×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-01-09  

Idolturnén startade i Örebro.

Idol Liveturne.

Under lördagen fick alla som gillar tävlingen Idol möjlighet att se alla de som var med under 2010 då hela idolgänget för första gången åker ut på turné.
Turnén ger alla tio finalisterna samma möjligheter och ute på vägarna är det tio jämlika artister som uppträder, hur de placerade sig i tävlingen är inte viktigt. Premiären för turnén var på Conventum Arena och kön in ringlade lång men ändå gick insläppet bra och många av besökarna var ute i god tid.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.se
32 Klickbara bilder.

Under lördagen fick alla som gillar tävlingen Idol möjlighet att se alla de som var med under 2010 då hela idolgänget för första gången åker ut på turné.
Turnén ger alla tio finalisterna samma möjligheter och ute på vägarna är det tio jämlika artister som uppträder, hur de placerade sig i tävlingen är inte viktigt. Premiären för turnén var på Conventum Arena och kön in ringlade lång men ändå gick insläppet bra och många av besökarna var ute i god tid.

Med tanke på att det skulle komma barnfamiljer hade arrangörerna valt att begränsa antalet sålda biljetter till 2300 så att de lite yngre besökarna skulle ha en chans att se sina idoler på scenen och slippa en allt för stor trängsel.

Alla artister på scen.

Inledningen när alla deltagarna är med och framför I Got A Feeling var riktigt bra, artisterna dyker upp på scen en i taget och de gör ett riktigt bra jobb, sen var det två timmar med varierad musik.
Det är en blandad show där artisterna framträder både ensamma och i olika konstellationer, med tio olika artister så blir det också en stor bredd på musiken.

Första delen av konserten får alla artister stå själva i rampluset längst fram på scenen.

På den stora bildskärmen bakom scenen står alla artisters namn när de gick på scenen så det gick inte att missa vem det är.
Jay Smith kommer ut som nummer tio och då blir det jubel inne på Conventum Arena, men det är inte enbart Jay som är omtyckt av publiken, Daniel Norberg och Minnah får också jublet att stiga mot taket.
Att ha en konsert med tio olika artister samtidigt är en utmaning men Idolerna klarar det bra och publiken fick höra många bra låtar från alla artisterna.

Visst finns det saker i showen som sticker ut.

Andreas Weise, Olle Hedberg och Daniel Norberg gör en riktigt bra akustisk tolkning av Tom Pettys Free Fallin.

Geir Rönning.

Geir Rönning har en otrolig röst och även om de yngre i publiken kanske inte uppskattar hans låtval, men det finns ju många som gillar I Heard It Through The Grapevine och han gör den riktigt bra.

Alla artisterna verkade vara på topp under kvällen.

Alla artisterna verkade vara på topp under kvällen och att de hjälper varandra med numren är ett stort plus i kanten, inte så ofta som de andra artisterna är med i kören och dansar för att ge det där lilla extra till ett nummer.
När det är så många olika artister på en gång så blir också musiken varierande under kvällen och de flesta hittar något de verkligen gillar.

Linda Varg.

Linda Varg var den enda av artisterna som sjöng egen musik, att inte sjunga covers som de andra artisterna gjorde var starkt av henne och det visar samtidigt att hon vet vad hon vill.
Linda är en artist som vill stå på egna ben.

Sassa Bodensjö sjöng Dude Looks Lika A Lady.

Sassa Bodensjö har stor energi på scenen, just det här låtvalet kanske inte var det bästa men Sassa klarade ändå av den rätt hyfsat.
Jag hade uppskattat att höra Sassa fler gånger under kvällen, för på en låt är det lite svårt att säga hur hon är som liveartist.

Linnea Henriksson.

Linnea Henriksson var den i gruppen som underhöll med mer än sång, hon gjorde en bra prestation i Crazy In Love och klädbytet mitt i var en rolig grej.

Elin Blom.

Elins version av Nothing Else Matters var riktigt bra, hon passade bättre när det blev en akustisk version av en Metallica låt än när det var lite rockigare låtar och hon har utstrålning när hon står på scen.

Daniel Norberg.

Daniel har en lite mer tillbaka dragen scenpersonlighet men rösten är det inget fel på, om man tar sig tid att lyssna på honom ordentligt så inser man att han är riktigt duktig, alla kan inte vara en rocker och det är skönt med någon som inte ens försöker.

Olle Hedberg.

Olle har valt att framföra What A beutiful Day och det är inte den enklaste låten att ge sig på, men han klarar av den och han har kul på scen vilket gör att det blir roligt att se och höra honom.

Minnah Karlsson.

Minnah är uppe på scenen flera gånger och den låt jag kommer ihåg bäst med henne är Twist And Shout som hon gör med den energi som krävs. Twisten kanske inte sitter riktigt men hon har kul och hon vågar försöka i alla fall.

Andreas Weise.

Andreas är en sångare som jag räknar med att vi får höra igen under andra former, rösten sitter där den ska och han visade att han klarar det mesta, sen att han har kul på scen och han gillar publikkontakt gör ju bara saken bättre.

Jay Smith.

Som vinnare av Idol 2010 är inte Jay med och leker lika mycket som de andra, han har helt klart en bra röst och han syns och hörs tydligt på scen även när alla tio är uppe samtidigt. Jag skulle gärna ha sett honom vara med mer i showen än vad han är fast duetten med Minnah är ett av de bästa numren i hela showen.

Konferencier under kvällen var Carin Da Silva.

Carin Da Silva hade ett rätt enkelt jobb under kvällen eftersom Idolerna klarade sig bra utan presentationer.
Carin Da Silva passade på att bjuda upp Andreas Weise som just nu är med i Let´s Dance och hon uppmanade publiken att rösta på Andreas i danstävlingen.

Idolturnen fick en bra start här i Örebro och även om Örebropubliken i vanlig ordning visade sig lite svårflörtad hördes en hel del glada skrik.

Det var stor blandning på åldrar i publiken.

Det var en åldersmässigt blandad publik, men de yngre åldrarna dominerade lite. Alla har sin egen favorit och även om Jay och Minnah var de som kom etta respektive tvåa i tävlingen så har de andra artisterna redan hittat sina egna fans och jag misstänker att vi inte har hört det sista av dem.

Deltagare i showen var Sassa Bodensjö Elin Blom, Daniel Norberg, Linda Varg, Linnea Henriksson, Olle Hedberg, Minnah Karlsson, Geir Rönning, Andreas Weise och Jay Smith.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar