×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2013-06-16  

Alice Band återförenades på Strömpis.

Alice Band återförenades på Strömpis.

På fredagskvällen drog Strömpis igång med sin 30+ satsning för sommaren och som första band var det ett gammalt lokalt band som firade 30 år sedan senaste skivan släpptes.
Det gamla bandet var Alice Band som innehåller musiker vi är vana vid att se i andra musikaliska sammanhang, med i bandet är bland annat Magnus Sjögren, Bosse Saf och PJ Samuelsson.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.se
25 Klickbara bilder.

På fredagskvällen drog Strömpis igång med sin 30+ satsning för sommaren och som första band var det ett gammalt lokalt band som firade 30 år sedan senaste skivan släpptes.
Det gamla bandet var Alice Band som innehåller musiker vi är vana vid att se i andra musikaliska sammanhang, med i bandet är bland annat Magnus Sjögren, Bosse Saf och PJ Samuelsson.

Nostalgisk kväll.

Alice Band släppte en skiva 1979 och straxt efter lade bandet ner verksamheten, men det fanns fortfarande en hel del Örebroare som kom ihåg dem och även om det inte var lika trångt inne på Strömpis som det brukar vara under allsångskvällarna med Magnus Sjögren så var det ändå bra med publik och en hel del kunde sjunga med i texterna.
Bandet klarade av spelningen riktigt bra med tanke på att de bara hade kunnat repa fyra gånger innan spelningen eftersom hela bandet inte finns i Örebro längre.

Ett förväntansfullt band.

Innan spelningen hade vi möjlighet att prata med både Magnus Sjögren och Bosse Saf och båda var förväntansfulla inför kvällen och lite oroliga om publiken skulle komma ihåg dem.
Publiken kom och de ville inte släppa dem av scenen trots att det ska vara tyst ute på Strömpis uteplats klockan 22:00 så fick Alice Band fem minuter extra att spela på så att de kunde ta ett extranummer som tur var.

Lite mörkare än vanligt.

Musikaliskt är det lite mer mörka texter än vad jag är van vid av Magnus Sjögren, men det var typiskt för 70-talet på något sätt, nu är jag för ung för att ha hört Alice när de spelade på 70-talet, men efter i kväll skulle jag gärna höra dem igen, det är texter och refränger som fastnar och när musiker har kul på scen så blir det kul även för publiken.

Nervöst men trevligt.

Vi fick en intervju med PJ Samuelsson också som spelar keyboard i bandet och han var också nöjd med kvällen.
Hans starkaste minne av tiden mad Alice Band var deras stora turnebuss som gjorde att det de tjänade på spelningarna gick åt till bussen, den var inte den enklaste att navigera heller eftersom den var så stor.
PJ Samuelsson var endast 16 år när han kom med i Alice Band så det var hans första band och därför blev alla spelningar och turnerandet jättestort för honom och blodad tand fick han för sedan har musiken varit med i hans liv.

Kul att träffas igen.

PJ Samuelsson sa bland annat att det var kul att få träffa alla i bandet igen och att han hade fått hjälpa några av dem genom att skriva ner låtarna så att de kunde öva in dom igen.
När Alice Band fanns så var bandet väldigt strukturerat och repade tv gånger i veckan, men inför den här spelningen så hade basisten inte spelat bas på 20 år.
Lite blodad tand fick bandet av den här spelningen och pratet gick om att göra det igen sa PJ Samuelsson och det hade varit en intensiv men trevlig dag.

Ses om 30 år igen.

Magnus Sjögren berättade när han satt och pustade ut efter spelningen att det hade varit jättekul på scen och även om det var lite småmissar musikaliskt så gjorde det inget.
Magnus Sjögren fick blodad tand och skulle gärna spela mer med Alice men då gäller det att logistiken fungerar så att bandet kan träffas, så det kommer inte bli ofta som vi har möjlighet att höra det här bandet.
Den här spelningen var tänkt som en engångsgrej och Magnus Sjögren sa på scen att vi ses om 30 år igen men jag hoppas att vi inte behöver vänta så länge, det finns ju 40 års jubileum också.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar