×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2013-07-13  

Sommarscen på Stortorget.

Sommarscen på Stortorget.

City Örebro fortsätter med sommarscen på Stortorget även i år, det finns en del nyheter så som att barntimmen från förra året är utökad till två timmar och då har alla barn möjlighet att se på teater och sedan pyssla.
Klockan 17:00 drog sommarscen igång musiken och i år så har de tagit hjälp av olika aktörer i staden för att få artister till sommarscen, den här andra omgången var de endast kvinnliga sångerskor.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.se
16 Klickbara bilder.

City Örebro fortsätter med sommarscen på Stortorget även i år, det finns en del nyheter så som att barntimmen från förra året är utökad till två timmar och då har alla barn möjlighet att se på teater och sedan pyssla.
Klockan 17:00 drog sommarscen igång musiken och i år så har de tagit hjälp av olika aktörer i staden för att få artister till sommarscen, den här andra omgången var de endast kvinnliga sångerskor.

Kulturskolan var först.

Kulturskolan i Örebro har varje år ett glatt gäng som underhåller Örebroarna på olika sätt och i år har de bland annat haft allsång på Stora Holmen, men den här dagen så var de med på Sommarscen också och vi fick höra lite blandade låtar, Rockspindeln, en variant av Imse Vimse Spindel fick faktiskt de flesta att ställa sig upp och vara med på Stortorget, sedan blev det lite funkig musik med Lisa Lundquist eftersom hon började med Blame It On The Boogie och den gick verkligen hem hos publiken på torget.
Lisa Lundquist imponerade med sin röst och jag hoppas att vi får chansen att höra henne igen.

Musiklärarinna lockar.

Lisa Lundquist gillar musik och hon har tagit sånglektioner i några år nu, men drömmen är inte att bli artist utan musiklärarinna eller något liknande och hon vill gärna arbeta med musik på något sätt. Sjungit har hon jämt gjort sedan hon var liten och hon sa att hon tycker väldigt mycket om att sjunga ballader men, hon sjunger funk och soul låtar också.
Lisa berättade att hon lyssnar mycket på Beyonce och den typen av musik.

Mjuk singer/songwriter musik.

Hanna och Sofia är en duo bestående av Hanna Nielsen Bäckman och Sofia Karlsson, deras musik är av den lite lugnare sorten och för den som vill ha musik att bara slappna av till fungerar det här riktigt bra.
Trots att både Hanna och Sofia är rätt unga så har de hållit på ett tag redan och ni som har lyssnat till Hanna Maine tidigare kommer att känna igen Hanna trots att hon nu använder sina riktiga efternamn och inget artistnamn.
Vi har hört Hanna och Sofia tidigare och musikaliskt känner jag igen Hanna, den här eftermiddagen var det en nästan akustisk spelning och lite avskalat men det gör att det är enklare att lyssna på texterna vilket jag uppskattade.

Hanna och Sofia lite avskalat för dagen.

Hanna Nielsen Bäckman och Sofia Karlsson är två kompisar som gillar musik och att spela ihop.
De började spela ihop på högstadiet och anledningen var att Hanna behövde en pianist och sedan har de fortsatt för att det fungerade väldigt bra och nu har de spelat ihop i ungefär fem år.
Hanna Nielsen Bäckman är den som skriver text och musik men den färdiga sången är resultatet av ett samarbete mellan Hanna och Sofia.
Hanna och Sofia ska släppa en EP och de tror att den kommer i slutet av augusti men det är mycket preliminärt en så länge, fem låtar kommer den att innehålla och det är fler musiker med och spelar också.
Den här eftermiddagen på Sommarscen så var det ett lite avskalat ljud men oftast när de spelar utomhus vill de ha fler musiker med sig men det hade varit lite svårt att hitta musiker som kunde vara med och spela så här mitt i sommaren.

Mohlavyr och Klara ett roligt musikaliskt samarbete.

Mohlavyr och Klara Leanderson Andreas fortsätter sitt samarbete och i september har de samarbetat i ett år, ungefär.
Anledningen till att de började sitt musikaliska samarbete var att de för några år sedan spelade lite ihop när de studerade på samma folkhögskola i Bollnäs och när Mohlavyr ville banta ner sitt band med musiker och var intresserad av att hitta en cellist så ringde hon Klara och på den vägen är det. Mohlavyr ville ha en cellist om ackompanjatör eftersom cello är ett väldigt mångsidigt instrument, man kan få både diskant och basljud från den sa Mohlavyr.
Klara Leanderson Andreas började spela cello när hon var 5 år så nu har hon hållit på i 20 år, när hon började så var det mest lek men i tonåren blev det mer på allvar och nu arbetar hon som lärare när hon inte är ute och spelar med Mohlavyr, att samarbeta med Mohlavyr är jättekul eftersom man kastas in i olika projekt och det dimper ner nya låtar ibland och de har alltid kul när de repar.

Lina Horner släppte ny skiva förra året.

En lite mer långväga besökare den här kvällen var Lina Horner som bor i Göteborg, men hon är född och uppvuxen i Örebro och hon berättade efter spelningen att nu har det blivit som så att hon har spelat i Örebro ungefär en gång om året så det är inte helt ovanligt att hon är här och sjunger.
Lina Horner släppte sin andra skiva förra året och på den var hon inspirerad av bland annat Divinyls och Talking Heads, skivan har sålt bra men bara i den digitala versionen och Lina berättade att hon märker en stor skillnad sedan hon släppte sin första platta och den här på hur människor köper mer digitalt.

Inspirationen kommer och går.

Inspirationen till den senaste skivan var musik som skapades i början på 80-talet och anledningen var att hon lyssnade mycket på det när hon var liten och sedan blev det lite nostalgi när hon hörde det igen.
Lina Horner skriver bara texter på engelska eller i alla fall är det bara engelska låtar som hon spelar inför publik, hon berättade att hon försökt skriva på svenska men hittills har ingen blivit tillräckligt bra för att ge ut, texterna blir mer nära och personligare när det blir på svenska i stället för på engelska.
Lina Horner har perioder när hon skriver låtar så ibland går det snabbt att få till ny musik men ibland så blir det inget gjort alls, nu har hon lite nytt material hon arbetar med men det är inte tillräckligt för en ny skiva än.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar