×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-11-04  

Legender i jubileumsrock i utsålt Konserthus.

Legender i jubileumsrock i utsålt Konserthus.

Elvis Presley, Jerry Lee Lewis och Ror Orbisons musik fyllde Konserthuset i Örebro på fredagskvällen när The Legends stannade till på sin turné genom landet.
Konserthuset var fullsatt och när showen startade blev det först väldigt stilla i publiken för att senare under kvällen bli mer fart.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
29 Klickbara bilder.

Elvis Presley, Jerry Lee Lewis och Roy Orbisons musik fyllde Konserthuset i Örebro på fredagskvällen när The Legends stannade till på sin turné genom landet.
Konserthuset var fullsatt och när showen startade blev det först väldigt stilla i publiken för att senare under kvällen bli mer fart.

Tre riktigt bra artister på samma scen.

Jerry Carlsson, Henrik Åberg och Johnny Duvert stod alla på scen som sina respektive alter ego. Den här trion som besökte Örebro för första gången tillsammans bjöd på en kväll med musik man kommer ihåg.
Nu ska jag börja med att tala om att vi är partiska, mycket partiska, speciellt jag, även om jag lyckats uppfostra Camilla rätt bra, vi lyssnar mycket på gamla 50- 60-tals låtar och företrädesvis på Elvis, i alla fall när jag har hand om musiken, Camilla blandar betydligt mer och väljer huvudsakligen hårdrock.

De tre fick ungefär lika mycket tid på scenen och Jerry Lee och Elvis Presley är lite mer rock n roll än vad Roy Orbison är men upplägget fungerade riktigt bra.
Det är ett avslappnat upplägg och förutom alla bekante melodier får man lite kunskap om varje artist också, eftersom de passar på att introducera låtarna med en kort historia.

Blandad låtlista.

Tre så stora artister så ingår vissa låtar, men den här trion lyckas lägga in lite oväntat material också.
Naturligtvis ingår de största hitsen, Roy Orbison med Pretty Woman, Only The Lonely och Ooby Dooby. Jerry Lee Lewis med Great Balls Of Fire och High School Confidential.
Båda artisterna har många starka låtar och det visade Jerry Carlsson och Johnny Duvert under kvällen, båda två gjorde riktigt bra ifrån sig och för att uttrycka det enkelt, det5 var en show, det var roligt att lyssna på och de gjorde ett riktigt bra jobb där uppe på scenen.

Elvis kan faktiskt vara lite marigare eftersom han hade så många hits, men de lyckas bra även om jag tyckte att tyngdpunkten hamnade lite på den tidiga rock n roll delen med Elvis.
En av de bästa numren enligt mig är när Henrik Åberg sätter sig vid pianot och sjunger Unchained Melody på samma sätt som Elvis gjorde under sin sista konsert, vilket bland annat går att se i Elvis in Concert, (CBS TV-special som spelades in under 1977) om jag inte minns helt fel nu.
Unchained Melody är svår, vi har hört mer än en artist som försökt sig på den utan att komma i närheten av vad Henrik Åberg gjorde under fredagskvällen, Henrik klarade av den väldigt bra.

Stor likhet.

Alla tre artisterna har gjort sitt bästa för att efterlikna de artister de spelar och den här showen är också full av humor, vilket passar in bra med karaktärerna.
Johnny Duvert är en lågmäld Roy Orbison och de andra tar större plats men det känns helt rätt, både Jerry Lee Lewis och Elvis Presley var och är stora personligheter.
Den enda av artisterna som fortfarande år i livet är Jerry Lee Lewis trots det hårda liv han levt så är han fortfarande aktiv och det skämtas en del om ålder vilket inte är så konstigt, både Roy Orbison och Elvis Presley dog i förtid.

Nöjda artister.

Efter showen kom alla tre ut i foajen för att skriva autografer och sälja skivor och de hade mycket att göra för det var många som ville prata med dem en stund.
Artisterna själva var nöjda och att bli inropade för två extranummer visar vad publiken tyckte.
Jerry Carlsson berättade att det här är en 10 års jubileumsshow och den har blivit väl mottagen där de varit.
När de startade trodde de inte att de skulle hålla på så här länge berättade Johnny Duvert men det har rullat på och det visar hur populära de här artisterna fortfarande är.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar