×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-11-03  

KD-ledning på Örebrobesök.

KD-ledning på Örebrobesök.

Torsdagen den första november var bland andra Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund på besök i Örebro. Under dagen deltog han bland annat i ett möte med lokala företagare, för att senare under kvällen delta i mingel och en paneldebatt där också David Lega och Maria Larsson deltog.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
5 Klickbara bilder.

Torsdagen den första november var bland andra Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund på besök i Örebro. Under dagen deltog han bland annat i ett möte med lokala företagare, för att senare under kvällen delta i mingel och en paneldebatt där också David Lega och Maria Larsson deltog.

Nybyggnation av bostäder och skolan.

Mötet med företagarna diskuterades ett flertal ämnen men mest diskussioner var det om utbildning och regler på bostadsmarknaden och då speciellt vid nybyggnation.
Efter mötet med företagare fick vi en kort intervju med Göran Hägglund och han var nöjd med mötet och det han tycker är intressant är just mötet med människor att få höra om deras vardag. Under det hår mötet fick han höra om problemen byggare har med långa tider för bygglov och andra saker.

Brist på arbetskraft inom vissa yrken.

Bristen på arbetskraft kom också upp och Göran Hägglund sa bland annat att de som ska utbilda sig behöver tänka på inom vilket område de utbildar sig så att de inte utbildar sig rakt in i arbetslöshet.
- Här tycker jag att var och en ska tänka på om jag kan få jobb inom det här, finns det efterfrågan på det jag utbildar mig för och det tror jag är ganska viktigt sa Hägglund.

Återvinna förtroenden.

På frågan hur Kristdemokraterna ska behålla sin plats i riksdagen svarade Göran Hägglund att det handlar om att återvinna förtroendet för personer som tidigare har röstat på partiet.
Kristdemokraterna vill vara ett värderingsburet parti och det alternativ i högern som tydliga och som står för socialt ansvarstagande och betonar familjen och civilsamhället.
- Vi ha idag ca 250 000 väljare som idag har Kristdemokraterna som andrahandsalternativ och som jag hoppas ska vara Kristdemokrater när valrörelsen är över.

Inget Alliansparti.

Frågan om att skapa ett Alliansparti i stället för ett samarbete kommer upp ibland men Göran Hägglund är inte intresserad av att ingå i ett sådant parti och han sa att han inte tror att det skulle vara någon bra lösning.
- Jag tror att man gör det enkelt för sig om man tänker så, för man tänker att Alliansen kommer att ha samma tydlighet och samma slagkraft så och jag tror att det är långt ifrån säkert.
Jag tror att det är enklare om varje parti jobbar med sin profil och motiverar sin existens för potentiella väljare, det tror jag är en väg framåt.
Det är svårt att tro en sammanslagning av fyra partier gör ett parti där alla känner sig lika motiverade, vi vinner mer kraft på att ha lite olikheter och lite olika profiler.

Mingel med partitoppen.

På kvällen var det en chans för alla som var nyfikna på kristdemokraterna att få en chans att prata med både lokala och rikspolitiker.
Göran Hägglund, partiordförande, Maria Larsson, förste vice partiordförande, och David Lega andre vice partiordförande, gästade alla Stora Hotellet för en kväll med mingel och en liten utfrågning om partiet.

Många ville få chansen.

Det var många som ville ta chansen att prata med partitoppen av de som var på Stora hotellet och vi lyckades få oss en pratstund med både Maria Larsson och David Lega.
David Lega hade tillbringat större dagen i Örebro län och han startade med studiebesök i Karlskoga och Finnerödja innan det var dags att bege sig till Örebro.
I Karlskoga besökte David Lega Transcom som är ett stort callcenter företag som har till största delen unga anställda och David Lega uppskattade att se att sänkningen av arbetsgivaravgiften för unga personer har gett effekt genom att företag som Transcom kan ha så många anställda.
Utan sänkningen hade det företaget inte haft möjlighet att ha så stor personal.
- 25 000 bor i Karlskoga och nästan 1000 jobbar där, ungdomar, det är klart att det är viktigt för staden, det var roligt.

David Lega sa också att han tyckte att det var roligt att få chansen att umgås med andra Kristdemokrater och utfrågningen på scenen blir lite mer formell, men efter den så får de gå ner på golvet igen och träffa människor.
- Att vi umgås och har kul tillsammans också, man blir inte duktig om man inte får lov att ha roligt, så enkelt är det.

Lång dag för Maria Larsson.

Förutom möten på morgonen tog hon emot en rapport tillsammans med justitieminister Beatrice Ask (M) om förebyggande arbete med unga som är på väg in i en kriminell livsstil.
Besöket i Örebro län inleddes i Lindesberg och företaget Tormek, ett företag som tillverkar olika slipmasiner för verktyg, följt av en intervjuer.
Tiden på Stora hotellet uppskattades av Maria Larsson och hon träffade en hel del gamla bekanta men också några hon inte träffat tidigare och hon hoppades att utfrågningen från scenen gav några svar till de som var nyfikna på Kristdemokraterna.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar