×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-11-09  

40 år på vägarna.

40 år på vägarna.

Eldkvarn är just nu ute på turne och den här kvällen stannade de till i Örebro, bandet som firar 40 år gav en konsert med gamla och nya låtar och trots att Eldkvarn är ett av de större banden i landet så var det inte utsålt.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
8 Klickbara bilder.

Relaterade artiklar: Än Rockar Eldkvarn.

Eldkvarn är just nu ute på turne och den här kvällen stannade de till i Örebro, bandet som firar 40 år gav en konsert med gamla och nya låtar och trots att Eldkvarn är ett av de större banden i landet så var det inte utsålt.

Drygt 40 år.

Det är lite svårt att tänka sig att Eldkvarn har funnits i över 40 år nu, sedan starten 1971 har de hunnit med mycket och det är faktiskt ett av mina favoritband när det gäller livemusik en av anledningarna är att de blandar nytt och gammalt och att de alltid känns aktuella.
Namnet Eldkvarn kom under 1976 så egentligen är det ett litat tag kvar till 40 år men eftersom de bara bytte namn så är det ändå mer än 40 år sedan de bildades.
Under förra hösten hade de en jubileumskonsert i Stockholm där de hade bjudit in flera gästartister, men det var ingen turne då så den kom nu istället.
Den här turnen håller på in i december och ibland är det bra att hamna tidigt och Eldkvarn kändes som de ville spela och även om det märks att det är välrepeterat så är det inte överdrivet utan att det känns naturligt och att de vill stå på scen.

Bra texter.

Eldkvarn är egentligen perfekt höst och vintermusik, speciellt sådana där oväders kvällar när man helst vill stanna hemma och bara mysa.
Texterna behandlar många olika ämnen men en röd tråd är kärlek och relationer.
Många av texterna är allvarliga och om man tar sig tid att lyssna riktigt ordentligt märker man snart hur duktiga de är på att använda språket för att förmedla det de vill ha fram.

Med stöd av två.

Det är inte bara Eldkvarn på scenen utan de hade lite hjälp i form av två extra musiker och Adrian Modiggård som kör.
Adrian Modiggård fick sjunga två låtar också, den första var I en värld av kärlek sen fick Adrian sjunga en låt när det var extranummer också.
De extra musikerna hjälper till att fylla ut ljudbilen och jag gillar speciellt att de hade med Magnus Olsson på saxofon dör det passar så väldigt bra till deras musik, oavsett om det är ballader eller lite snabbare låtar.

Vissa kvällar går det troll i tekniken.

Det låter skit fick jag höra sa Plura från scenen, det hade han rätt i, ett kraftigt eko störde rejält och trots att teknikerna jobbade på blev det aldrig riktigt det där bra ljudet som det kan vara i Konserthuset.
Där nere var ljudet okay, men vi hörde flera klagomål från dem på balkongen. Tyvärr blir det så ibland, det går troll i tekniken, även om soundchecken gick bra och oavsett vad teknikern gör är det något som inte riktigt klaffar, det är, live.
Plura och Carla passade på att spela Tennsoldat akustiskt medan teknikern jobbade på, den blev uppskattad, och lyckligtvis blev ljudet betydligt bättre under resterande kvällen.
Efter den oplanerade akustiska delen blev ljudet bättre och det verkade inte som om Eldkvarn och de andra musikerna kom av sig allt för mycket.

En riktigt bra kväll.

Trots den struliga starten på kvällen så blev fortsättningen precis så bra som jag hoppades på.
Låtvalet var blandat och det var både nya och gamla låtar, de mest populära låtarna är ju en del av de gamla så som Kärlekens Tunga och Alice.

De blandar ballader med lite mer rockiga låtar och deras blandning funkar väldigt bra, det var också en uppskattande publik och fast det inte var helt utsålt så lät det som att det var fullt hus.
Plura sa bland annat från scenen att när de är ute och spelar så får de jämt förslag på vad de ska spela och vissa låtar får vila ett tag för att sedan komma tillbaka och just Alice var en sådan.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar