×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2013-11-24  

BlueStompers på Level Bar & Kök.

BlueStompers på Level Bar & Kök.

Lördagskvällen kunde avslutas med blues för den som ville eftersom Örebrobandet BlueStompers spelade på Level Bar och Kök på Stortorget.
BlueStompers har funnits i rätt många år nu och det här var inte första gången vi hörde dem, men med tanke på att det är ett bluesband från Örebro så är det lite konstigt att vi inte hört dem oftare.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.se
12 Klickbara bilder.

Lördagskvällen kunde avslutas med blues för den som ville eftersom Örebrobandet BlueStompers spelade på Level Bar och Kök på Stortorget.
BlueStompers har funnits i rätt många år nu och det här var inte första gången vi hörde dem, men med tanke på att det är ett bluesband från Örebro så är det lite konstigt att vi inte hört dem oftare.

Ingen ny bekantskap.

BlueStompers är som sagt inget nytt band och musikerna som är med har vi hört i andra band, på munspel är det Timo Tilli som är med på många olika hörn när det gäller blues i Örebro, PJ Samuelsson är keybordist och han dyker också upp lite var stans och basisten Ulf Jansson är inte heller någon nykomling på Örebros musikscen även om jag tänker Rockabilly musik när jag ser honom.

Rock n roll och blues i en salig blandning.

Level var i stort sett fullsatt i början på kvällen när BlueStompers började spela och att de lockar blues publiken i stan är klart och förståeligt, det här bandet kör inte bara covers utan har mycket eget material och ed två låtskrivare i bandet är det inte så konstigt.
Sångaren Janne Hermansson skriver mer åt blues hållet och basisten Ulf Jansson är lite mer åt rock n roll hållet musikaliskt och när man blandar deras låtar blir det riktigt bra.
Visst kommer det covers också men det var inte så många och de flesta uppskattar musik de känner igen.

Dansvänlig musik.

Det jag tänkte när jag lyssnade på BlueStompers var att här är ett band med riktiga ballader och det känns lite ovanligt.
Det här är dansvänlig musik och det märktes trots att det är trångt inne på Level så försökte en hel del i publiken att dansa och bandet fick flytta bak lite för att inte bli omkull dansade när det var som fest danspar uppe på golvet.
Det var inte bara de lite rockigare låtarna som lockade dansare utan även de lugnare och stämningen var bra under hela kvällen.

Blues är enkelt.

Vi fick en intervju med sångaren Janne Hermansson efter spelningen och han berättade att den här sättningen på bandet är rätt ny men själva bandet har funnits sedan 2000 ungefär och genom åren har det skiftats medlemmar, precis som det brukar vara.
Janne blev tillfrågad om han ville vara med i BlueStompers och eftersom det var kul är han fortfarande kvar.
Janne själv köpte sin första gitarr när han var 18 år och ha har tillbringat mycket tid på TBV i olika band när han var yngre.

Upptäckte blues.

När Janne Hermansson upptäckte blues så fastnade han direkt och en av anledningarna är att man bara behöver kunna tre ackord och det är enkelt, när han skriver låtar så försöker han hålla sig till det äkta bluessoundet fast det är inte helt enkelt eftersom han ändå vill att det ska låta som något annorlunda än allt annat men eftersom bluesen är så gammal så är det inte så enkelt.
- Allt som oftast är det tre ackord och så behöver man inte lära sig särskilt mycket, så det är väldigt fritt så och det passar mig utmärkt, sa Janne Hermansson lite skämtsamt.

Publiken har hittat BlueStompers.

Jag passade på att fråga Janne Hermansson om de brukar ha stor publik på sina spelningar och svaret blev att de senaste spelningarna har det blivit rätt bra med publik och han börjar känna igen de som kommer på spelningarna vilket Janne sa var väldigt kul.
Janne Hermansson sa också att han rycker att det känns som att Örebro som musikstad har blommat upp de senaste åren och Live at Heart och de rock och blueskvällar som arrangeras på Clarion av Rock och Blues Föreningen har verkligen satt snurr på musiklivet i Örebro och Janne sa att det är superskoj.
BlueStompers har faktiskt aldrig sökt spelningar aktivt men ändå har de fått spela rätt mycket och hur det kommer sig hade inte Janne något bra svar på.
BlueStompers är spelglädje och det är oftast det som lockar publik och Janne sa bland annat att de kör igång och spelar och sedan får de se vad som händer, de är inte helt trogna en viss genre när de spelar utan det viktiga är att det är kul.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar