×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-10-29  

Super Rock Weekend 2012.

Super Rock Weekend 2012.

Med ungefär ett halvår kvar till Metallsvenskan ordnar arrangörerna en minifestival på Kulturhuset i Örebro.
I år var det bland annat Candelmass, Skitarg och Witchcraft som stod för musiken under de två kvällarna festivalen varade.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
80 Klickbara bilder.

Med ungefär ett halvår kvar till Metallsvenskan ordnar arrangörerna en minifestival på Kulturhuset i Örebro.
I år var det bland annat Candelmass, Skitarg och Witchcraft som stod för musiken under de två kvällarna festivalen varade.

En rockande helg.

Under två dagar fylldes Kulturhuset i Örebro av hårdrockare och bandet som drog mest publik på fredagen det var Candlemass vilket inte är så konstigt, men publiken fick vänta rätt länge innan bandet kom upp på scenen för först var det Skitarg och Torture Division som spelade.
Fredagen lockade inte så stor publik till Kulturhuset men det blev bättre på lördagen när Witchcraft var huvudband.
Det enda jag saknade den här helgen var en konferencier som kunde tala om när banden skulle spela, första kvällen stod det att första bandet skulle gå på runt 20.00 men klockan blev närmre 21.00.
Den stilen fortsatte sedan hela helgen och band som får börja spela för ett nästan tomt rum kan inte vara så roligt, publiken kom visserligen snabbt men det kändes ändå inte helt rätt.

Skitarg med energi.

Bandet Skitarg från Stockholm bjuder på en rejäl show när de går upp på scenen och det första man lägger märke till är deras clownsminkning och inte helt vanliga scenkläder.
Det här är ett band med mycket energi och det är inte ofta de står still, texterna är på svenska och musikaliskt är det rått men jag tycker att jag kan höra influenser av folkmusik i deras rytmer.

Det här är en föreställning och inte bara en konsert, scenkläderna är inte helt vanliga och med tanke på att de själva kallar sin musik för clownrock så kan man börja förstå en liten del av vad som händer.
Det här är inget band som går att beskriva på ett bra sätt utan det enklaste är att gå och se dem, för ingen skriven text kan ändå förklara vad det är som händer på och runt scenen.

Torture Division.

Den här trion låter som de är mycket fler och när de började spela var det rätt tomt framför scenen men det var det inte länge.
Det tog bara de första takterna så kom publiken fram till scenen och de som ställde sig längst fram verkade verkligen uppskatta musiken.
Musikaliskt går det snabbt och det är hög energi här med fast de inte rör sig så mycket på scenen. Det här bandet lägger ut sin musik på nätet och de hoppas att deras publik sprider den vidare så att de kan ta världsherravälde till slut.
Det var roligt att se och höra sångaren berömma publiken och att de som lyssnade på Torture Division visade att de gillade det de hörde.

Candlemass.

När det var dags för Candlemass så blev det rätt mycket trängre inne i A-Salen men det är så det ska vara.
Det här bandet har funnits mer eller mindre länge beroende på hur man ser det, bandet har slutat ett par gånger för att rätt snabbt komma tillbaka och nu är de tillbaka med en ny skiva och en sångare som har en väldigt bra röst.
Sångaren Mats Leven Passar verkligen in i ljudet hos Candlemass och det gav mersmak att se dem den här kvällen.
Det hörs att Mats Leven också sjunger annat än doom-metall hans röst är säker och jag vill faktiskt höra mer av den, mycket mer.

Coldworker.

Först ut på lördagen var Coldworker och publiken hade inte riktigt hunnit till Kulturhuset när de spelade, de hade däremot en väldigt entusiastisk publik längst fram vid scenkanten å det gjorde inte så mycket att alla inte var vid scenen.
Nu var det riktigt rå rock som gällde och det här gänget gav en bra konsert, det var första gången jag hörde dem och jag blev imponerad av deras energi och att de fick med sig publiken rätt så lätt.
Bandet har funnits sedan 2006 och består av redan etablerade musiker vilket förklarar hur de har hunnit med så mycket redan, de har redan släppt fyra skivor och en del annat och skaffat sig en plats bland death metal banden i landet.

Entombed.

Ännu ett deathmetal band som lockade rätt stor publik och det här var på något sätt deras kväll.
Musiken är snabb och hård och publiken älskade varje minut.
Under en festival är det inte så vanligt med extranummer från banden men Entombed bjöd på lite extra och ändå ville publiken ha mer.
Det här är ett av de gamla death metal banden i landet, de startade redan 1987 men visade den här kvällen att de fortfarande är en kraft att räkna med.
De spelade både gamla och nya låter och allt var lika uppskattat.

Witchcraft.

Örebrobandet spelar inte så ofta här hemma men nu hade vi en chans att höra dem och det var trångt inne i A-Salen när Witchcraft gick ut på scen.
Efter att ha hört två death metal band på raken blev Witchcraft något helt annat, deras musik är mer åt rockhållet.
Enda stora nackdelen med Witchcraft är att det inte går att se dem, de har så mörkt på scenen att man bara ser svarta siluetter och det är inte så roligt när det är en hel konsert.
Vi har sett dem förut och det är nästan alltid lika dåligt ljus, även om jag gillar musiken så blir mitt vanlig klagomål att jag vill se bandet, inte bara deras siluetter.

Alla band är bra.

Janne Larsson från NIKIJA Event var rätt nöjd med helgen när vi fick en kort intervju på lördagen, det var inte så mycket publik som de hoppats på men den största anledningen var att det som skulle ha varit huvudband under fredagen, Meshuggah, var tvungna att ställa in precis som biljetterna började säljas och då var det många som lämnade tillbaka biljetterna och biljettförsäljningen stannade också av.
Super Rock Weekend är en festival som arrangeras efter vad arrangörerna vill höra och de brukar inte ha några problem med att enas om vad det är för band som ska spela berättade Janne Larsson. På frågan vilket band han sågfram mot att höra så blev svaret alla tre, Entombed är alltid roliga och de andra banden är också bra fast på olika sätt.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar