×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-12-12  

Välgörenhetsarbete lockar.

Välgörenhetsarbete lockar.

Rabab Bassam går sista året i gymnasiet och har som sitt projektarbete startat en insamling för att hjälpa de allra fattigaste i Egypten.
Under förmiddagen träffade vi Rabab Bassam och hon berättade lite om sig själv och sitt engagemang för välgörenhetsarbete.
Rabab berättade att hon alltid varit intresserad av välgörenhetsarbete, eftersom hon själv är halvt egyptisk så blev valet rätt självklart.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
1 Klickbar bild.

Rabab Bassam går sista året i gymnasiet och har som sitt projektarbete startat en insamling för att hjälpa de allra fattigaste i Egypten.
Under förmiddagen träffade vi Rabab Bassam och hon berättade lite om sig själv och sitt engagemang för välgörenhetsarbete.
Rabab berättade att hon alltid varit intresserad av välgörenhetsarbete, eftersom hon själv är halvt egyptisk så blev valet rätt självklart.

Projektarbete i skolan.

Rabab berättade att sista året i gymnasiet skulle hon välja ut något projektarbete och eftersom välgörenhetsarbete jämt legat henne varmt om hjärtat så valde hon ett välgörenhetsprojekt.
Även om hon jämt känt sig dragen till välgörenhetsarbete så har hon inte haft möjlighet att ägna sig åt något tidigare men nu kände hon att det var dags att prova på.
Rabab har startat en ideell förening där hon har samlat in saker som hon själv vill åka ner med till två olika barnhem i Egypten och till gatubarnen.
Rabab Bassam har fått höra att hon är duktig på att organisera och hon är den typen av människa som vill få saker gjorda och inte skjuter upp det som behöver göras.

Välgörenhetsarbete får Rabab att må bra.

Rabab berättade att hjälpa andra får henne själv att må bra och även om hon inte kan hjälpa så många nere i Egypten så kan hon i alla fall försöka hjälpa några.
Om alla hjälpte till skulle det göra stor skillnad och Rabab har lyckats få KappAhl att ställa upp som sponsorer och det hon har samlat in mest av är kläder.
Dels hade hon själv en hel del kläder hon kunde skänka och sedan med KappAhl så blev det en hel del till.

Gatubarn behöver hjälp.

Det är speciellt gatubarnen i Egypten som Rabab vill hjälpa och om hon kunde göre en speciell sak för dem så skulle det vara att gå i skolan, men en sådan sak har hon ingen möjlighet att ordna idag, men hon kan hjälpa till med skolmaterial och kläder.
Det som de ofta behöver hjälp med är vardagliga saker som vi tar för givet, mat varje dag, varma kläder så att de slipper frysa på vintern och hjälp med skolmaterial.
De familjer som har dåligt med pengar lägger inte pengar på skolböcker och annat som behövs för skolgången utan de prioriterar maten vilket är förståeligt och det är just alla saker runt omkring som Rabab vill hjälpa till med.

Oroligheter i Egypten kan ställa till problem.

De nya oroligheterna i Egypten kanske ställer till problem för Rabab men hon har tänkt åka som vanlig resenär och eftersom det inte är dags än så har hon inte kollat upp allt inför resan än.
Rabab tror inte att hennes resa kommer att påverkas av de nya politiska oroligheterna eftersom hon dels kommer att vara i en annan del av Kairo än där det är oroligheter.

Inplanerad konsert i Kulturhuset.

Rabab har arrangerat en konsert för att samla in pengar för omkostnader för sitt projekt.
Klockan 16.00 i B-Salen på söndag är det konsert och det blir bland annat sång av George Shaid och Rabab har valt unga musiker så att de ska få en möjlighet att visa vad de kan.
Förutom musik så blir det dans under kvällen och det kommer vara tre olika dansgrupper som uppträder.
Konserten var ett sent infall och den har hon arbetat med i ungefär en månad och det var mycket att tänka på och lära sig eftersom Rabab inte har arrangerat något sådant tidigare.

Vill bli diplomat.

Rababs framtidsdröm är att bli diplomat och även om hon tror att det kan vara svårt så ska hon försöka.
Just nu läser hon naturvetenskap på Karolinska skolan men när hon valde linje till gymnasiet så planerade hon att bli läkare men nu har planerna ändrats.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar