.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar