×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-12-18  

Välgörenhetskonsert i Kulturhuset.

Välgörenhetskonsert i Kulturhuset.

Under eftermiddagen på söndagen var det en välgörenhetskonsert i B-Salen på Kulturhuset.
Arrangör för konserten var Rabab Bassam som har startat en ideell välgörenhetsförening för att hjälpa de fattigaste i Egypten och då speciellt gatubarnen.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
14 Klickbara bilder.

Under eftermiddagen på söndagen var det en välgörenhetskonsert i B-Salen på Kulturhuset.
Arrangör för konserten var Rabab Bassam som har startat en ideell välgörenhetsförening för att hjälpa de fattigaste i Egypten och då speciellt gatubarnen.

Blandad musik och artister med hög kvalitet.

Den här kvällen var det blandad musik och alla artister som framträdde i B-Salen höll en hör kvalitet.
Flera av artisterna har vi hört tidigare, Hanna med band och George Shaid börjar båda två skaffa sig ett namn i Örebro och är därför lite mer välkända men jag upptäckte att vi faktiskt hört Fiona Akpan tidigare också.
George Shaid var den lokala artisten på årets O, Helga Natt och då sjöng han enbart en sång den här kvällen fick vi höra två sånger och han visade återigen att han har en fantastisk röst.
Låtarna han valde till den här kvällen var långsamma och han bad om ursäkt för att att kunde vara ett sömnpiller, men med den rösten så är det ingen fara för att någon somnar, speciellt inte så här tidigt på kvällen.
Hanna med band har hållit på ett tag och hon har utvecklats starkt med sina texter sedan vi hörde henne sist och rutinen börjar märkas tydligt när hon sitter på scen.
Hanna är en stark artist och den som klarar av att bara vifta bort när det blir fel har stora chanser att ta sig långt.

Dans kan vara mycket.

Under kvällen var det också två dansuppvisningar och den första tjej gruppen som dansade hade lite svårt att få rum på scenen i B-Salen.
Ni som har besökt B-Salen vet att scenen inte är stor och att få plats för många dansare.
Trots platsbristen klarade de av att dansa rätt okej ändå, visst blev det lite fel ibland men det kan jag stå ut med när jag ser att de snubblar på varandra för att scenen är för liten.
Dansnummer två framfördes av Simon Säborg och honom hade jag gärna sett mer av, dansnumret var kort men intensivt och han var den som fick med sig publiken mest av de som stod på scenen.

Tina Lurasi Jackson imponerade.

Den som imponerade mest på mig den här kvällen var Tina Lurasi Jackson, hon är 13 år och går i sjuan men rösten känns betydligt mer mogen än vad man förväntar sig vid den åldern.
Om hon väljer att fortsätta med sången kan hon gå långt, riktigt långt.
Hon är säker på scenen och har en närvaro som känns trots sina unga år och jag hade gärna hört mer av henne under kvällen, bara en sång blev det men hon klarade av den helt suveränt.
Jag förväntar mig att höra henne fler gånger i framtiden och ser fram emot att följa hennes vidare utveckling som sångerska.

Välgörenhetsinsamling.

Anledningen till konserten var Rabab Bassams projektarbete i gymnasiet och hon ville med konserten samla in pengar för att kunna skicka sitt insamlade material till Egypten.
Tanken med en konsert fick hon enbart en månad innan konserten hölls och hon hade satt ihop ett riktigt bra program som var varierat och de som deltog fick en möjlighet att visa att de kan och det var det som var Rababs tanke att hennes vänner skulle få visa att de kan.

Alla var riktigt bra.

Alla som uppträdde den här kvällen var riktigt bra och det visar att en ny generation musiker är på väg fram i Örebro.
Det var stor variation i de som framfördes och alla var bra på sitt sätt en som stack ut lite mer var Thea Gustafsson som inledde kvällen och hon har en stark röst och precis som med Tina Lurasi Jackson hoppas vi att vi snart kommer att få höra mer av henne.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar