×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2013-02-18  

Från Blues till funk På Clarion.

Från Blues till funk På Clarion.

Nu har det återigen varit en rock och blues kväll på Clarion hotel och arrangören var Örebro Rock- och Bluesförening. Under lördagskvällen spelade Growling Bear och The Blues Juice, Rocking Cobra and the Rattlesnakes och FUBAR på hotellets scen.

Nu har det återigen varit en rock och blues kväll på Clarion hotel och arrangören var Örebro Rock- och Bluesförening. Under lördagskvällen spelade Growling Bear och The Blues Juice, Rocking Cobra and the Rattlesnakes och FUBAR på hotellets scen.

Blues, en typ av folkmusik.

Growling Bear och The Blues Juice är en duo bestående av Björn Göransson på gitarr och Timo Tilli på munspel, musikaliskt är det traditionell amerikansk blues och efter deras spelning fick vi en kort intervju med Growling Bear.
Björn Göransson var nöjd med inledningen på kvällen och trots lite problem med ljudet från gitarren så gick det bra och publiken växte under tiden som de spelade.
Det Björn gillar med blues är att det är folkmusik, musiken har anknytning till vardagen och speglar vanliga händelser som de flesta råkar ut för i livet.
Björn Göransson som också har ett annat band, The Diamonds, som spelar Chicagoblues och där spelar han egna låtar också.
Chicagobluesen är en påbyggnad från den akustiska blusen som han spelade under kvällen på Clarion och den blues som kom från Chicago är nästa historiska steg i bluesens historia.
Det görs fortfarande bra blues musik enligt Björn.
- Blues musik är egentligen inte en musikform utan det är ett uttryck som är att i musik och text speglar man sitt liv.

Rocking Cobra and the Rattlesnakes.

Rocking Cobra and the Rattlesnakes spelar också blues men lite rockigare typ av blues.
Det här bandet lockade stor publik och det blev snabbt trångt framför scenen av danssugen publik. Vi fick en intervju med Rocking Cobra alltså Bosse Eriksson som han heter till vardags.
Bosse är ett välkänt ansikte i musikkretsar i Örebro och han spelar flera olika typer av musik men den här kvällen var det blues som gällde.
Rocking Cobra and the Rattlesnakes bildades i början av 2000-talet som en personalorkester på Skådespelet som låg i Baronbackarnas centrum.

Bandet har utvecklats en del sedan starten.

Uppstarten av bandet var att de behöves till en personalfest och i starten jobbande alla medlemmar på Skådespelet, sedan har en del medlemmar bytts ut allt eftersom och starten var blygsam som en akustisk liten grupp med gitarr, saxofon och munspel.
Nu består bandet av 5 medlemmar och den nyaste medlemmen är Pelle Wallden på bas och han kom med under 2012, det här bandet har bytt många medlemmar genom åren men så bra som de lät under kvällen hoppas jag att uppsättningen stannar ett tag som den är nu.

Lockar publik.

Rocking Cobra and the Rattlesnakes brukar locka stor publik när de spelar på Örebro rock och Blues annars så har de mest spelat på privata fester och liknande tillställningar.
Att de började spela på annat än personalfester kommer inte Bosse ihåg riktig förutom att första spelningen var på Aggers hus i södra Närke och sedan har det rullat på.
Chans till spelningar varierar över tid och just nu har det dykt upp flera nya scenen i Örebro som underlättar för lokala band att få spelningar, vilket Bosse tycker är bra.
Örebro Rock och Blues föreningen arrangerar många spelningar per år och det ger lokala bad en stor möjlighet att få spela och det är bra att föreningen finns.

Kvällen avslutades med funk.

Kvällens sista band var FUBAR som heter Funked Up Beyond Recognition men FUBAR är mycket enklare att säga.
Bandet startades upp av Nicholas Subraian och Niclas Ekholm efter att de suttit och lyssnat på 1970-tals funk berättade Niclas Ekholm efter deras spelning.
En av anledningarna till starten av bandet var att Niclas gärna ville spela trummor men i början fick han spela bas i stället och det tog ett tag innan han hamnade bakom trummorna men nu för tiden så sitter han bakom trummorna.
Funk är inte så vanligt att höra på livescener i dag och med tanke på publiktrycket framför scenen så är FUBAR riktigt omtyckta.
Niclas Ekholm lyssnar på The Meters och FUBAR är ett coverband som spelar 1970-tals funk, annars så skriver både Nicklas Ekholm och Nicholas Subraian egen musik men då är det inte funk.

Enbart fritidsintresse.

FUBAR är enbart ett fritidsintresse och de är inte aktivt ute och letar spelningar, men en till finns inplanerad för 2013 och det är på Marknadsafton då de spelar på Bishops Arms uteservering.
Spelningen på Marknadsafton innebär att de behöver öva in fler låtar eftersom de då ska spela tre set och de har inte låtar så det räcker idag.
Det finns mycket att välja på sa Niclas Ekholm det gäller bara att leta reda på de som passar FUBAR.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar