×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.


Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-10-30  

Minneskonsert för Rune Gustafsson och Arne Domnerus.

Minneskonsert för Rune Gustafsson och Arne Domnerus.

På söndagskvällen var det en konsert till minne av Rune Gustafsson och Arne Domnerus i Conventum Kongresshall.
Vi fick höra bland annat Martin och David Stenmarck Janne Schaffer och Candy Stompers.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
20 Klickbara bilder.

På söndagskvällen var det en konsert till minne av Rune Gustafsson och Arne Domnerus i Conventum Kongresshall.
Vi fick höra bland annat Martin och David Stenmarck Janne Schaffer och Candy Stompers.

Inplanerad konsert med annat tema.

Anledningen till minneskonserten var att det var en konsert inplanerad till den 28 oktober när Candy Stompers skulle ha spelat tillsammans med Rune Gustafsson men när Rune Gustafson avled den 15 juni i år bestämde de sig för att hålla en minneskonsert till hans ära i stället.
Konserten kom att bli precis så där pretentionslös och intim som man kan förvänta sig när det gäller minnen av vänner man känt och respekterat, med många olika anekdoter och minnen från deltagarna på scenen.
Rune Gustafsson var en hyllad gitarrist som var aktiv ända till slutet och den här konserten blev en blandning av musik och minnen. Arne Domnreus avled 2008 och han var en av Sveriges största saxofonister och hans minne blev också firat med denna konsert.

Mycket storband.

Den här kvällen fick storbandet verkligen visa vad de kan och att vara ackompanjatörer till både Janne Schaffer och bröderna Stenmarck, förutom att de spelade egna stycken också.
Cay Lennart från Candy Stompers var den som inledde kvällen med att berätta lite om varför konserten hölls och också lite minnen om både Rune Gustafsson och Arne Domnerus.
Candy Stompers spelar storbandsjazz i första hand men den här kvällen fick de visa att ett storband kan vara så mycket mer.

Violinisten Sara Trobäck.

Sara Trobäck är en violinist som ursprungligen kommer från Örebro men idag bor hon i Göteborg och arbetar som förste konsertmästare för Göteborgssymfonikerna.
Den här kvällen fick vi höra mycket av Sara Trobäck och jag förstår varför hon fick jazzakademins stipendium om ung lovande violinist och de hade helt rätt i sin bedömning eftersom Sara Trobäck sedan dess har arbetat sig fram som en framstående violinist på världsscenen.

Janne Schaffer och hans gitarr.

Janne Schaffer har vi inte haft nöjet att höra tidigare men i och med den här konserten vill jag faktiskt höra mer.
Vi fick en blandning av gammalt och nytt och han spelade inte enbart sina egna låtar utan blandande in lite allt möjligt.
Janne Schaffer gav ett avslappnat intryck och han berättade minnen av Rune Gustafsson som var hans vän och mentor när det gällde gitarrspelandet.
En historia var hur det kom sig att Janne Schaffer och Rune Gustafsson kom att göra en gitarrkurs för nybörjare och det blev för att Janne blev uppringd med en sådan förfrågan och han hänvisade till Rune Gustafsson eftersom han tyckte att han själv inte hade tid.
En kvart senare blir han uppringd av Rune som säger att de två ska göra en gitarrkurs för nybörjare.

Bröderna Stenmarck imponerade.

När det är en Stenmarck på scen så är det ofta Martin men den här kvällen var lillebror David med också och de imponerade med sitt avslappnade sätt på scenen.
Martin Stenmarck har en förmåga att prata som känns avslappnande och personligt, han sa att han inte kan med när det är tyst på scenen eftersom han då blir nervös så därför pratar han nästan konstant och mer än ett skratt lockade han fram från publiken under denna minneskväll.
Martin och David bjöd på lite olika låtar och de turades om att sjunga, Martin bjöd bland annat på Englishman in New York av Sting och den gamla klassikern Somewhere over the rainbow där han var ackompanjerad av bara en basfiol.

Första delen av konserten var instrumental och lite lugn, den andra delen när bröderna Stenmarck kom in blev lite mer fart även om de valt musik som passade in i jazztemat.
Avslutningen när alla var med på scen var riktigt bra och att få höra Martin och David sjunga den lät de tävlade med i finalen på Talangen var riktigt kul.
Det har hänt mycket sedan de var med i den tävlingen och jag skulle gärna se mer av båda två i den här typen av konserter.


Tillbaka

Kommentarer:

2012-11-03 17:21:22   Av: kristina nilsson

jag tycker att det var en underbar musikaliskafton. Hade njöet att sitta på första rad. Bilderna här brevid påminner mig om den kvällen.
Jag fick gåshud vid flera tillfällen. Så blir det en ny konsert i framtiden så vill jag sitta på första rad.
Stor kram till alla medverkande och frid över Rune Gustafsson och Arne Domnerus minne.

2012-11-13 10:14:35   Av: Cay Lennart

Tack för ett fint reportage och fina bilder!
Tack alla musiker för en bra insats!
Konserten blev en musikalisk fullträff men en ekonomisk katastrof ...

M v h,
Cay Lennart Ordf Föreningen Jazzakademien

Lämna en kommentar