×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-10-15  

Blackie Lawless i högform på Conventum.

Blackie Lawless i högform på Conventum.

W.A.S.P. Firar i år 30 år på scenen och det firas ordentligt med en stor show och en stor turne, den här kvällen besökte de Örebro och Kongresshallen på Conventum.
Redan i kön innan insläppet började var stämningen på topp trots det kalla vädret och kön ringlade lång innan dörrarna öppnades, det var många som stod och frös i den kalla fuktiga luften.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
30 Klickbara bilder.

W.A.S.P. Firar i år 30 år på scenen och det firas ordentligt med en stor show och en stor turne, den här kvällen besökte de Örebro och Kongresshallen på Conventum.
Redan i kön innan insläppet började var stämningen på topp trots det kalla vädret och kön ringlade lång innan dörrarna öppnades, det var många som stod och frös i den kalla fuktiga luften.

Badmouth.

Innan det var dags för W.A.S.P. Så var det Badmouth som var förband och deras musik är mer åt rock n roll hållet än huvudbandets.
Badmouth lockade en hel del av publiken till scenen och det är helt förståeligt eftersom de faktiskt är riktigt bra live.
Att vara förband till W.A.S.P. Är att arbeta i stark motvind men Badmouth klarade faktiskt av det riktigt hyggligt, de behöll publiken vid scenen och fick faktiskt en rätt stor publik som lyssnade på dem, trots att publiken var där för huvudbandet.

Melodiös rock.

Musikaliskt är Badmouth en stor blandning och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad jag ska kalla dem.
Den som vill ha melodiös rock borde ta och lyssna på de här grabbarna och det var ju tur att de inte fortsatte att vara bara ett studioband som de hade tänkt när de startade 2007.
Spelglädje finns de medryckande melodierna har de också och det här var ett band som satte ett leende i mitt ansikte och jag skulle inte ha något emot att höra dem igen fast kanske på en lite mindre scen så att publikkontakten kan bli bättre.

Två år sedan sist.

Det var nästan på dagen 2 år sedan Blackie Lawless och W.A.S.P. Besökte Örebro sist och den kvällen kommer jag fortfarande ihåg som en helt suverän konsert, frågan var om de skulle kunna göra om samma sak igen.
När Blackie Lawless kommer in på scen så stiger jublet mot taket och han behöver inte arbeta för att få med sig publiken, de är med direkt redan när han kommer in på scen.

Alla klassiker är med.

W.A.S.P. Vet vad publiken vill ha och det gör att allsången stiger mot taket,allsången var inte riktigt lika kraftig den här gången som förra men det var ändå många som sjöng med.
Den största hiten som W.A.S.P. Har haft är I wanna be somebody och den kom rätt tidigt i den här konserten och det kändes som att det var flera av balladerna den här gången som W.A-S.P. Besökte Örebro.
Blackie Lawless har en väldigt speciell röst och jag har alltid uppskattat de få ballader som bandet har spelat och den här kvällen fick jag höra dem live vilket jag uppskattade mycket.
W.A.S.P. är så mycket mer än bara en låt och det visade de den här kvällen.
Det ligger säkert mycket tanke bakom vilka låtar som är med för det visade hur bandet har utvecklats sedan starten för 30 år sedan.

W.A.S.P. rockade ordentligt.

Bandet kändes den här kvällen riktigt spelsugna och Blackie Lawless röst var snäppet bättre den här gången, borta var den tveksamhet som fanns i rösten förra gången.
Hela bandet kändes som att de verkligen ville spela och de såg ut att ha kul på scen.
Blackie som är den naturliga blickfånget på scen stod också högre upp än de andra och det uppskattade jag eftersom jag då hade större chans att se honom.
På scenen var det även den här gången videoskärmar som visade rörliga bilder till varje låt och det ger det där lilla extra för den som hamnar långt bak och inte har en chans att se scenen.

Fans inte alltid en fördel.

Blackie Lawless berättade också bakgrunden till de stora rubriker W.A.S.P. fick under en av sina Sverige turnéer när det stod att Blackie var inlagd på sjukhus för hjärtkirurgi.
Bakgrunden var att han fick influensan och var tvungen att besöka sjukhus för att få antibiotika, på vägen ut från sjukhuset såg han några ungdomar med W.A.S.P. tröjor i väntrummet och dagen efter var det stora rubriker i alla tidningar.
Han avslutade historien med att be publiken att om de skulle se någon i bandet på sjukhus så sprid inga lögner om dem för de hade fått det jobbigt efter rubrikerna eftersom de var ute på en stor Europaturné och alla andra arrangörer fick stora skälvan när de trodde att spelningarna skulle bli inställda.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar