×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-10-03  

Hyresgästens dag uppmärksammades på Våghustorget.

Hyresgästens dag uppmärksammades på Våghustorget.

Den första oktober var det Hyresgästens dag och Hyresgästföreningen i Örebro passade på att uppmärksamma dagen på Våghustorget.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.se
1 Klickbar bild.

Den första oktober var det Hyresgästens dag och Hyresgästföreningen i Örebro passade på att uppmärksamma dagen på Våghustorget.

Årets tema var Avskaffa hyrskatten.

Den som inte känner igen ordet hyrskatt behöver inte fundera på vad det betyder, ordet är nytt och det betyder att Hyresgästföreningen vill se lika villkor för hyresrätter som för bostadsrätter och villor.
Ewa Haag, ordförande HGF Örebro berättade att Bostadsrätter och Villor har möjlighet till ROT-Avdrag och räntebidrag och investeringsstöd vid nybyggnation, men hyresrätter har inte de möjligheten, vilket resulterar i att det är dyrare att bygga nya hyresrätter än att bygga bostadsrätter.

Vill inte försämra för andra.

Ewa Haag var tydlig med att Hyresgästföreningen inte vill avskaffa de avdrag som de som äger sitt eget boende har, utan de vill att Hyresrätter ska få samma möjligheter.
Idag betalas det ut ungefär 39 miljarder kronor i bidrag till de som äger sitt eget boende och hyresrätter får ingenting och det är det som Hyresgästföreningen vill ändra på.
Om Hyresgästföreningen får igenom sina krav skulle det bli en merkostnad på 10 miljarder kronor och Ewa Haag ser inte det som något problem eftersom det inte ens är hälften av vad subventionerna kostar idag.

Det bästa med Hyresgästföreningen.

På frågan vad som är bäst med Hyresgästföreningen så blev det flera olika svar från Ewa Haag men det är bland annat att de kan hjälpa den lilla människan när hon får problem av något slag med sitt boende.
Boendeinflytande är också en viktig del och något som det behöver arbetas med mer för att det ska bli likadant i hela Örebro, just nu så ser det lite olika ut hur hyresgästerna kan påverka sin hyresvärd beroende på i vilket område de bor.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar