×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-11-26  

Lars Demian, David Tallroth och Mohlavyr i lyckad konsert.

Lars Demian, David Tallroth och Mohlavyr i lyckad konsert.

Kulturhuset i Örebro var på lördagen gästade av Lars Demian och David Tallroth, som förband var det Mohlavyr som hade nästan bara nya låtar.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
12 Klickbara bilder.

Kulturhuset i Örebro var på lördagen gästade av Lars Demian och David Tallroth, som förband var det Mohlavyr som hade nästan bara nya låtar.

Kö till B-Salen.

Lars Demian och David Tallroth gjorde en väldigt lyckad spelning och Kulturhusets B-Sal är egentligen ett perfekt ställe för den här typen av konserter.
Nytt för den här gången var att det fanns möjlighet att köpa mat och de har nu fått öl och vin rättigheter på Kulturhuset.
B-Salen är rätt liten och scenen är låg vilket gör att publikkontakten blir en helt annan än vad som är vanligt.
Möblerna är inte heller helt typiska, på Kulturhuset är det inga rangliga plaststolar i B-Salen utan stadigare stolar av trä om man nu inte ville sitta i någon av sofforna.
Det blir en intim stämning och på ett sätt blir spelningarna lite exklusiva eftersom det är en liten lokal och inte så stor publik som får plats.

Mohlavyr på svenska.

Mohlavyr eller Ulrika Molin som heter egentligen hade den här kvällen nästan bara nya låtar med texter på svenska.
Den här kvällen hade Mohlavyr sällskap på scenen av cellisten Klara Leanderson Andreas.
Sist vi träffade henne vilket var tidigt i våras så pratade hon om att börja skriva texter på svenska men att det kändes svårare än engelska som hon använde på sin debut platta.
Den här kvällen var många låtar på svenska och hon visade att hon kan skriva texter på båda språken.
De svenska texterna kändes lite mer personliga även om hennes texter brukar vara personliga, men det märks att svenska är hennes huvudspråk.

Lars Demian och David Tallroth gav en lyckad konsert.

Lars Demian och David Tallroth är ett av radarparen i svensk musik och det märks att de har spelat ihop länge, kemin på scenen sprider sig ut i publiken och det blir en trevlig stämning i lokalen.
När Lars Demian och David Tallroth visade sig så steg jublet i lokalen och publiken var med dem direkt, att de sedan visade sig ha ett avslappnat sätt och att de är en aning busiga på scenen när de har publiken så nära var en extra bonus.

Texter som ska tas med en nypa salt.

Lars Demian har en stor variation i sina texter och en del av dem kräver lite eftertanke, man ska inte ta hans ord på så mycket allvar jämt.
Han blandar satiriska texter med mer traditionella texter och de texter som innehåller satir kan säkert lätt missuppfattas om publiken inte har hört honom tidigare, eller i alla fall inte vet om hur han är på scenen.
Konungens skål handlar ju egentligen om att Lars Demian vill avskaffa monarkin och släppa kungen fri men vid en första lyssning är det inte säkert att man förstår budskapet helt.
Lars Demian har hållit på länge men han har lyckats bevara sitt eget sound och ändå utvecklats och det är en prestation.

Blandad låtlista.

Vi fick den här kvällen höra både gamla och nya låtar och det märktes vilka publiken uppskattade för då blev det allsång i refrängerna.
Lars Demian är lika mycket sångare som estradör, minspelet är en stor del av hans framträdande enligt mig och samspelet med musikern David Tallroth ger som jag sagt tidigare en extra krydda, de här två ska ses live, visst är Lars Demians musik bra att bara lyssna på också men det är vid livespelningar han verkligen kommer till sin rätt.
Låtlistan den här kvällen var blandad med nytt och gammalt och han hade någon låt ,med från i stort sett alla hans skivor och han har gjort åtta studioalbum vid det här laget så han har mycket att välja mellan.
Lars Demians senaste skiva Svenne Tills Du Dör släpptes tidigare i år och från den fick vi höra flera låtar och alla är bra på sitt sätt.
Svenne Tills Du Dör finansierades på ett lite annorlunda sätt eftersom det egentligen är Demians fans som har gjort skivan möjlig genom ekonomiska bidrag.
Jag hoppas att det här inte är den sista skivan Lars Demian gör för jag tycker att hans samhällskritik behövs och att han med sin egen stil tillför något till musikvärlden.

Nöjd Lars Demian efter spelningen.

Lars Demian var väldigt nöjd med kvällens spelning i Örebro, han och David Tallroth älskar att spela och när publiken är så med som de var under kvällen så blir det ännu roligare.
Lars Demian vill inte kalla sina texter ironiska utan han vill hellre kalla det satir, ironi sa han låter som något som är finare och sitter ovanför och tittar, Lars Demian skriver om sådant han känner igen och det är bättre att skratta åt världen än att gråta, när den nu ser ut som den gör.

Ny arrangör i staden.

Den här kvällen på Kulturhuset var arrangerad av Oscar Klemo, de flesta som brukar gå och lyssna på musik känner säkert igen honom eftersom han normalt arbetar som ordningsvakt under konserter. Det är som ordningsvakt intresset för att arrangera saker själv väcktes och han har hjälpt till med lite småsaker tidigare men nu tog han steget till att arrangera sin egna första konsert.
Anledningen till att det var Lars Demian som blev den första artisten var att Demian inte hade någon inbokad spelning i Örebro och eftersom det var en artist Oscar ville höra så fixade han den saken själv.
Intresset har inte försvunnit nu utan han planerar redan flera saker men vad när eller hur vill han inte säga eftersom inget är spikat än så länge och han tänker fortsätta att hålla sig i Kulturhuset med sina arrangemang eftersom han gillar deras lokaler och speciellt B-Salen har möjlighet att ge en speciell upplevelse när det gäller musik.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar