×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


Publicerat: 2013-12-22       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Manifestation mot våld.
Under fredagen var det en manifestation mot våld på Stortorget i Örebro och det var många som kom till Stortorget för att visa sitt missnöje med våldet som känns som det blir vanligare på våra gator och torg och den senaste händelsen med bland annat en skjutning på Drottninggatan resulterade i manifestationen som hölls idag.
Publicerat: 2013-12-15       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Hjärnkoll på Club 700.
På torsdagen hade Hjärnkoll sin manifestation på Club 700 och till skillnad mot i våras så var den inomhus och hade inte öppna dörrar utan det var anmälning som gällde.
Gert Andersson en av de ansvariga för kampanjen Hjärnkoll i Örebro Län berättade att de hade räknat med att få ca 100 deltagare men intresset var stort och över 400 samlades inne på Club 700 för att lyssna på olika föreläsningar.
Publicerat: 2013-11-21       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Civil och Bostadsminister på besök i Örebro.
Stefan Attefall (KD) Civil och Bostadsminister var på onsdagen i Örebro för en heldag, han startade sitt besök i Vivalla där ÖBO och Skanska presenterade arbetet i Vivalla.
ÖBO:s renovering i Vivalla har varit mycket omdiskuterat och den här dagen fick Stefan Attefall en genomgång av arbetet med Hjärstaskogen och hur de har tänkt med Vivalla.
Publicerat: 2013-11-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Demokrati och Toleransveckan invigd.
Vecka 46 är Demokrati och Toleransvecka i Örebro kommun och på måndagseftermiddagen var det invigning på Tegelbruket som är navet i årets vecka.
Tegelbruket har fyllts av föreläsningar och olika bord där många olika verksamheter presenterar sig.
Publicerat: 2013-10-26       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Folkpartiet storsatsar på skolan i sitt budgetförslag.
Under en pressträff under fredagen presenterade Staffan Werme och Karolina Wallström Folkpartiets budgetförslag och deras stora satsningar är på skolan, men de vill också minska på politiska nämnder och fortsätta sälja ut både kommunala företag och ÖBO:s lägenheter.
Publicerat: 2013-10-18       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Moderat budget med satsning på trygghet.
Trygghet är något som Anders Åhrlin, gruppledare Nya Moderaterna Örebro pratar mycket om och det gäller både allmän trygghet och att Örebroare ska kunna känna sig trygga oavsett var de befinner sig.
En annan fråga som är viktig är skolan och Nya Moderaterna i Örebro vill minska klasserna för att ge lärarna en bättre chans att se alla elever i klasserna.
Publicerat: 2013-10-17       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Vänsterpartiet satsar på våra äldre i sin budget.
På onsdagen presenterade Vänsterpartiet sitt budgetförslag och där finns bland annat en satsning på äldre, förskolan, feriepraktik och att höja kvinnors löner.
Murad Artin Vänsterpartiets kommunalråd höll i presentationen av Vänsterpartiet i Örebros budgetförslag och han berättade bland annat att de vill se en annan fördelning av pengarna i budgeten mot vad den sittande majoriteten har.
Publicerat: 2013-10-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Gör om Drottningparken till en skatepark?
Örebro hade under dagarna besök av arkitekten Janne Saario för att titta på en eventuell skateboardpark i Drottningparken.
Frågan om en Skatepark har varit långdragen men nu verkar det som att den kan vara på väg i alla fall och Drottningparken ligger i en bortglömd del av Örebro och området mellan parken och Gustavsvik är ödsligt och fyllt av vägar.

Publicerat: 2013-10-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Folkpartiet satsar på IT istället för trapphus.
Folkpartiet lanserade för ungefär ett år sedan sin hemsida dittorebro.se och nu lanserade de den sidan i en ny version där den är mer interaktiv.
Ditt Örebro är Folkpartiet i Örebros lokala hemsida men Staffan Werme berättade att de i stället för dörrknackning inför valet väljer att satsa stort på IT istället och att vara med där människor finns på nätet som på Facebook.
Publicerat: 2013-10-10       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Majoritetens budget presenterades.
Örebro kommuns budget presenterades under tisdagen av Lena Baastad (S), Lennart Bondeson (KD) och Rasmus Persson ( C).
Budgeten presenterades på Rostaskolan som just nu är i slutfasen på ett renoveringsarbete och de två rektorerna fick en liten stund först att berätta om renoveringen och vad den betyder för skolan.
Publicerat: 2013-10-08       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Nya tavlor i Varberga.
På gården 193 - 205 i Varberga möts besökarna av ett färgglatt cykelförråd eftersom förrådet är prytt med flera olika tavlor målade av barnen på gården.
Initiativtagare till tavlorna är Ralf Bohlin och med dagens invigning sitter det fem olika tavlor som barnen målat.
Publicerat: 2013-09-24       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Metallstölder ett stort problem.
Under tisdagen var Justitieminister Beatrice Ask (M) på besök i Örebro och hon invigde tingsrättens ny lokaler i Rättscentrum i Örebro och sedan fick hon information om arbetet mot metallstölder, polisen i Örebro är samordnande för arbete mot metallstölder.
Publicerat: 2013-09-19       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Eskil Erlandsson presenterade Regeringens budget.
13 städer i landet fick under onsdagen besök av en minister som presenterade regeringens höstbudget.
Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) var den som besökte Örebro och presenterade budgeten för media och övriga besökare på Cafe Java.
Publicerat: 2013-08-21       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Kungligt besök i Örebro.
Du som passerade centrala Örebro under eftermiddagen på tisdagen råkade ut för stora folkmassor och avspärrade vägar eftersom Örebro Län den här dagen var värd åt Kungaparet.
Dagen startade med besök på olika ställen i länet och avslutades i Örebro där det både blev Open Artvandring och musikunderhållning.
Det kungliga besöket lockade många till Stortorget och de allra flesta var ute i riktigt god tid för att hinna få platser långt fram.

Publicerat: 2013-08-15       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Sandra Almqvist leder Örebros 750 årsfirande.
I dag på en pressträff presenterades Sandra Almqvist som projektledare för Örebros 750 års firande 2015.
Sandra Almqvist blev presenterad av Björn Fransson Turist chef, Örebrokompaniet och Lena Baastad (S).
Björn Fransson inledde med att berätta att Örebrokompaniet har fått i uppdrag att arrangera Örebros 750 års firande och att det är Sandra Almqvist som kommer att vara projektledare för det arbetet.
Publicerat: 2013-07-06       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Invigning av tunnel i Vivalla.
Några ungdomar från Vivalla har under tre veckor haft som sommarjobb att utsmycka tunneln mellan Vivalla och Vivallakullen.
Den tidigare grå och mörka tunneln har nu blommor, djur och massor med färger och blir på så sätt mycket trevligare att passera.
Publicerat: 2013-06-14       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Lena Baastad (S) kandiderar om ordförandeposten i KS.
Lena Baastad (S) kallade under morgonen till en presskonferens där hon berättade att hon känner att hon fortfarande har ett stort stöd både bland Socialdemokrater och av andra Örebroare.
Lena Baastad berättade också att hon fortfarande känner att hon har mer kvar att ge och att hon därför väljer att ställa upp som kandidat till posten som kommunstyrelsens ordförande efter valet 2014.
Publicerat: 2013-06-04       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Örebro kommun satsar på heltider.
Örebro Kommuns politiska ledning drar nu igång ett pilotprojekt för att öka möjligheten till heltider inom vård och omsorg i kommunen, berättade kommunalråden Lena Baastad (S), Rasmus Persson (C) och Lennart Bondeson (KD) under gårdagen.
Publicerat: 2013-06-01       Kommentarer [ 1 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Majoriteten i Örebro presenterade Västerarbetet.
Under fredagen presenterade Lena Baastad (S), Lennart Bondesson (KD), Elisabeth Malmqvist ( C) och utvecklingsstrateg Anna Nordlund en del av det arbete Örebro Kommun gör i de västra stadsdelarna i Örebro.
Det är fyra områden kommunen koncentrerar sitt arbete till, Varberga, Oxhagen, Baronbackarna och Vivalla, alla områden räknas som miljonprogramsområden.
Publicerat: 2013-05-29       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se (H)järnkoll på Våghustorget.
På tisdagen hade projektet (H)järnkoll en manifestation på Våghustorget i Örebro.
Hjärnkoll är en nationell kampanj som arbetar för ökad öppenhet om psykisk ohälsa och att personer med psykisk ohälsa av något slag inte ska bli diskriminerade på grund av det.
Två gånger om året har (H)järnkoll manifestationer och Örebro som är ett av kampanjlänen satsade stort på den här dagen.
Publicerat: 2013-05-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Socialdemokraterna Knackar på 70 000 dörrar.
Socialdemokraterna håller just nu på att utföra ett ambitiöst dialogprogram, de planerar att besöka alla hushåll i Örebro kommun i en dörrknacknings kampanj.
70 000 dörrar räknar de med att knacka på och de har redan startat och planerar att hålla på i ungefär ett och ett halvt år.
Publicerat: 2013-05-02       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Medvind för Vänsterpartiet.
Vänsterpartiet har medvind just nu och det märktes den här första maj, det var trångt på Våghustorget där Vänsterpartiet i Örebro håller sitt första maj firande och huvudtalaren i år var Vänsterpartiets tidigare partiledare, Lars Ohly.
Publicerat: 2013-05-02       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Socialdemokrater satte jobben i fokus.
Det var trångt på Olof Palmes Torg den här första maj när Socialdemokraterna firade arbetarrörelsens egen dag.
Karin Sundin var konferencier och det hölls tal av representanter från SSU, LO, det lokala Socialdemokratiska partiet och huvudtalare var den Socialdemokratiska riksdagsledamoten Ylva Johansson.
Publicerat: 2013-04-26       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Anna-Karin Hatt pratade om IT på Örebro Universitet.
På fredagen var IT och energiminister Anna-Karin Hatt (C ) på besök på Örebro Universitet där hon pratade om IT och hon han med både skola och internet.
Publicerat: 2013-04-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Förslag över nytt busslinjenät.
Nu ska ett nytt bussnät presenteras för Örebroarna, efter kritik på senaste omläggningen av bussnätet har politiker och tjänstemän lyssnat på åsikterna och gör alltså om bussnätet igen.
Slottet blir åter den centrala punkten för bussarna i Örebro och även om inte samtrafiken återinförs ska bussarna gå så tätt att det inte ska behöva bli någon lång väntan på torget.
Publicerat: 2013-04-24       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Slutkonferens för jämställdhetsarbete.
På tisdagen hölls en avslutskonferens för ESF Jämt som har arbetat med jämställdhetsintegrering i olika projekt inom framförallt arbetsmarknad och integration.
ESF-rådet har hand om EU pengar för Europeiska socialfonden och Europeiska integrationsfonden.
Publicerat: 2013-04-19       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Förenklande av att bygga bostäder.
Under fredagen var Civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD) på besök i Örebro.
Stefan Attefall deltog i ett möte med representanter från Örebro kommun, bostadsföretag och banker där de diskuterade olika lösningar som ska sätta fart på bostadsbyggandet, både i Örebro och i landet.
Publicerat: 2013-04-16       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Viktigt med läsning.
Under måndagen besökte utbildningsminister Jan Björklund (FP) Stureskolans klass 2b under deras högläsnings stund.
Jan Björklund håller just nu på med en lästurne genom landet för att få tips och ideer på hur elevers resultat i läsning ska förbättras, under senare år har läskunskapen stadigt minskat och Jan Björklund vill som skolminister vända på trenden.
Publicerat: 2013-04-11       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Rustning av Lillåns skola.
Nu ska Lillåns skola äntligen bli upprustad och delarna det gäller är kök, matsal och högstadiet.
För att klara av att rusta skolan utan att behöva flytta på elever och personal ska en paviljong från Karolinska skolan flyttas till Lillåns skola och användas som temporär lokal medan arbetet pågår.
Publicerat: 2013-03-28       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Satsning på dans i Vivalla.
Det görs en stor satsning på alla dansare i Vivalla av den sittande politiska majoriteten i Örebro kommun.
Publicerat: 2013-03-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Flera små hallar istället för en stor elithall i Vivalla.
Idag hade Folkpartiet i Örebro en pressträff där Staffan Werme och Jerker Lindgren presenterade ett alternativt förslag till fotbollshall i Vivalla.
Publicerat: 2013-03-22       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Jakten på den försvunna skatten.
Vänsterpartiet i Örebro har själva gjort en granskning av två av de företag som driver vårdboenden och räknat ut hur stor del som gick vidare i företaget som vinst av skattepengar.
Under torsdagen presenterade Murad Artin vänsterpartiets undersökning om vinster i välfärden.
Publicerat: 2013-03-15       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Jonas Sjöstedt (V) på besök i Örebro.
Vi fick en kort intervju med Jonas Sjöstedt innan han höll sitt sista anförande för dagen på Karolinska skolan i Örebro.
Jonas Sjöstedt berättade då att han startade dagen på universitetet där han träffade studenter, dagen fortsatte sedan med studiebesök på Atlas Copco och Arbetsförmedlingen.
Det mest intressanta var studiebesöken och han fick samma bild i Örebro som han fått från andra städer i landet och det är att de otrygga anställningarna blir fler och att andelen personal från bemanningsföretag ökar.
Besöket från Arbetsförmedlingen visade också på att det behövs fler yrkesutbildningsplatser och att det finns mycket att göra på det området.
Publicerat: 2013-03-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Ny ordförande i Vänsterpartiet i Örebro.
Vänsterpartiet i Örebro valde under sin årsstämma ny ordförande för perioden 2013/2014 och i stället för att välja en valde de två.
Martha Wicklund och Hans Holberg är paret som ska leda Vänsterpartiet i Örebro under de närmsta åren.
Publicerat: 2013-03-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Örebro förlorare med ny skatteutjämning.
I ett pressmeddelande berättar Lena Baastad (S) att Örebro skulle förlora 20 miljoner om det nya förslaget om skatteväxling går igenom, förslaget är just nu ute på remiss och nästa vecka ska Kommunstyrelsen i Örebro fatta ett beslut om yttrande i frågan.
- Jag tror och hoppas att vi står enade i kommunen, när örebroarna blir brickor i ett politiskt spel mellan regeringen Reinfeldt och ett antal välbärgade moderatstyrda kommuner.
Det ursprungliga förslaget från kommitten hade vi stöttat, det här accepterar vi inte utan kamp, säger Lena Baastad i pressmeddelandet.
Publicerat: 2013-03-07       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Dialog om Örebro, invånarnas stad.
På onsdagskvällen var det en kväll som startade med tre korta föreläsningar och slutade med en dialog mellan politiker och publik om hur Örebro är som stad.
Det var tre intressanta och tänkvärda föreläsningar men dialogen efter blev lite urvattnad med för många frågeställningar i förhållande till tiden som fanns.
Publicerat: 2013-03-05       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Tegelbruket invigt.
Nu har Tegelbruket äntligen fått en ordentlig invigning och de slog på stort nu när dagen äntligen var här och Örebroare i alla åldrar passade på att besöka huset, redan innan invigningen startade var det trångt inne på Tegelbruket av alla nyfikna som kommit för att vara med på invigningen.
Klockan 14:00 startade invigningen med tal och sedan fortsatte de fram till midnatt med olika aktiviteter i Örebros helt nya allaktivitetshus.
Publicerat: 2013-03-01       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Äldres Läkemedelsbehandling på gott och ont.
Vitsippeakademin hade under torsdagskvällen arrangerat en föreläsning med Inger Nordin Olsson, läkare i allmänmedicin och forskare, om hennes forskningsavhandling om äldres läkemedelsbehandling.
Den här föreläsningen med Vitsippeakademin var ett samarbete mellan Vuxenskolan och Kristdemokraterna i Örebro, det är Kristdemokraterna i Örebro som står bakom Vitsippeakademin.
Publicerat: 2013-02-23       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Medborgardialog om trafiken i Örebro.
Örebro kommun har just nu en medborgardialog om trafiken i Örebro, det finns planer på att öppna upp gator för biltrafik, bygga cykelvägar och att göra bussfält på vissa gator.
Under fredagen fanns det både politiker och tjänstemän på plats inne på Krämaren för att ta emot synpunkter på alla planer från Örebroarna.
Publicerat: 2013-02-21       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Ministerbesök på Ängen.
Under dagen hade visningslägenheten Ängen besök av Maria Larsson (KD), Barn - och äldreminister och en hel del andra lokala politiker.
Ängen forsknings och innovationslägenhet som det heter är en visningslägenhet där de visar och utvecklar hjälpmedel för äldre.
Publicerat: 2013-02-21       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Två år till som Landshövding.
Rose-Marie Frebran är kvar som Landshövding i två år till, det beslutet fick hon i dagarna.
Rose-Marie Frebran blev Landshövding i Örebro Län 1 september 2008 och hon blev då historisk som den första Kristdemokratiska politiker som utsetts till Landshövding i landet.
Publicerat: 2013-02-08       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Småföretagardagarna 2013.
Nu är Småföretagardagarna över för i år, det har varit två fulltecknade dagar med workshops och panelsamtal i olika ämnen.
Publicerat: 2013-02-06       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Debatt om Försäkringskassans nya arbetssätt.
Försäkringskassan står i startgroparna att förändra sitt arbetssätt när det gäller långtidssjukskrivna och Örebro Deltar arrangerade under måndagen en öppen debatt inne på Ideellt Utvecklings Centrum (IUC) med deltagande av Hans Ruborg, läkare rehab kliniken och medicinsk rådgivare åt Försäkringskassan, Margareta Wiklund, försäkringskassan och Dan Almqvist från Arbetsförmedlingen.
Publicerat: 2013-01-31       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Kulturdebatt blev mest om NA:s framtid.
På onsdagskvällen hölls en samtalsdebatt i Länsmuseets hörsal mellan Staffan Werme (FP) och Lennart Håkansson tidningschef Nerikes Allehanda.
Samtalsledare var Martin Dyfverman, debatten arrangerades av Kultursidan.com för att debattera yttrandefrihet, politik, kultur och Nerikes Allehanda.
Publicerat: 2013-01-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Miljonsatsning på Tegnerlunden.
Tekniska nämnden i Örebro har beslutat att satsa 1 miljon kronor på Tegnerlunden.
Tegnerlunden är en välbesökt park både sommar och vinter och den behöver lite extra omtanke, speciellt den lilla plaskdammen som är välanvänd på somrarna är i stort behov av en upprustning.
Publicerat: 2013-01-24       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Höjda busspriser, inget hett ämne trots allt.
Jonas Karlsson (S) och Mats Gunnarsson (MP) pratade bussar med Örebroare.
Jonas Karlsson och Mats Gunnarsson ägnade sin eftermiddag åt att prata bussar och då speciellt stadstrafikens bussar med Örebroare, tanken var att de som var missnöjda med de nya priserna på stadstrafiken i Örebro skulle få en chans att prata med två av de som tog beslutet.
Publicerat: 2013-01-21       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Nyamko Sabuni avgår.
Jämställdhets och bitrådande utbildningsminister Nyamko Sabuni lämnar sina politiska uppdrag.
Nyamko Sabuni har tidigare flera gånger talat om att lämna politiken innan valet 2014 och idag vid en presskonferens meddelades att hon lämnar sina uppdrag i regeringen, anledningen är att hon vill ge sin efterträdare möjlighet att komma in i arbetet innan valet nästa år.

[Uppdaterad 2013-01-21 10:28:04]
Maria Arnholm (FP) blir ny jämställdhets och biträdande utbildningsminister.

Publicerat: 2013-01-09       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.se Kameraövervakning sköts rätt bra i Örebro län.
Länsstyrelsen har under hösten kontrollerat hur skolor och restauranger sköter kameraövervakningen och den sköts rätt bra visade kontrollerna, men det finns en del som inte följer det som står i tillstånden.
Länsstyrelsen i Skåne har i uppdrag att sammanställa statistik på hur kameraövervakning på skolor och restauranger sköts i hela Sverige och Örebro Länsstyrelse är nu klara med sin kontroll.

Visa alla artiklar i Samhälle skrivna under:
2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016   2017   2018   2019   2020   

Pil Vänster Pil Höger  Oktober   2020
© 2020 - Johan Gullberg - Knytpunkt Örebro
Ti On To Fr
   1234567891011 12131415161718 19202122232425 262728293031 

Knytpunkt Örebro Facebook grupp


Äldre Artiklar:
Elbil skapar frihet för Sören.
Du som har rört dig ute vid Oset eller i Nya Hjärsta har kanske sett en liten bil komma åkande och den är så liten att den nästan ser ut som en leksak, bakom ratten sitter Sören Hörnestig som fram till för ett par tre veckor sedan cyklade när han skulle någonstans och det gör han fortfarande men om det är längre sträckor så kommer bilen fram.

Läs hela artikeln.

Vivallakullen invigd efter en stor upprustning.
I dag lördag var det invigning av Vivallakullen, den stora och höga kulle som kom till när Vivalla byggdes har nu fått ett nytt liv med lekplats, träningsutrusning, tennisbanor och nya upprustade promenadstigar.
Den här dagen med strålande sol hade Örebro kommun ordnat ett ordentligt program för invigningen och det var många örebroare som hade tagit sig till kullen för att vara med.

Läs hela artikeln.

Nu är sommarens allsången på Strömpis igång.
Första fredagen i juni så är det allsångspremiär på Strömpis och allsången leds som vanligt av Magnus Sjögren och nu för tiden den stora allsångsorkestern.
Den här fredagen så var det även Marknadsafton och en ovädersdag så Strömpis uteservering var inte lika fullpackad som den brukar vara men det var ändå bra med publik inför premiären.

Läs hela artikeln.

Nationaldagsfirande vid slottet.
6:e juni är Sveriges nationaldag och för alla som är morgonpigga så kan man starta dagen med ett firande vid Örebro slott där Landshövding Maria Larsson höll ett kort tal och det spelades av Guldsmedshyttans musikkår.

Läs hela artikeln.

Jonas Sjöstedt och Malin Björk på Örebrobesök.
Även nu till EU valet arrangerade Vänsterpartiet Örebro en FestiVAL med teater, musik och politik.
Talare var även den här gången deras Partiledare Jonas Sjöstedt men de hade även lyckats få dit Malin Björk som har varit deras Europa parlamentariker de senaste fem åren.

Läs hela artikeln.

100 år med kvinnlig rösträtt.
24 maj 1919 togs beslutet om att införa kvinnlig rösträtt i den Svenska riksdagen så därför firar den 100 år i år och Örebros kommunalråd ville fira dagen lite extra så de ställde upp sig inne i Rådhusets trappa för att visa sitt stöd för den kvinnliga rösträtten och att det var ett stort beslut för Sverige.

Läs hela artikeln.

Jan Björklund besökte valstugan på Stortorget.
Under onsdagen besökte Liberalernas partiledare Jan Björklund valstugan på Stortorget där han och Johan Pehrson (L) hade ett samtal inför publik innan de passade på att träffa en del av besökarna på torget så att de fick en möjlighet att ställa sina frågor.

Läs hela artikeln.

En manifestation för klimatet imorgon på Stortorget.
Imorgon fredag håller Klimatfredag en extra stor manifestation utanför Rådhuset på Stortorget, det blir musik av elever från Kulturskolan och flera olika talare.
Klimatfredag är den manifestations grupp som startades av Greta Thunberg och sedan har spridit sig över landet och världen.

Läs hela artikeln.

Soraya Post FI:s förstanamn besökte valstugan i Örebro.
Den här sista veckan innan valet så är Feministiskt initiativ med på Stortorget och de hade besök av Soraya Post deras förstanamn till EU och som idag sitter i EU för FI:s räkning.

Läs hela artikeln.

Liberalernas andranamn, Said Abdu besökte Stortorget.
Liberalernas andranamn Said Abdu på EU listan besökte Örebro under måndagen och förutom att hälsa på de som väntade på honom på torget så fick han sällskap av Karolina Wallström på scenen.
Karolina Wallström var samtalsledare men hon lät Said Abdu prata fritt utifrån hennes frågor och han fick en bra möjlighet att få fram sina synpunkter på EU.

Läs hela artikeln.