×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2013-08-24  

Teater för både stora och små under 2013/2014.

Teater för både stora och små under 2013/2014.

Under torsdagen presenterade Örebro Länsteater sin kommande säsong och det blir teater för både stora och små under år 2013/2014.
Örebro Länsteater har som vanligt ett varierande utbud och den här säsongen blir det två olika sverigepremiärer och en hel del till.

24 klickbara bilder.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.se
10 Klickbara bilder.

Under torsdagen presenterade Örebro Länsteater sin kommande säsong och det blir teater för både stora och små under år 2013/2014.
Örebro Länsteater har som vanligt ett varierande utbud och den här säsongen blir det två olika sverigepremiärer och en hel del till.

Två Sverigepremiärer.

Den kommande säsongen på Örebro Teater innehåller två Sverigepremiärer, Jumpy och Lasse Maja Musikalen.
Jumpy spelas i Londons West End och har gått för fulla hus sedan premiären för ca ett år sedan, handlingen kretsar runt Hillary som har en begynnande 50 års kris och hennes relation med tonårsdottern står i fokus, Jumpy är den pjäs som inleder teatersäsongen också och premiären är 21 september, det utlovas mycket humor och den som har tonårsbarn kan säkert känns igen sig i en del. Lasse Maja Musikalen är helt nyskriven av Alexander Östlund och Erik Norberg det här är också en teater som vi får vänta länge på , repetitionerna startar i januari och premiären är satt till 29 mars.

Nyskriven musikteater om Lasse Maja.

Duon bakom den omtyckta föreställningen Vredens Druvor kommer tillbaka till Örebroteater under 2014 men nu med en helt nyskriven musikteater om Lasse Maja.
Vi fick en intervju med huvudrollsinnehavaren Niklas Riesbeck.
Niklas Riesbeck berättade att hans reaktion när han fick frågan var att det var en stor utmaning, dels komma till Örebro och att ha en huvudroll i något nyskrivet, svenskt, men det tog inte lång tid för Niklas att tacka ja till rollen.
Niklas har ägnat sommaren åt att läsa på om Lasse Maja även om han visste lite redan innan.
Niklas har intrycket att Lasse Maja var streetsmart, rolig, kvick, fyndig och ensam och det ska nu Niklas försöka plocka fram när repetitionerna väl startar men det är ett bra tag kvar för premiären är inte förrän i slutet av mars 2014.

Satsning på Barnteater.

Måns Lagerlöf teaterchef berättade att de satsar mycket på barnteater den här säsongen, efterfrågan har varit stor på Länsteaterns barnföreställningar så den här säsongen har de hela fem olika föreställningar för varierande åldrar.
Det kommer bli teater för förskola och ända upp till vuxna så utbudet är brett och Måns Lagerlöf som har jobbat med barnteater nästan hela sitt liv är lycklig när de kommer närmre målet som är att alla barn i Örebro Län ska få se en teaterföreställning om året.
Måns Lagerlöf sa också att för att komma upp i målet att alla barn i länt ska få se en föreställning om året så skulle de antagligen behöva ha 10 olika pjäser per år så det är en bit kvar men intresset ökar och Örebro Länsteater har arbetat aktivt med att knyta nya kontakter med skolor och kommuner.
- Det absolut viktigaste av allt i hop är att barnen får se teater och det verkar som att de ska få göra det ordentligt nästa år, sa Måns Lagerlöf.

Peter Jansson gånger tre.

Peter Jansson har fullt upp den här säsongen eftersom han är med i tre olika föreställningar, två för vuxen publik och en barnteater.
Barnteatern heter Flyktbilen och handlar om Filip som bor i ett litet samhälle och hans bästa kompis Robin har precis flyttat och Filip känner sig ensam och flyr in i leken.
Leken baseras på en bok om Bonnie och Clyde som Filip hittade och i leken som gangster uppmärksammar han att det står Bonnie på planket vilket gör honom nyfiken och Bonnie är en ny tjej som flyttat dit med sin mamma.

Barnteater lika viktig som annan teater.

Peter Jansson berättade också att Flyktbilen kommer att spelas på Örebro teater och sedan ut på turné och turné verkar vara någon som Peter gillar, just att de får komma till barnens trygga miljö och ofta är det gymnastikhallen som blir omgjord när teatern kommer på besök.
Peter Jansson sa bland annat att det är viktigt när man gör barnteater att man tar rollerna på lika stort allvar som man gör på vuxenteater så att barnen känner att det är på riktigt och att de har en berättelse de vill förmedla.
- Att vi tar det på lika blodigt allvar så att berättelsen blir lika viktig och angelägen för karaktärerna och att barnen känner att det här är på riktigt, det här betyder något, vi vill berätta något.

Blandat teatersäsong väntar.

När Örebro Länsteater presenterar säsongens teatrar så blir det mycket på en gång och den här gången var det en salig blandning av stilar på de olika pjäserna som ska spelas.
Det kommer en hel del nya ansikten på besök till teatern också och något som Örebro teater brukar ha så är det musik, vilket det även blir den här säsongen.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar