×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-11-15  

19,5 miljoner till jobb och tillväxtsatsningar.

Under tisdagen fattade kommunstyrelsen beslut om 19,5 miljoner till olika satsningar på jobb och tillväxt.
På en pressträff berättade Lena Baastad (S), Rasmus Persson (C ) och Behcet Barsom (KD) om de olika satsningarna som Kommunstyrelsen tog beslut om tidigare under dagen.

Satsningar på Jobbpunkt väst.

Jobbpunkt väst är ett projekt som har drivits av ÖBO på väster i Örebro och nu kommer det inte längre att vara ett projekt utan nu blir det permanent eftersom de har visat upp bra resultat med att få deltagare som står långt från arbetsmarknaden i arbete eller fortsatta studier.
Jobbpunkt väst drevs tidigare med hjälp av EU bidrag men nu avsätter Kommunstyrelsen 2 miljoner kronor under 2013 och 2014.

Flera olika satsningar.

Tegelbruket kommer att få extra medel och stiftelsen CESAM för att förstärka deras verksamheter. Linje 14 kommer ut till fler skolor och de ska också kunna utöka sin verksamhet.
Linje 14 är en satsning efter den gamla busslinjen på väster där högstadieelever får läxhjälp och uppmuntras på olika sätt för att sikta mot universitets eller högskolestudier.
Linje 14 har visat bra resultat och därför fortsätter den satsningen.

SATSA projektet.

SARSA projektet som har inriktning mot att hjälpa människor med neuropsykiatrisk diagnos så som ADHD eller liknande, den gruppen har oftast väldigt svårt att ta sig in på arbetsmarknaden med SATSA projektet har visat goda resultat och därför fortsätter det.
Samtidigt som projektet fortsätter så ska det också bildas en neuropsykiatrisk stödgrupp som ska kunna hjälpa till där det finns personal som undrar hur de ska arbeta med ett barn med till exempel ADHD.

19,5 miljoner är bara början.

I sin gemensamma budget fanns det 35 miljoner till satsningar och under december och i januari väntas majoriteten få igenom fler åtgärder för jobb och tillväxt i Örebro kommun.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar