×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2013-04-14  

Efter lång väntan, Smash Into Pieces släppte skiva.

Efter lång väntan, Smash Into Pieces släppte skiva.

På lördagen var det äntligen dags för skivrelease för Smash Into Pieces och det firade bandet med konsert på Club 700 i Örebro.
Till sin hjälp att fira hade de bjudit in två andra band att spela på kvällen och det var Misconduct från Kristinehamn och Eyes Wide Open från Karlstad.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.se
52 Klickbara bilder.

På lördagen var det äntligen dags för skivrelease för Smash Into Pieces och det firade bandet med konsert på Club 700 i Örebro.
Till sin hjälp att fira hade de bjudit in två andra band att spela på kvällen och det var Misconduct från Kristinehamn och Eyes Wide Open från Karlstad.

Misconduct ett hårt melodiöst band.

Misconduct från Kristinehamn var dubbelbokade den här kvällen, men eftersom de gärna ville spela på Smash Into Pieces releasekonsert så fick de pendla mellan Falun och Örebro de var också första bandet att spela den här kvällen.
Misconduct har gjort sig ett namn ute i Europa och varit på flera turneer med kända band men här i Örebro har de inte byggt upp någon stor publik och därför var det lite tomt när de gick upp på scen.

Ny skiva på väg.

Misconduct har redan släppt ett par skivor och nu år det en ny på väg, musikaliskt kallar de sin musik för melodiös hardcore punk och de har en förmåga att göra refränger som är lätta att sjunga med i och med melodislingor som fastnar.
Vi har hört Misconduct tidigare men i ett mycket mindre sammanhang, det var i B-salen på Kulturhuset 2009 och det jag kommer ihåg bäst från dem var energin på scen och den finns kvar, det här är ett band som fortfarande har spelglädjen oavsett hur många det är i publiken och ni som kom sent till Club 700 missade faktiskt något när ni inte såg Misconduct, men vill ni ha en ny chans så kommer de tillbaka i Juni.

Eyes Wide Open.

Eyes Wide Open är ett hardcore band som kommer från Karlstad, eller ja fyra av medlemmarna är från Karlstad men sångaren är Örebroare så när det var dags för Eyes Wide Open att gå upp på scen hade publiken vuxit lite.
Det här bandet har hittat rätt med en gång, de bildades 2011 och är redan på väg mot toppen. Musikaliskt är det åt hardcore hållet men på deras eget sätt.

Smash Into Pieces lockade publik.

Smash Into Pieces har varit en del av Örebros musik liv ett bra tag nu och det har gjort att de har skaffat sig en trogen publik och det märktes den här kvällen, när det var dags för SIP att gå upp på scenen var det trångt inne på Club 700 och sångaren Chris Adam kommenterade trängseln med att sist bandet spelade på Club 700 var det som förband åt Dead By April och den gången var det inte lika stor publik som den här kvällen.
SIP startade också sin turne den här kvällen och bandet kommer att spela mycket i vår och sommar. Bandet kommer också att göra några avstickare till våra nordiska grannländer så att de också får upp öronen för SIPs musik.

Skiva äntligen här.

Smash Into Pieces skiva har varit på väg en längre tid och bandet har råkat ut för en del negativa erfarenheter på vägen, men nu är skivan äntligen släppt och det var många som passade på att köpa den direkt under kvällen.
SIP har utvecklats en hel del genom åren men de blandar fortfarande sin musik, det finns låtar som är åt hardcore hållet uppblandat med mjuka ballader och den här kvällen fick vi höra det mesta.
Det var lite småmissar på scenen, men med tanke på att det var första spelningen så kan jag acceptera det och det var ingen i bandet som gjorde någon stor sak av det heller vilket gjorde att publiken inte brydde sig.
SIP är ett av de få band som har ett trumsolo inplanerat när de spelar och jag uppskattar att få se och höra trummisen Isak Snow, trumsolon börjar kännas ovanliga så det är kul med ett band där trummisen får ta plats.

Fullt upp för bandet efter spelningen.

Efter spelningen som innehöll alla de förväntade låtarna plus några de inte spelat inför publik tidigare samlades bandet för att skriva autografer och de fick mycket att göra för det verkade som att de flesta inne på Club 700 ville ha med deras autografer hem, det visar att de är på väg uppåt i sin klättring på musikstegen.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar