×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2013-03-19  

Tullamore Brothers firade St. Patricks day.

Tullamore Brothers firade St. Patricks day.

Örebros egna Irländska band, Tullamore Brothers, spelade den 16 mars på Clarion hotel för att fira St. Patricks day.
Irlands nationaldag infaller egentligen den 17 mars men Tullamore Brothers började firandet tidigt, redan den 15:de startade de med en spelning på ÖGIR för att den 17:de spela på O`Learys i Örebro, Tullamore släppte för övrigt en CD för bara någon vecka sedan och naturligtvis fanns den till försäljning under kvällen.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.se
18 Klickbara bilder.

Örebros egna Irländska band, Tullamore Brothers, spelade den 16 mars på Clarion hotel för att fira St. Patricks day.
Irlands nationaldag infaller egentligen den 17 mars men Tullamore Brothers började firandet tidigt, redan den 15:de startade de med en spelning på ÖGIR för att den 17:de spela på O`Learys i Örebro, Tullamore Brothers släppte för övrigt en CD för bara någon vecka sedan och naturligtvis fanns den till försäljning under kvällen.

Kvällen startade med amerikansk folkmusik.

Den här kvällen hade Tullamore Brothers ett förband som spelade i stort sett bara amerikansk folkmusik och bandet eller rättare sagt duon består av Erling Bronsberg och Simon Nyberg.
De bjöd på en bra uppvärmning inför Tullamore Brothers och de spelade faktiskt en Irländsk låt också.

Ny duo men vana musiker.

Både Erling Bronsberg och Simon Nyberg började spela gitarr när de var runt 14 år och det är Erling som kom med iden att börja spela amerikansk folkmusik eftersom han har spelat det tidigare.
Den här duon har bara spelat ihop i ca två veckor och det var inget som märktes på scenen, mellansnacket när instrumenten behövde stämmas om satt där det skulle och Erling berättade lite bakgrund till låtarna de spelade.
Det byts rätt mycket instrument när den här duon spelar och det gör att det blev en upplevelse att höra dem, Erling har också en bra sångröst och deras samspel sitter också där det ska, lite svårt att tänka sig att det här bara var deras andra spelning inför publik, men jag hoppas att det blir många fler i framtiden.

Tullamore Brothers var huvudnumret.

St. Patricks day kan nog inte firas i Örebro utan att Tullamore Brothers spelar och låtarna på deras nya skiva Still going wrong som spelas.
Irländsk musik är medryckande och det spelar egentligen ingen roll om det är sång eller bara instrumentella låtar.
Den här kvällen var det inte lika stor publik som sist men det var långt ifrån tomt förutom framför scenen det var inte förrän sista låten som publiken kom fram och dansade, vilket är ovanligt när Tullamore Brothers spelar, förövrigt släppte Tullamore Brothers nyligen en CD, något bandet till publikens glada skratt gärna berättar om från scenen.

Ett blandat band.

Vi pratade lite med Tullamore Brothers, ja det har förresten precis släppt en CD om du missat det, efter spelningen och de berättade bland annat att förra gången de spelade på Clarion under sin releasefest så var det lapp på luckan och alltså utsålt vilket var första gången sedan Clarion Hotel Örebro började med musik.
Hur länge de olika medlemmarna har varit med i bandet varierar och den nyaste är inte broder utan syster Tullamore nämligen violinisten Kajsa med sina två år annars så har de som varit med längst 25 år i bandet.

Irländskmusik är många olika delar.

På frågan om vad som lockade med den Irländska musiken kom det många olika svar och det var bland annat, att den svänger, de fina melodierna, de obegripliga texterna och djävla bra låtar, som du kan höra på den CD... ja om du nu missat det...
Det finns en låtskatt som är gigantisk och Tullamore Brothers har bara skrapat lite på ytan än så länge.
Bandet har också varit på studiebesök på Irland och de passade naturligt på och spela ihop med Irländare och Kajsa är rätt ovanlig där eftersom det är få kvinnor som spelar.
På Irland spelade de ett polkamedley som Tullamore Brothers brukar spela och då kände Irländarna igen det eftersom de också brukar spela just det medleyt.

Musik är bara om att ha kul.

Kajsa enda tjejen i bandet sa att musik är könslös det enda som gäller är att ha kul man tänker inte på om det är en kille eller tjej man spelar med, det låter klyschigt men det är så det är.
- Killarna i bandet brukar säga att jag är med för att jag är sjuksköterska och det finns det behov av ibland med de här andra medlemmarna.
När det gäller musiken de spelar så blir det ofta musik de snubblar över någonstans och om de gillar den så spelar de den så enkelt är det, det kan du höra på CD:n som...


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar