×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.


Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-11-08  

Jack The Lad - Ett band med egen musik.

Ett spelsuget band.

Jack the Lad är ett ungt band som försöker ta sig fram på Örebros musikscen och de har en lite annorlunda musikalisk profil än vad vi är vana vid hos Örebrobanden.
Deras inspiration kommer från lite olika håll men en stark influens är Bob Dylan, bandet består av Max Lybeck, Karl Bergdahl och Philippe Diamantis och Kristoffer Carlsson.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.se

Arkivbild.

Du kan hitta mer information om Jack The Lad via deras Facebooksida:
www.facebook.com/JackTheLadse

Relaterade artiklar: Akustisk kväll på JAM.
Vår Ruset genom stan.
Länsfinal i Musik Direkt.
Band Clash på Prisma/Virus.

Jack the Lad är ett ungt band som försöker ta sig fram på Örebros musikscen och de har en lite annorlunda musikalisk profil än vad vi är vana vid hos Örebrobanden.
Deras inspiration kommer från lite olika håll men en stark influens är Bob Dylan, bandet består av Max Lybeck, Karl Bergdahl och Philippe Diamantis och Kristoffer Carlsson.

Startade som ett hobbyprojekt.

Vi träffade tre av medlemmarna, Max Lybeck, Karl Bergdahl och Philippe Diamantis den som saknades var Kristoffer Carlsson.
Bandet har funnits sedan 2007 eller om det var 2006, det var inte helt lätt att komma ihåg, men det tog fart ordentligt under 2011 när Karl Bergdahl kom med som en andra gitarrist.
Från start var det tänkt att Karl bara skulle förstärka bandet när de stod på scen men han blev snart en fast medlem och det är också Karl som är den drivande på att leta reda på spelningar och hans ambitioner inom musiken har nu smittat av sig på resterande bandmedlemmar också.

Stark utveckling.

Vi har hört det här bandet flera gånger under de sista åren och de har utvecklats mycket sedan första gången.
Max Lybeck berättade att medans de gick i skolan så var bandet bara en hobby och inget han tänkte direkt mer på, men nu när alla har slutat plugga så blev det i ett annat läge och bandet är nu något de verkligen satsar på för att ta sig framåt.

Svårt att sätta etikett på sin egen musik.

Under en intervju med tre bandmedlemmarna så var en av de givna frågorna hur de själva skulle beskriva sin musik och det var inte det enklaste att svara på.
Progressiv blues rock var svaret de kom fram till efter en stund, men de tänker inte på vilken typ av musik det blir när de skriver nya låtar.
Max Lybeck lyssnar mycket på Bob Dylan medan Karl lyssnar en hel del på Pink Floyd och båda de banden går igenom i musiken de skriver själva.
Jack the Lad ger ett intryck av att bestå av individer med egen stark vilja men som ändå klarar av att samarbeta eftersom de ligger nära varandra musikaliskt.
De kompletterar varandra och när de skriver musik hjälps alla åt så att ibland blir det något helt annat än vad initiativtagaren tänkt från början.
- Ibland när jag lämnar replokalen känner jag inte igen låten som jag hade med dit sa Max Lybeck.

Mycket akustiskt just nu.

Jack the Lad har inte så svårt att hitta spelningar just nu, men det blir oftast akustiska set och då är det mer folk/rock som gäller.
Det är mycket svårare att hitta spelningar för elsättningen där de år mer progressiv rock musikmässigt, de flesta låtar har de i två olika versioner dels för akustisk och dels för el och versionerna skiljer sig åt en hel del.
En fördel med dras musik är att de kan spela på de flesta ställen eftersom musiken går att anpassa till var de ska spela och det är så de vill ha det eftersom det blir mycket enklare att få spelningar om musiken är lite flexibel.

Skiva på väg.

Just nu håller Jack the Lad på att spela in en skiva och de hoppas kunna släppa den våren 2013. Studiotider är inte så enkelt att få därför tar det tid att spela in alla låtar.
Planer för den nära framtiden är att spela in en live video, än så länge är det bara planer men de verkar veta vad de vill och en video är ett bra sätt att synas.
Släppa singlar från skivan kommer de också att göra fram till att skivan kommer och allt material hamnar på deras Facebook sida.

Lite olika drömmar.

På en fråga om vilken som skulle vara deras drömspelning blev det tre olika svar.
Max Lybeck vill spela på Wembley arena efter att ha sett Queens bejublade konsert därifrån, att spela på en arena är något jättestort och just Wembley är bara för de riktigt stora artisterna.
Vad han skulle ha som förband visste han däremot inte.
Karl Bergdahl vill få spela på någon gala, helst någon musikgala som den under polarprisets utdelning eller liknade.
Sittande publik bestående av andra musiker ska det vara i alla fall.
Philippe Diamantis vill få spela med Svenska kammarorkestern som kompband och få möjlighet att spela in en skiva med dom som gästartister.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar