×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.


Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-12-10  

O Helga Natt 2012.

O Helga Natt 2012.

Andra advent varje år är det tid för den största gratis konserten i Örebro när O, Helga Natt intar Stortorget med sin hyllning till julen.
För elfte året så var det en magnifik inramning till Nikolaikyrkan och den stora scenen eftersom det var mycket snö runtomkring som hjälpte till att lysa upp området.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
77 Klickbara bilder.

Andra advent varje år är det tid för den största gratis konserten i Örebro när O, Helga Natt intar Stortorget med sin hyllning till julen.
För elfte året så var det en magnifik inramning till S.t. Nikolaikyrkan och den stora scenen eftersom det var mycket snö runtomkring som hjälpte till att lysa upp området.

Blandat med allsång och skönsång.

O, Helga Natt är en skön blandning av allsång då det sjungs de vanligaste julsångerna och artister som framför sånger med jultema.
Årets artister var Eric gadd, Molly Sanden, Avi Klemberg och den lokalt framröstade George Shaid. Vem passar bättre att leda en sådan här kväll än Peter Flack som under sin karriär har gjort Örebro känt som en revy stad, som konferencier är Peter Flack avslappnad och han har en hel del humor att bjuda på.
Förutom artister och konferencier så finns det också en stor kör och en orkester på scenen sen får vi inte glömma Jenny Wåhlanders humoristiska karaktär Pia Pandurowitz och hennes getter.

Två nykomlingar på scenen.

Det här året så var det egentligen tre nykomlingar på Stortorget eftersom det var första gången med O, Helga Natt för Molly Sanden, Eric Gadd och George Shaid.
Tenoren Avi Klemberg har varit med tidigare och Peter Flack har lett kvällen tidigare han med.
O, Helga Natt brukar besökas av 25 000 människor och det måste vara lätt att bli nervös när man får se den stora publiken men alla artisterna klarade av sina nerver den här kvällen.
Eric Gadds kommentar sa egentligen allt.
- Vilken grej ni har här.

Molly Sanden och Eric Gadd.

Debutanten Molly Sanden passade in utmärkt i O, Helga Natt och den här kvällen var det en lite mer allvarlig Molly Sanden mot den vi såg under V.OX Festivalen i höstas.
Molly hade vald lite mer högtidliga låtar till O, Helga Natt och hennes duett med Avi Klemberg var en av höjdpunkterna för min del.
Både Molly Sanden och Eric Gadd ägande sig mycket åt publiken när de var ute på den utstickande delen av scenen och det var många både yngre och äldre som såg extra glada ut att få komma så nära artisterna.

George Shaid årets lokala artist.

George Shaid fick återigen visa att hans röst är något extra och med tredje försöket att få sjunga på O, Helga Natt så var han helt klart en värdig vinnare.
George Shaid fick både blommor och ett diplom från P4 Örebro för att han vunnit tävlingen om årets lokala artist och det här är en sångare som jag räknar med att få höra många gånger till i olika sammanhang, både här i Örebro och i övriga landet.
Med tanke på att Georges ålder så ser jag fram emot att följa hans utveckling inom sången.

Peter Flack passar utmärkt att leda O, Helga Natt.

Peter Flack är en avslappnad och naturlig konferencier och hans sätt att berätta minnen från Örebros julfirande skapade stämning och jag kan tycka att det är synd att en del av traditionerna har gått i graven.
Peter Flack passade också på att visa sig stolt över att vara närking och sa bland annat att närkedialekten måste vara den mest diskriminerade i landet, de andra dialekterna kan vi höra i radio och tv men inte närkingskan.
Peter Flack är hela Örebros revykung och han kan inte hålla humorn borta vilket jag uppskattar. En del hade jag däremot gärna varit utan och det var när Peter Flack och Molly Sanden pratade med Avi Klemberg, det är okej att skämta med artister om man gör det så att de kan förstå vad som sägs.
Hade de pratat med Avi på engelska hade det inte gjort mig så mycket men att prata med honom på franska för att sedan översätta till Svenska fungerade inte så bra.

Pia Pandurowirz med getter.

Jenny Wåhlander underhöll publiken med sin karaktär, Pia Pandurowitz, och hon lockade till många skratt när hon spelade manager åt tre getter, som under den här kvällen hette Agneta, Anne-Frid och Benny.

En stor show.

O, helga Natt är en enda stor glittrande show och i år med dansare, kör, orkester och artister så kan det nästan inte bli bättre.
Det måste vara svårt att välja ut artister som passar men hittills har O, Helga Natt klarat av det bra, de väljer inte bara stora namn som är inne just nu utan de blandar och det är just blandningen den här kvällen som gör den så bra.
Det är trångt under O, Helga Natt och det ska det vara, jag önskar att de kunde reservera platsen vid scenen för den yngre publiken,det skulle kunna höja upplevelsen en bit till, nu så är det många vuxna som får tillträde till scenområdet vilket gör att de som kommer tidigt för att få plats längst fram vid staketet ändå inte ser något, så barn och rullstolar längst fram.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar